Μαχητική και γοητευτική, ξέρει να δίνει τους αγώνες της στην προσωπική κι επαγγελματική της ζωή


Ξανθιά, Αυστραλή, με απίστευτες συνεργασίες στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη, με ερμηνείες που αρκετές φορές μας έχουν συγκλονίσει, διαθέτει μια γοητεία λίγο απόμακρη που ωστόσο σε κερδίζει με την ειλικρίνειά της και όσο μεγαλώνει αυξάνεται και η γοητεία της.

HΝικόλ Κίντμαν(Nicole Mary Kidman) γεννήθηκε στις20 Ιουνίου1967 και είναιΑυστραλήηθοποιός, βραβευμένη μεΌσκαρ,BAFTA,Χρυσές Σφαίρες,Έμμυ. Οι ερμηνείες της σε αρκετές ταινίες, όπως ταΈτοιμη για Όλα (To Die For, 1995),Moulin Rouge!(2001)καιΟι Ώρες(The Hours, 2002), επιβραβεύτηκαν με πολλά βραβεία και πολύ καλές κριτικές. Το 2006 ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Αφού έκανε αρκετές εμφανίσεις στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η Κίντμαν έκανε το ντεμπούτο της στο Hollywood στο θρίλερΚρουαζιέρα στην Άκρη του Τρόμου (Dead Calm, 1989). Έκτοτε, η καριέρα της ηθοποιού βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη.

Το 1999 πρωταγωνίστησε μαζί με τον τότε σύζυγό τηςΤομ Κρουζ, στην τελευταία ταινία τουΣτάνλει Κιούμπρικ,Μάτια Ερμητικά Κλειστά(Eyes Wide Shut, 1999), ενώ το 2002 απέσπασε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ, ερμηνεύοντας την Σατίν, μια χορεύτρια στο γνωστό παριζιάνικο καμπαρέMoulin Rouge!(2001), στην ταινία με τον ομώνυμο τίτλο. Το 2003 κέρδισε το βραβείοΌσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλουγια την ταινίαΟι Ώρες(2002). Τον ίδιο χρόνο, η Κίντμαν απέσπασε το Αστέρι της στην Οδό της Δόξας στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια. Έπειτα συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες όπως τον Άντονι Μιγκέλα, στην ταινίαΕπιστροφή στο Cold Mountain(Cold Mountain, 2003)και τονΛαρς Φον ΤρίερστοDogville(2003), ακόμα και με τον δικό μας Γιώργο Λάνθιμο.

https://www.instagram.com/p/CPjz9XXpdVz/

Έχει συνεργαστεί με αρκετούς γνωστούς ηθοποιούς όπως με τον υποψήφιο για ΌσκαρΤζουντ Λο, στην ταινίαΕπιστροφή στο Cold Mountain (Cold Mountain, 2003), την βραβευμένη με ΌσκαρΜέριλ Στριπ, στην ταινίαΟι Ώρες(2002), τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ στοMoulin Rouge!(2001), τον βραβευμένο με ΌσκαρΆντονι Χόπκινςστην ταινίαΤο Ανθρώπινο Στίγμα(Human Stain, 2003)και πολλούς άλλους. Τον Νοέμβριο του 2008 έπαιξε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη στο πλευρό του πολύ καλού της φίλουΧιου Τζάκμαν, στην ταινίαΑυστραλία(Australia). Με τον Τζάκμαν έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν αλλά πίσω από τις κάμερες με το animation Happy Feet (2006), όπου τραγούδησαν μαζί το Kiss του Πρινς και το Heartbreak Hotel του Έλβις Πρίσλεϋ. Η Κίντμαν είναι επίσης Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF.

Το 2001 τραγούδησε με τον τραγουδιστή της ποπΡόμπι Γουίλιαμςτην διασκευή του τραγουδιού "Something Stupid", που είχε πρωτοτραγουδήσει οΦρανκ Σινάτρατο 1967. Το τραγούδι έγινε μεγάλη επιτυχία και έφτασε έως και την πρώτη θέση στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου.

Είναι παντρεμένη με τον τραγουδιστήΚιθ Ούρμπαν, με τον οποίο απέκτησε το πρώτο της παιδί (7 Ιουλίου2008), την Σάντυ Ρόουζ Κίντμαν Ούρμπαν. Επίσης, έχει δύο υιοθετημένα παιδιά με τον πρώην σύζυγό τηςΤομ Κρουζ, την Ιζαμπέλα και τον Κόνορ.

Με αφορμή τα πρόσφατα γενέθλιά της θυμόμαστε χαρακτηριστικές της φράσεις:

«Δεν χρειάζεται να είστε γυμνοί για να είστε σέξι».

«Δεν είμαι σίγουρη τι ισχύει για το μέλλον, αλλά ξέρω ότι θα είμαι θετική και δεν θα ξυπνήσω νιώθοντας απελπισμένη. Όπως λέει ο μπαμπάς μου “Νικ, είναι αυτό που είναι, δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι, όχι αυτό που θα μπορούσε να είναι, είναι αυτό που είναι”».

«Είμαι γυναίκα, μητέρα, κόρη, αδελφή. Είμαι πραγματικό άτομο που δραστηριοποιείται στον κόσμο. Για μένα το να συζητάω για τα προσωπικά μου είναι λάθος. Νιώθω σαν να προδίδω τον εαυτό μου και τα παιδιά μου».

«Βρίσκω το να ποζάρω για φωτογραφίες κάτι πολύ άβολο».

«Η ζωή έχει όλες αυτές τις στροφές. Πρέπει να κρατιέσαι σφιχτά για να μη φύγεις».

«Πιστεύω ότι ό,τι παίρνετε, πρέπει να δίνετε πίσω. Είναι σημαντικό να μην εστιάζετε υπερβολικά στον εαυτό σας».

«Νομίζω ότι το πιο δύσκολο πράγμα είναι να αφήσεις τον εαυτό σου να αγαπηθεί, οπότε η λήψη της αγάπης και της αίσθησης ότι σου αξίζει είναι ένας πολύ μεγάλος αγώνας. Υποθέτω ότι αυτό έμαθα πρόσφατα, για να επιτρέψω στον εαυτό μου να αγαπηθεί».

«Αρνούμαι να αφήσω αυτό που μου συνέβη να με κάνει πικρόχολη».

«Είναι πολύ γενναίο πράγμα το να ερωτευτείς. Πρέπει να είστε πρόθυμοι να εμπιστευτείτε κάποιον άλλο με όλη σας την ύπαρξη, και αυτό είναι πολύ δύσκολο, πολύ δύσκολο και πολύ γενναίο».

«Μόλις αρχίσω να βάζω στο μυαλό μου όλες τις μικρές ανασφάλειες, δεν υποδύομαι. Τότε είναι για μένα - και δεν πρέπει ποτέ να είναι για μένα. Πρέπει να αφορά τον χαρακτήρα».

«Νομίζω ότι οι ηθοποιοί παίρνουν πολύ περισσότερη δύναμη αυτές τις μέρες, αλλά δεν είμαι έτσι. Μένω πολύ μακριά από τις αποφάσεις, τον τρόπο με τον οποίο ενορχηστρώνονται τα πράγματα, το τι έχει αλλάξει. Απλώς προσπαθώ να παραμείνω εντελώς στον ρόλο ως ηθοποιός και ως χαρακτήρας».

«Μέρος του να είσαι ηθοποιός είναι να παίζεις τη ζωή άλλων ανθρώπων και να εξερευνάς όλες τις ψυχολογίες και όλα τα συναισθήματα».

«Κάθε μέρα υπάρχει ένας συμβιβασμός. Το να ζεις με κάποιον απαιτεί πολλή κατανόηση. Αλλά μου αρέσει να είμαι παντρεμένη. Πραγματικά το αγαπώ».

«Μου αρέσει να παίζω αλλά δεν μου αρέσουν όλα τα άλλα πράγματα που σχετίζονται με αυτό. Το ενδιαφέρον για τις διασημότητες, τον Τύπο, το Διαδίκτυο, όταν η ταυτότητά σας αναμιγνύεται με τον τρόπο που οι άνθρωποι σας προκαλούν».

«Νομίζω ότι θα ήμουν πολύ λυπημένη αν δεν μπορούσα να αποκτήσω μωρό».

https://www.instagram.com/p/CLiaFTqJTQ4/

«Νομίζω ότι όταν βρίσκεστε σε μια σχέση όπου πραγματικά νοιάζεστε για το άλλο άτομο, όταν επιτυγχάνουν τα όνειρά τους, είναι καλύτερο από ό τι όταν συμβαίνει στον εαυτό σας».

«Μου αρέσει να δουλεύω με ανθρώπους που είναι εμπνευσμένοι και έχουν εμμονή».

«Εάν πρόκειται να είστε με κάποιον, είστε μαζί του, είστε αφοσιωμένοι σε αυτόν. Δεν φλερτάρετε γύρω γύρω».

«Έχω το σώμα ενός αγοριού. Θα προτιμούσα να έχω περισσότερες καμπύλες γιατί νομίζω ότι είναι πιο όμορφο. Θα προτιμούσα να έχω το σώμα της J. Lo παρά το δικό μου».

«Είναι πολύ εύκολο να ερωτευτείς όταν τα πράγματα είναι υπέροχα, αλλά το δύσκολο είναι να ερωτευτείς πραγματικά όταν τα πράγματα δεν είναι υπέροχα».

Πηγή