Οι πλέον συντηρητικοί ενήλικες και υπερήλικες γονείς μας κάποτε υπήρξαν θαρραλέοι νέοι, τολμηροί, ρίσκαραν και δοκίμασαν διάφορες παράτολμες εμπειρίες


Μία νέα τάση ξεκίνησαν στο twitter όσοι μάλλον δεν φλέρταραν ποτέ στη ζωή τους με την κρίση ηλικίας αλλά και με διάφορα άλλα υπαρξιακά ζητήματα. Η απόφαση να έρθουν τόσο κοντά με το παρελθόν των γονιών τους και να μη μείνουν μόνο στο ξεφύλλισμα παλιών άλμπουμ αλλά να πάρουν την απόφαση να δημιουργήσουν κίνημα-αφιέρωμα στα εφηβικά και μετεφηβικά χρόνια της ζωής των γονιών τους, πέρα από αστεία είναι και αρκετά ριψοκίνδυνη. Κακά τα ψέματα, δύσκολα κάποιος καταφεύγει στα χρόνια που οι λέξεις περιορισμός, υποχρεώσεις, προβλήματα, χρέη ήταν μία μακρινή πραγματικότητα για τη τότε ζωή του.

Το εν λόγω κίνημα όμως αποσκοπεί σε κάτι άλλο, επιχειρεί να αναδείξει πως οι πλέον συντηρητικοί ενήλικες και υπερήλικες γονείς τους κάποτε υπήρξαν θαρραλέοι νέοι, τολμηροί, ρίσκαραν και δοκίμασαν διάφορες παράτολμες εμπειρίες. Έκαναν δηλαδή όσα τις περισσότερες φορές τρέμουν στην ιδέα ότι κάνουν τα παιδιά τους και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους αποθαρρύνουν από ό,τι θεωρούν επικίνδυνο, δηλαδή από όλα. Βεβαίως αυτή η φιλοσοφία αντικατοπτρίζει καλύτερα τη μέση ελληνική οικογένεια παρά άλλες κουλτούρες. Σε κάθε περίπτωση αυτό το αφιέρωμα είναι μία ωραία αφορμή για να διευρυνθεί αυτή η προσπάθεια «ξεσκέπασμα»των νιάτων των γονιών μας, κι ας αποβεί μοιραία με ενδεχόμενα αποκαλυπτήρια.

aaprt.jpg

 

aaekr.jpg

 

aacm.jpg

 

aabng.jpg

 

aacrk.jpg

 

aagrt.jpg

 

aahlke.jpg

 

aast.jpg

 

aadmk.jpg

 

aamke.jpg

 

aagm.jpg