Τεράστιες ανθισμένες εκτάσεις, έναστροι χειμωνιάτικοι ουρανοί, ουράνια τόξα που κυριολεκτικά σχίζουν πεδιάδες, ορειβατικά παπούτσια που κρέμονται πάνω από το χάος


Πάνε λίγες μέρες που οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις άνοιξαν και οι τάσεις φυγής μας είναι τόσο έντονες όσο το αίσθημα να «κάψουμε» την εξεταστική και να κλείσουμε εισιτήρια για το πιο μακρινό μέρος, ας είναι και στην Ελλάδα. Αν κάτι μας έλειψε όσο τίποτα άλλο είναι η επαφή μας με το καινούριο και εδώ αναφερόμαστε μόνο σε μέρη. Η συνήθειά μας να εξαφανιζόμαστε τα σαββατοκύριακα για να «αδειάσουμε» σε άλλους τόπους έπαψε να  βρίσκεται στο πρόγραμμά μας ξαφνικά και αυτό μας στοίχισε. Οι διακοπές του Αυγούστου που άλλοτε έμοιαζαν σαν ολική επαναφορά περιορίστηκαν λόγω συνθηκών covid-19 και αυτό είχε μεγάλο αντίκτυπο. Συνειδητοποιήσαμε όλοι πολύ γρήγορα πόσο σημαντικές ήταν οι εξορμήσεις, που κάποιες φορές βαριόμασταν και να ακολουθήσουμε. 

Η δουλειά του Gábor Nagy  θα μπορούσε να γίνει το νέο μας καταφύγιο σε περίπτωση που η παράδοση της καραντίνας επιστρέψει στη ζωή μας από το φθινόπωρο, αφού οι φωτογραφίες του σε μεταφέρουν κάπου πολύ μακριά και πολύ πιο ψηλά από εκεί που βρίσκεσαι. Η λατρεία του για την αεροφωτογραφία δεν κρύβεται εύκολα, ούτε και το ταλέντο του. Αρκεί μία ματιά στο προσωπικό του σάιτ και στα social media για να καταλάβεις ότι ίσως να μην υπάρχει έστω ένα μέρος στην Ευρώπη που να μην έχει φωτογραφίσει.

https://www.instagram.com/p/B8mOGT_n6iw/

https://www.instagram.com/p/CM7jPthMb-a/

Το υλικό του μαρτυρά μία εποχή, που κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε. Αυτοκίνητα που ανεβαίνουν βουνά, τεράστιες ανθισμένες εκτάσεις, έναστροι χειμωνιάτικοι ουρανοί, ουράνια τόξα που κυριολεκτικά σχίζουν πεδιάδες, κρυστάλλινα νερά, ορειβατικά παπούτσια που κρέμονται πάνω από το χάος και μία γενικότερη αίσθηση ελευθερίας που ανυπομονούμε να ζήσουμε ξανά, όπως παλιά. 

https://www.instagram.com/p/CNUZhB3sOki/

 

https://www.instagram.com/p/CMrUudHsDKb/

 

https://www.instagram.com/p/CMEkuuDMdAa/

 

https://www.instagram.com/p/CKCKMI8M64x/

 

https://www.instagram.com/p/CJyxnyIsMoY/

 

https://www.instagram.com/p/CJd91_bs__J/

 

https://www.instagram.com/p/CHGUVGEsClI/

 

https://www.instagram.com/p/CFFdIZbs7nQ/

 

https://www.instagram.com/p/CEXDR8ZsaPH/

 

https://www.instagram.com/p/CBvnv8RAXqL/

 

https://www.instagram.com/p/CA5yjV0nopT/

 

https://www.instagram.com/p/B_jnB6LgWUP/

 

https://www.instagram.com/p/B-U3X5TgNhd/