Πολυσύχναστοι δρόμοι, κομβικά πάρκα και μουσικοί του δρόμου είναι τα κύρια θέματα των έργων της


Το lockdown δεν εμπόδισε την Olya Nik από το να κάνει τις φωτογραφικές της βόλτες στους δρόμους της Νέας Υόρκης ενώ σε καμία περίπτωση δεν έβαλε πάγο στην ανάγκη της να ζωντανεύει σε πίνακες φιγούρες που συναντά έξω και τις κεντρίζουν το ενδιαφέρον τόσο, ώστε να τους δώσει μία θέση στο σαλόνι της μέσα από καμβάδες.

Η αγάπη της να μεταφέρει τις φωτογραφίες σε πίνακες έγινε αιτία για αυτή τη σειρά φωτογραφιών που έστησε μέσα στη καραντίνα και βλέποντας τα αποτελέσματα δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε το ιδιαίτερο ταλέντο της. Εκτός αν θεωρείται τόσο απλό το να μεταφέρεις τα φιλμ σου με τη βοήθεια ακρυλικών χρωμάτων πάνω σε λευκούς πίνακες. Τα θέματά της είναι εμπνευσμένα από τη καθημερινότητα των κατοίκων της Νέας Υόρκης και τα μοτίβα που βλέπουμε στα έργα της είναι πολλά. Από πολυσύχναστους δρόμους μέχρι κομβικά πάρκα και μουσικούς του δρόμου.

Η Olya διεκδικεί επάξια τον τίτλο της φωτογράφου δρόμου και βλέποντας τις φωτογραφίες της νομίζεις πως μεταφέρεσαι στους δρόμους και τα σημεία που έχει τραβήξει τα στιγμιότυπα. Το ίδιο νομίζεις και παρατηρόντας τα έργα της. Η επιλογή των χρωμάτων που κινείται, οι γραμμές που δίνει και η τόσο κοντινή αποτύπωση των φιγούρων με αυτές στις φωτογραφίες κάνει τα έργα της έως και χιουμοριστικά.

aact.jpg

 

aactn.jpg

 

aaaaea.jpg

 

aacnak.jpg

 

acanva.jpg

 

aavne.jpg

 

aache.jpg

 

aaca.jpg

 

aacava.jpg

 

aacaa.jpg