Τα θαλάσσια ζώα συνεχίζουν το κυνήγι, τα ποτάμια κυλούν χωρίς περιορισμούς και οι έναστροι ουρανοί ομορφαίνουν άγνωστους τόπους


Είναι κοινό μυστικό ότι  «θεραπεύει», οι επισκέψεις μας σ' αυτή είναι πιο τακτικές το καλοκαίρι και την έχουμε στερηθεί (ειδικά όσοι ζούμε σε αστικά κέντρα) όσο τίποτε άλλο όλη την περίοδο του εγκλεισμού. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το μοναδικό κακό που έχει η φύση είναι πως βρίσκεται κάπου αρκετά μακριά μας. Και αυτό ακούγεται τόσο οξύμωρο, όταν εμείς οι ίδιοι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μην υπάρχουν ίχνη της στις πόλεις. Ακόμα πιο οξύμωρο είναι ότι το πιο κοντινό μας σε επαφή μαζί της έναν χρόνο τώρα είναι οι φωτογραφίες πάνω στις οποίες σκοντάφτουμε στο  Instagram όταν το μάτι μας καρφώνεται σε λογαριασμούς που πλέκουν εγκώμιο σε βουνά, θάλασσες και ποτάμια.

Ευτυχώς, πέρα από τα social media στα οποία άλλοτε μας πυροβολούν με throwback φίλοι κι άλλες φορές μπαίνουμε ψυχαναγκαστικά στο προφίλ του Ευτύχη Μπλέτσα για να παρηγορηθούμε, υπάρχουν και διαγωνισμοί φωτογραφίας με θέμα τη φύση οπότε μεταφερόμαστε έτσι σε άλλες πραγματικότητες. Μακριά από το τσιμέντο και την ασχήμια.

Μία τέτοια περίπτωση είναι ο ετήσιος διαγωνισμός φωτογραφίας που διοργανώνεται στο Τόκιο με θέμα τη φύση και τις ομορφιές της και που όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που ξεχώρισαν φέτος, μπορεί εμείς να είμαστε κλεισμένοι σε τέσσερις τοίχους όμως η φύση ακόμη μεγαλουργεί. Οι φετινοί νικητές όπως θα δούμε στη συνέχεια έκαναν πρωταγωνιστή του φακού τους το ζωικό βασίλειο και οι φωτογραφίες δείχνουν πως η δική τους κοινότητα θυμίζει σε όλα ό,τι και πριν ακριβώς έναν χρόνο. Στους βυθούς των ωκεανών, στα απόκρυφα μέρη που πέφτουν τόνοι νερών από καταρράκτες και στις άκρες του πουθενά τα θαλάσσια ζώα συνεχίζουν άφοβα το κυνήγι της τροφής τους, τα ποτάμια κυλούν χωρίς περιορισμούς και οι έναστροι ουρανοί συνεχίζουν να ομορφαίνουν άγνωστους τόπους.

aasdhs.jpg

 

aaln.jpg

 

aamcn.jpg

 

aase.jpg

 

aacps.jpg

 

aacm.jpg

 

aaskg.jpg

 

aaasn.jpg

 

aacls.jpg

 

aaaam.jpg

 

aaansm.jpg

 

aals.jpg

 

aaahls.jpg

 

aadgssss.jpg

 

aachr.jpg

 

aabv.jpg

 

aadg.jpg