Φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι κάποιοι δεν αγοράζουν σκυλιά, αλλά τα υιοθετούν

Παραδείγματα αφεντικών που τα σκυλιά τους είναι αναφορά τους, σαν τους παιδικούς τους φίλους

Κείμενο: Κατερίνα Ανδρομιδά

Ίσως για τη πλειοψηφία του κόσμου να ήταν το μοναδικό σταθερό στήριγμα καθ'όλη τη διάρκεια της καραντίνας. Είναι έτσι κι αλλιώς από τη φύση τους οι πιο πιστοί φίλοι που αποκλείεται «να στην κάνουν». Το αφεντικό τους για αυτά είναι είτε το λαχείο είτε η χειρότερη αδικία του κόσμου και για τους πρώτους τα σκυλιά τους αποτελούν την πιο σημαντική συντροφιά του κόσμου. Η επιλογή να υιοθετήσει κάποιος σκύλο έχει διαφορετική σημασία για τον καθένα, πόσο μάλλον η συμπεριφορά του απέναντί του. Υπάρχουν οικογένειες που βρήκαν παρατημένα και απροστάτευτα σκυλάκια και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους φροντίζοντάς τα για να επιβιώσουν, υπάρχουν και συμπεριφορές που μόνο παράδειγμα δεν είναι όσον αφορά το κεφάλαιο «η σχέση μας με τα ζώα». 

Από τη μία υπάρχουν άνθρωποι που για αυτούς τα σκυλιά τους συμβολίζουν ό,τι κι η οικογένειά τους. Η ασχολία τους με τα κατοικίδιά τους δεν περιορίζεται στην καθιερωμένη βόλτα και στο παιχνίδι αλλά τους ενώνει μια βαθύτερη σχέση. Όποιος έχει χάσει σκύλο ή έχει ζήσει την απώλεια σκύλου φίλου του, μπορεί να καταλάβει ποια ακριβώς θέση έχουν τα σκυλιά στις καρδιές κάποιων αφεντικών. Υπάρχει και η άλλη κατηγορία που τα σκυλιά αποτελούν κάτι σαν αξεσουάρ για αυτούς, ομορφαίνουν το προφίλ τους στο Instagram και η κακή συμπεριφορά (είτε αυτό αφορά την αδιαφορία για τις ανάγκες του σκυλιού τους είτε άλλες συμπεριφορές) είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της στάσης τους. 

Εμείς εδώ θα εστιάσουμε σε όλα αυτά τα αφεντικά που κυριολεκτικά ζουν για τα σκυλιά τους, είναι αναφορά τους για αυτούς όπως οι παιδικοί τους φίλοι, έχουν θέση στο αυτοκίνητό τους κατά την αναχώρησή τους από τα κέντρα το καλοκαίρι ενώ έχουν μία ξεχωριστή θέση στη καρδιά τους. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι η πιο ισχυρή απόδειξη ότι κάποιοι άνθρωποι δεν αγοράζουν σκυλιά, αλλά τα υιοθετούν. Και η υιοθεσία τους δεν έχει αποκλειστικά κίνητρα προσωπικά, όπως το να βρουν μια αφορμή για να περπατούν συχνότερα ή να έχουν έναν φύλακα στο σπίτι, αλλά κίνητρο να δώσουν αγάπη και μια αξιοπρεπή φωλιά σε ζωές που την είχαν στερηθεί ή την έχουν ανάγκη.

aaams.jpg

 

aabbbs.jpg

 

aamns.jpg

 

aadv.jpg

 

aaatn.jpg

 

aaamn.jpg

 

aaacv.jpg

 

aaadgs.jpg

 

aaoan.jpg

 

aathrr.jpg

 

aeig.jpg