Η Reese Witherspoon γίνεται 45 και συνεχίζει να μας εμπνέει με το ήθος, τη ζωή και το ταλέντο της


Ηθοποιός, παραγωγός, επιχειρηματίας, μητέρα, influencer, φιλάνθρωπος, ακτιβίστρια, μικροκαμωμένη και αεικίνητη, συνδυάζει τη γοητευτική της θηλυκότητα με την καλοσύνη και την αστείρευτη ενέργεια ενός μικρού παιδιού. Η αγαπημένη ξανθιά του Χόλιγουντ έσβησε χθες 45 κεράκια.

ΗΡις Γουίδερσπουν(Laura Jeanne Reese Witherspoon) γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου1976 στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα. Η Γουίδερσπουν πήρε τον πρώτο πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινίαΣυνέβη το Καλοκαίρι(The Man in the Moon) το 1991, και αργότερα την ίδια χρονιά έκανε και το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην τηλεταινίαWildflower. Το 1996 εμφανίστηκε στοΠροσευχήσου να Πεθάνεις(Freeway) και ακολούθησαν συμμετοχές σε τρεις μεγάλες ταινίες το 1998:Overnight Delivery,PleasantvilleκαιΤο Λυκόφως του Ντετέκτιβ(Twilight). Την επόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε στην ταινίαΣκάνδαλα στα Θρανία(Election), για την οποία έλαβε την πρώτη της υποψηφιότητα γιαΧρυσή Σφαίρα.

Το 2001 ήταν η χρονιά που η καριέρα της εκτοξεύτηκε με το ρόλο της Ελ Γουντς στην εισπρακτική επιτυχίαΗ Εκδίκηση της Ξανθιάς(Legally Blonde) και το 2002 ακολούθησε άλλη μια εμπορική ταινίαΟ Γάμος Είναι της Μόδας(Sweet Home Alabama), η οποία παραμένει μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη εισπρακτική της επιτυχία στο αμερικανικό box office. Το 2003 υποδύθηκε για δεύτερη φορά το ρόλο της Ελ Γουντς στη συνέχεια Η Εκδίκηση της Ξανθιάς 2(Legally Blonde 2: Red, White & Blonde) ενώ συμμετείχε και ως παραγωγός. Το 2005, η Γουίδερσπουν έλαβε επαίνους για την ερμηνεία της ως Τζουν Κάρτερ στην ταινίαWalk the Line, για την οποία κέρδισε τοΌσκαρ, τηΧρυσή Σφαίρα, τοBAFTAκαι τοScreen Actors Guild Awardα' γυναικείου ρόλου. Εκτός από τη συμμετοχή της σε κινηματογραφικές ταινίες έχει ξεχωρίσει και σε τηλεοπτικούς ρόλους, ειδικά για την ηρωίδα που ενσαρκώνει στη σειρά Big Little Lies, που αναμένουμε το νέο κύκλο της σειράς με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το Μάρτιο του 1997 γνωρίστηκε με τον ηθοποιόΡάιαν Φιλίπε.Αρραβωνιάστηκαν τον Δεκέμβριο του 1998και παντρεύτηκαν στις 5 Ιουνίου 1999.Απέκτησαν δύο παιδιά, την Άβα Ελιζαμπεθ, η οποία γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1999και τον Ντίκον Ρις, ο οποίος γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2003.Τον Οκτώβριο του 2006, το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να χωρίσει.

Για όλο το 2007, κυκλοφορούσαν φήμες για τη σχέση της με τονΤζέικ Τζίλενχαλ. Και οι δύο διέψευσαν τις φήμες.Ωστόσο, μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου της, η Γουίδερπουν επιβεβαίωσε το δεσμό της με τον Τζίλενχαλ σε μια συνέντευξή της, τον Νοέμβριο του 2008.Τον Νοέμβριο του 2009 ανακοινώθηκε ότι το ζευγάρι χώρισε, κάτι το οποίο διέψευσαν και οι δύο, ωστόσο εβδομάδες αργότερα επιβεβαιώθηκε ο χωρισμός τους.

Τον Φεβρουάριο του 2010, ανακοινώθηκε η σχέση της Γουίδερσπουν με τον Τζιμ Τοθ.Ο Τοθ εργαζόταν ως ατζέντης ταλέντων στην εταιρία που εκπροσωπούσε τη Γουίδερσπουν.Οι δυο του ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους στις 28 Δεκεμβρίου 2010και παντρεύτηκαν στις 26 Μαρτίου 2011. Το ζευγάρι απέκτησε έναν γιο, τον Tennessee James Toth, που γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2012.

Πέρα από την καριέρα της η ίδια εμπνέει με την στάση, την ηθική και το παράδειγμά της – τιμώντας τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές από τις φράσεις της που αξίζει να έχουμε στο νου μας.

«Αφιέρωσε λιγότερο χρόνο στο να διαλύεις τον εαυτό σου, ανησυχώντας εάν είσαι αρκετά καλή. Είσαι αρκετά καλή. Και θα συναντήσεις καταπληκτικούς ανθρώπους στη ζωή σου που θα σε βοηθήσουν και θα σε αγαπήσουν».

«Δεν υπάρχουν αρνητικές συνέπειες στο να αγαπάς πλήρως, με όλη σου την καρδιά. Κερδίζεις πάντα δίνοντας αγάπη».

«Δεν πιστεύω στην τελειότητα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Αλλά η ενέργεια του να θέλεις τα πράγματα να είναι υπέροχα είναι μια τελειομανής ενέργεια».

«Όλοι χρειάζονται αγάπη. Όλοι το αξίζουν».

«Με το σωστό είδος καθοδήγησης και αποφασιστικότητας μπορείτε να πετύχετε τα πάντα και το μεγαλύτερο επίτευγμα που νιώθω ότι πήρα από την ταινία ήταν να ξεπεράσω αυτόν τον φόβο».

«Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν τόσο πολύ για τη διαχείριση της σταδιοδρομίας τους, αλλά σπάνια ξοδεύουν τη μισή ενέργεια για τη διαχείριση της ΖΩΗΣ τους. Θέλω να κάνω τη ζωή μου, όχι μόνο τη δουλειά μου, το καλύτερο που μπορεί να είναι. Τα υπόλοιπα θα επιλυθούν».

«Ο Κύριος ξέρει, κάθε μέρα δεν είναι επιτυχία, κάθε χρόνος δεν είναι επιτυχία. Πρέπει να γιορτάζεις το καλό».

«Μου αρέσει να μαγειρεύω comfort food Θα φτιάξω ψάρια και λαχανικά ή κρέας και λαχανικά με πατάτες ή ρύζι. Το τελετουργικό της προετοιμασίας του είναι διασκεδαστικό για μένα και το κομμάτι της δημιουργικότητάς του».

«Δεν ξέρω τι θα είχα κάνει πολλές φορές στη ζωή μου αν δεν είχα τις φίλες μου».

«Το να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και αυτοπεποίθηση είναι το παν σε αυτό το επάγγελμα».

«Είχα γονείς που πίστευαν ότι μπορούσα να κάνω οτιδήποτε - και ξέρω πώς με έκανε να αυτό να νιώσω. Νομίζω ότι και οι δύο γονείς μου, που έχουν σταδιοδρομία στο ιατρικό επάγγελμα, αισθάνονται ότι βοηθούν τους ανθρώπους σε καθημερινή βάση, και αυτό το πέρασαν και σε μένα ως αξία. Έπρεπε να παλέψω μέσα μου για να εγκαταλείψω την ιδέα να γίνω κι η ίδια γιατρός».

«Νομίζω ότι οι γυναίκες είναι από τη φύση τους φροντιστές. Φροντίζουν για όλους. Φροντίζουν τους συζύγους τους, τα παιδιά τους και τα σκυλιά τους, και δεν ξοδεύουν πολύ χρόνο για να ξεκουραστούν».

«Τρελαίνομαι όταν μπαίνω σε ένα βιβλιοπωλείο. Νιώθω την καρδιά μου να χτυπά γρήγορα και δυνατά γιατί θέλω να αγοράσω τα πάντα».

«Το να είμαι από τον Νότο και ξανθιά, δεν ήταν καλός συνδυασμός Αμέσως, όταν οι άνθρωποι με συναντούσαν, θεωρούσαν ότι δεν ήμουν έξυπνη».

«Το να συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι κάτι ιδιαίτερο για τα παιδιά σου είναι πάντα ένα υπέροχο είδος υπενθύμισης ότι είσαι ένα απλό άτομο. Μια συνηθισμένη μαμά που μεγαλώνει».

«Όλη μου η προσπάθεια στο να είμαι ηθοποιός είναι στο να βρίσκω ρόλους που πιστεύω ότι αντιπροσωπεύουν τις σύγχρονες γυναίκες, τους αγώνες που αντιμετωπίζουμε. Γυναίκες που είναι ισχυρές και ικανές και έχουν τον έλεγχο της ζωής τους».

«Λοιπόν απόκτησα τα παιδιά μου τόσο μικρή που αισθάνομαι ότι είμαι και εγώ παιδί και μεγαλώνω μαζί τους. Τα πράγματα που τους ενδιαφέρουν τείνουν να με επηρεάζουν πραγματικά».

«Θα ήθελα πολύ να έχω περισσότερα παιδιά. Τα παιδιά είναι το καλύτερο μέρος της μέρας μου. Δεν ξυπνάω για να κάνω ταινίες. Ξυπνάω για να είμαι παρέα με την οικογένειά μου».

«Είναι δύσκολο να έχεις παιδιά. Είναι δύσκολο να έχεις δουλειά. Είναι δύσκολο να έχεις σχέση - για οποιονδήποτε».

«Ενθαρρύνω τις γυναίκες να ενεργούν. Να μην περιμένουν κάποιον άλλον να τους δώσει την άδεια».

«Συνειδητοποίησα ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να περάσω το χρόνο μου με οποιονδήποτε δεν με εκτιμά, αλλά μόνο με κάποιον που με αντιμετωπίζει με σεβασμό ή φέρνει αξία στη σχέση».

«Η ιδέα ότι είμαστε οι σωτήρες μας, οι δικοί μας ήρωες. Αυτό είναι δύσκολο, αλλά και απίστευτα αναζωογονητικό».

«Πιστεύω ότι αν θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο, πρέπει να είστε υπεύθυνοι για αυτόν».

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να δημιουργήσουμε αλλαγή είναι να δουλέψουμε σκληρά. Αυτή είναι η συμβουλή μου: Απλά κάντε ό, τι κάνετε όσο καλύτερα μπορείτε».

«Φύγε από έναν άντρα που δεν μπορεί να αντέξει τη φιλοδοξία σου. Τρέξε μακριά. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνδρες πιστεύουν ότι η φιλοδοξία είναι κάτι υπέροχο και σέξι!»

Πηγή