Πώς θα ήταν η Annie Lennox, ο Michael Jackson και άλλα αστέρια των '80s και των '90s ως παιδιά;

Οφείλουμε πολλά στη τεχνητή νοημοσύνη και αυτό θα το ανακαλύψουμε μέσα από αυτό το φωτογραφικό αφιέρωμα

Κείμενο: Κατερίνα Ανδρομιδά

Η σχέση μας με τους τότε celebrities της δεκαετίας '80 και '90 είναι μάλλον σε διάσταση για όσους ξεμυτήσαμε τότε σ'αυτό το παράξενο κεφάλαιο που το λένε ζωή. Γι' αυτό το Bored Panda φρόντισε να μας συστήσει με ένα παράξενο τρόπο με εξέχουσες προσωπικότητες καλλιτεχνών από τα πρώτα τους βήματα (κυριολεκτικά). Οφείλουμε πολλά στη τεχνητή νοημοσύνη και αυτό θα το ανακαλύψουμε μέσα από αυτό το φωτογραφικό αφιέρωμα.  Τo Bored Panda χρησιμοποίησε εφαμοργές για να σκαρώσει τις παιδικές φιγούρες ανθρώπων όπως της Madonna και της Meg Ryan που εκείνες τις δεκαετίες άφησαν τη σφραγίδα τους.

trn.jpg

Όπως εξηγεί ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την ιδέα ''Εμπνεύστηκα από μία ατμόσφαιρα νοσταλγίας που μου δημιουργούν όλες αυτές οι προσωπικότητες που επέλεξα. Αντανακλούν εποχές που έχουν περάσει. Αναρωτιόμουν λοιπόν πώς θα έδειχναν όλα αυτά τα είδωλα της εποχής, εάν στο σημείο καμπής που ξεκίνησαν τη καριέρα τους, ήταν παιδιά. Για να πετύχω το εγχείρημα χρησιμοποίησα διάφορες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Κάποιες από αυτές ήταν εύκολα προσβάσιμες, άλλες απαιτούσαν κάποια πληρωμή. FaceApp,  Gradient, Remini και photoshop ήταν οι σύμμαχοί μου.''

Αυτό που δεν μπορούμε να προβλέψουμε με σιγουριά είναι πώς θα αισθάνονταν όλοι αυτοί που έπεσαν στα δίχτυα της φαντασίας του, αν έφταναν στα μάτια τους οι φωτογραφίες τους σ' αυτή τη βερσιόν. Είναι ευρέως γνωστό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουμε και τόση μεγάλη αδυναμία στα παιδικά άλμπουμ και πως στα οικογενειακά τραπέζια μάλλον θέλουμε να ανοίξει η γη να μας καταπιεί όταν αυτά γίνονται θέμα παρατήρησης και συζήτησης από τους συγγενείς μας. Σε κάθε περίπτωση αυτό το πρότζεκτ έχει σκοπό μάλλον να συγκινήσει, οπότε το κίνητρο είναι απελευθερωτικό από μόνο του. Χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές που μας εμπιστεύτηκε ο ηθικός αυτουργός όλων αυτών των διασήμων προσώπων που στο εξής θα έχουν έξτρα ρόλους να φλερτάρουν με την ετεροντροπή,  θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε και ένα προσωπικό challenge! Θα έχεις καιρό να ξεσκονίσεις τα άλμπουμ από το σχολείο, και έχουμε καραντίνα... έχεις πολύ χρόνο.

olv.jpg

 

lnx.jpg

 

jck.jpg

 

mdn.jpg

 

dvs.jpg

 

mgr.jpg

 

w.jpg