Η Ταινιοθήκη Ελλάδος στα decks - το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ανοίγει για εμάς διαδικτυακά


Τι κι αν έχουμε να βρεθούμε έναν χρόνο σε κινηματογραφική αίθουσα, γκαλερί ή θέατρο; Η ανάγκη μας για επαφή με τη τέχνη είναι αήττητη και το τελευταίο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε ανεκμετάλλευτες τόσες εκδηλώσεις που ''τρέχουν'' online όλο αυτό το διάστημα. Είδαμε ήδη κάποια σπουδαία κινηματογραφικά αφιερώματα, με αποκορύφωμα αυτό στην Άννα Καρίνα, και τα καλά νέα συνεχίζονται και το 2021.

Η Ταινιοθήκη Ελλάδος κρατάει ακόμη τα γιορτινά vibes και μας παρασύρει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου σε ένα εοραστικό πρόγραμμα με online streaming προβολές. Και φυσικά δεν σταματάνε εκεί τα ευχάριστα. Έχεις την ευκαιρία να περιηγηθείς διαδικτυακά στην έκθεση UBUNTU στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. 

Αυτά και άλλα πολλά. Μη τα χάσεις...

 

https://www.youtube.com/user/TainiothikiOnline

Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Εορταστικό πρόγραμμα με online streaming προβολές

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, συνεχίζει τις επιτυχημένες προβολές  της στην πλατφόρμα online.tainiothiki.gr, και προτείνει για τις γιορτές ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα. Οι θεατές, από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, και με εισιτήριο 3 ευρώ, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν online δύο αφιερώματα: Επιλογές από τους θησαυρούς της Ταινιοθήκης: τους «Απάχηδες των Αθηνών» (1930) και, μαζί, ως δώρο, τις «Περιπέτειες του Βιλλάρ» και έξι ξεχωριστές κινηματογραφικές δημιουργίες, σε συνεργασία με την Weirdwave. 

Δείτε τις ταινίες αναλυτικά εδώ.

Πέμπτη 7/1
Διαθέσιμο όλο το 24ώρο
Εισιτήριο: 3€
Για αγορά εισιτηρίου και προβολή ταινιών δείτε εδώ.

 

abck.jpg

«Back Home, Kypselian Salon» – Snehta Residency

Η Snehta Residency παρουσιάζει, έως τις 10 Ιανουαρίου 2021, την ψηφιακή έκθεση «Back Home, Kypselian Salon», στην οποία μπορείτε να περιηγηθείτε από εδώ. Τα έργα εκτίθενται σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αύγουστος Βεϊνόγλου, John Bicknell, Catriona Gallagher, Ιωάννα Γκούμα, Απόστολος Ζερδεβάς, Στάθης-Αλέξανδρος Ζούλιας, Steven C. Harvey, Elsa Henderson, Eva Isleifsdottir, Ismene King, Βασιλική Κούκου, Δήμητρα Κουστερίδου, Βασιλική Λευκαδίτη, Eleanor Lines, Θεοδώρα Μαλάμου, Νίκος Μάντζιος, Tommaso Mauriello, Ζωή Μουτσόκου, Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Παντελής Παντελόπουλος, Σοφία Παπαπολύζου, Ίρις Πλαϊτάκη, Lucas Recchione, Joseph Stokes, Florent Frizet, Αμαλία Χαρικιοπούλου, Αριστέα Χαρωνίτη, Su Wang.

Πέμπτη 7/1
Διαθέσιμη έως τις 10/1
Περιηγηθείτε στην έκθεση από εδώ.

 

«Οπτικοποιοώντας την ανθρωπότητα» – Δίκτυο Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού

Το πρώτο επίσημο «παρών» του δηλώνει το Δίκτυο Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την ψηφιακή έκθεση «Οπτικοποιώντας την ανθρωπότητα» που είναι πλέον διαθέσιμη στην πλατφόρμα res.momus.gr. Στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 100 έργα τέχνης 62 καλλιτεχνών από τις συλλογές των φορέων που συμμετέχουν στο Δίκτυο (Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus).

Πέμπτη 7/1
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Ψηφιακό Μουσείο Ακρόπολης

Ο νέος ιστοχώρος www.theacropolismuseum.gr παρουσιάζει το Μουσείο Ακρόπολης και τους εκθεσιακούς του χώρους, δίνει πληροφορίες για την επίσκεψη, τις περιοδικές εκθέσεις, τις δράσεις, τις εκδηλώσεις, τις σχολικές και οικογενειακές δραστηριότητες, την έρευνα, τη συντήρηση, τις νέες τεχνολογίες. Παράλληλα παρουσιάζει το σύνολο των εκθεμάτων του καθιστώντας τα προσβάσιμα στην παγκόσμια κοινότητα. Για τους μικρούς φίλους του Μουσείου δημιουργήθηκε μία ειδική ιστοσελίδα, το www.acropolismuseumkids.gr, η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και τα προσκαλεί να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου διασκεδάζοντας.

Πέμπτη 7/1
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

abnt.jpg

UBUNTU – Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Περιηγηθείτε διαδικτυακά στην ομαδική έκθεση  «UBUNTU-Πέντε δωμάτια από τη Συλλογή Χάρη Δαυίδ» , η οποία παρουσιάστηκε, από τις 19 Σεπτεμβρίου 2020, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η έκθεση αποτελείται από έργα αντιπροσωπευτικών δημιουργών της σύγχρονης αφρικανικής τέχνης, Αφρικανών καλλιτεχνών και καλλιτεχνών της αφρικανικής διασποράς.

Πέμπτη 7/1
Δωρεάν
Περιηγηθείτε στην έκθεση από εδώ.