«Βερβερίτσα», Νύχτες Πρεμιέρας και Δεληβοριάς είναι στο πρόγραμμα


Μπορεί να έχουμε να βρεθούμε πολύ καιρό σε αίθουσες κινηματογράφου, θεάτρων και μουσικές σκηνές όμως τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την έμφυτη ανάγκη μας για τέχνη. Γι' αυτό και το live streaming έχει γίνει συνήθεια τον τελευταίο μήνα και έχουμε ήδη αποκτήσει εμπειρία στο πώς είναι να βλέπεις παραστάσεις, ταινίες ή συναυλίες διαδικτυακά. Η αίσθηση μπορεί να μην είναι ίδια αλλά η φαντασία μας όλο και ξεφεύγει για όλα τα όμορφα που μας περιμένουν μπροστά, όταν όλοι οι χώροι πολιτισμού ανοίξουν ξανά για εμάς.

Σήμερα, το πρόγραμμα είναι από διασκεδαστικό μέχρι καινοτόμο. Μπορείς να παρακολουθήσεις από τη «Βερβερίτσα» του Νίκου Μουτσινά, αν θες να γελάσεις σα να μην υπάρχει αύριο, μέχρι radio theatre που όλα δείχνουν πως ήρθε για να μείνει αφού είναι εντελώς διαφορετικό και ταυτόχρονα ιδιαίτερο από όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Οι επιλογές που έχεις είναι πολλές:

 

«Ωνάσης: Τα θέλω όλα» – viva.gr

Η θεατρική επιτυχία, «Ωνάσης: Τα θέλω όλα», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή θα είναι διαθέσιμη online on-demand για το κοινό, από την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 έως και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020, μέσω της πλατφόρμας του viva.gr. Πρόκειται για το πρώτο θεατρικό έργο που γράφτηκε για τη ζωή και το έργο του Αριστοτέλη Ωνάση. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Σταμάτης Φασουλής. Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες της ζωής του, τη Τζάκι Κένεντι υποδύεται η Δήμητρα Ματσούκα, την Μαρία Κάλλας, η Κατερίνα Παπουτσάκη και την Τίνα Λιβανού, η Ευγενία Δημητροπούλου. Στον ρόλο του δαιμόνιου δημοσιογράφου που ερευνά και καταγράφει τη ζωή του, ο Μέμος Μπεγνής. Τον Ωνάση σε νεαρή ηλικία ερμηνεύει ο Αγησίλαος Μικελάτος. Αλέξανδρος Ωνάσης ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος. Μαζί τους 20 ακόμα ηθοποιοί.

Τετάρτη 23/12 | Διαθέσιμη όλο το 24ώρο
Εισιτήριο: 12.99€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

 

«Ξένες Πόρτες – Μάνος Ελευθερίου» – Θέατρο Σταθμός

Στο πλαίσιο των online εορταστικών εκδηλώσεων του, με το ξεχωριστό αφιέρωμα στη δημοφιλή ηθοποιό Νένα Μεντή, το Θέατρο Σταθμός διαθέτει δωρεάν, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020, την παράσταση του καλλιτεχνικού του διευθυντή Μάνου Καρατζογιάννη«Ξένες Πόρτες – Μάνος Ελευθερίου», που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2019 στην Πειραιως 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Πρόκειται για ένα αδημοσίευτο κείμενο που ηχογράφησε και απομαγνητοφώνησε ο Μάνος Ελευθερίου και, πέντε χρόνια πριν φύγει από τη ζωή, το εμπιστεύτηκε στη Νένα Μεντή. Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στη Σύρο από τις αρχές του 20ού αιώνα κι έπειτα, μέσα από τη διήγηση της γιαγιάς του Ευαγγελίας Διγενή. Στη σπαρακτική αυτή διήγηση ζωντανεύουν τα βασικά μοτίβα του έργου του μεγάλου ποιητή και στιχουργού, όπως η σκληρότητα της επαρχίας, η κοινωνική αδικία, η μελαγχολία και ο φόβος του θανάτου.

Τετάρτη 23/12 | Διαθέσιμη όλο το 24ώρο
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ.

 

«Βερβερίτσα» – viva.gr

Η κωμωδία «Βερβερίτσα», σε κείμενο – σκηνοθεσία Νίκου Μουτσινά, ετοιμάζεται για την πρώτη της διαδικτυακή προβολή, διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο, από την Τετάρτη 23 έως και την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020, μέσω viva.gr. Μία βερβερίτσα γίνεται η αιτία για μία σειρά αστείων και τρομακτικών γεγονότων που συμβαίνουν στον Μενέλαο Φονιά (Νίκο Μουτσινά) και στη γυναίκα του Άννα-Μαρίζα Φονιά (Μαρία Σολωμού). Το ζευγάρι, μετά από πολλές συνεδρίες σε σύμβουλο γάμου, αποφασίζει να πάει στα γενέθλια της αδελφής του Μενέλαου και χάνεται σε ένα δάσος. Το έργο του Νίκου Μουτσινά αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τα προβλήματα των σύγχρονων ζευγαριών και τα μετατρέπει σε ξεκαρδιστικές σκηνές πάνω στο θεατρικό σανίδι.

Τετάρτη 23/12 | 21:00
Ειστήριο: 14.99€

 


Radio Plays – Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Τα Radio Plays του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου συνεχίζονται online, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου με το διήγημα του Βασίλη Δανέλλη «Καλωσόρισες στην κόλαση, γλυκιά μου», σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά. Οι ηθοποιοί Στέλλα Βογιατζάκη, Πολύδωρος Βογιατζής, Aκύλλας ΚαραζήσηςΔημήτρης ΜπίτοςΆλκηστη ΠουλοπούλουΆντα Πουράνη και Χάρης Φραγκούλης μας μεταφέρουν με τις φωνές τους στη σκοτεινή και αγωνιώδη ατμόσφαιρα του διηγήματος. Η ακαταμάχητη Αλεξάνδρα, που εργάζεται στην υποδοχή του μαγαζιού, ακροβατεί ανάμεσα στο φλερτ του επιχειρηματία Δημήτρη Σίμογλου και του συνεσταλμένου νεαρού Μάριου. Και οι δύο τη διεκδικούν και συγκρούονται για να την κατακτήσουν. Μόνο αφού η Αλεξάνδρα υποκύψει στο φλερτ του Σίμογλου, αποκαλύπτονται και τα πραγματικά της κίνητρα. Η συμπαθής, κατά τα άλλα, ηρωίδα δεν είναι παρά μια συστηματική και αδίστακτη εκβιάστρια. Πολύ γρήγορα, όμως, φαίνεται πως έχει υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις της και οδηγείται σε μια παγίδα.

Τετάρτη 23/12 | Διαθέσιμη όλο το 24ώρο
Δωρεάν
Ακούστε την παράσταση εδώ.

 

 

Νύχτες Πρεμιέρας: Δωρεάν online προβολές επτά ταινιών μικρού μήκους

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σάς προσκαλεί σε μια εορταστική κινηματογραφική βόλτα στην Αθήνα με την online προβολή των επτά ταινιών μικρού μήκους που είχαν αναδειχθεί από το Athens Film Lab, από την ασφάλεια του σπιτιού σας, 21-31 Δεκεμβρίου 2020, μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ (online.aiff.gr). Οι καθιερωμένοι/-ες πλέον δημιουργοί Ζακλίν Λέντζου, Ευθύμης Kosemund Σανίδης, Νίκος Πάστρας, Νατάσσα Ξύδη, Σύνη Παππά, Αριστοτέλης Μαραγκός και Ορφέας Περετζής μάς χαρίζουν την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά τους πάνω στην Αθήνα και μαζί μια ευκαιρία να δούμε την πόλη μέσα από τη νέα μας -προσωρινή- πραγματικότητα της καραντίνας και να την αγαπήσουμε ξανά.

Τετάρτη 23/12 | Διαθέσιμες έως 31 Δεκεμβρίου 2020
Δωρεάν
Δείτε τις ταινίες εδώ.

 

11o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου – «Γέφυρες»

Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου – «Γέφυρες», έρχεται, 11-25 Δεκεμβρίου 2020, με ένα εορταστικό online πρόγραμμα. Το διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει 90 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, εκ των οποίων 18 Ελληνικές ταινίες, σε διάφορα είδη -όπως μυθοπλασία, τεκμηρίωση και κινούμενα σχέδια- πρόσφατης παραγωγής, από όλο τον κόσμο σε 12 κατηγορίες. Στις διαδικτυακές προβολές, τιμητική συμμετοχή έχει η τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Nimic» με τον Ματ Ντίλον

11-25 Δεκεμβρίου
Αγοράστε τα εισιτήρια σας εδώ.

 

«Μετακίνηση 7»  -Δημοτικό Θέατρο Περαιά

Το νέο καλλιτεχνικό πρότζεκτ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά αποτελείται από μια σειρά online βίντεο του εικαστικού και video designer Παντελή Μάκκα, με τη συμμετοχή 7 δημιουργών συνεργαζόμενων με το ΔΘΠ: Σίμος Κακάλας, Λευτέρης Γιοβανίδης , Τάκης Τζαμαργιάς, Πατρίσια Απέργη, Δημήτρης Καραντζάς – Φοίβος Δεληβοριάς, Ζωή Χατζηαντωνίου και Άντζελα Μπρούσκου. Κάθε βίντεο θα αναρτάται στο επίσημο κανάλι του ΔΘΠ στο youtube, κάθε Τρίτη στις 18:00.

Τετάρτη 23/12
Διαθέσιμο όλο το 24ώρο
Δωρεάν

Δείτε το 5ο βίντεο των Δημήτρη Καραντζα-Φοίβου Δεληβοριά εδώ.