Να η ευκαιρία να γνωρίσεις μερικές από τις πιο ιδιαίτερες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης 


Καθώς όλοι οι χώροι πολιτισμού στο κόσμο παραμένουν κλειστοί κι αμπαρωμένοι, ο διαδικτυακός χώρος φαίνεται πως λειτουργεί για άλλη μία φορά πρωτότυπα και ίσως παράξενα, καθώς δεν είχαμε ξαναδεί μέχρι στιγμής παραστάσεις μέσω live streaming, ούτε είχαμε παρακολουθήσει εκθέσεις από κάθε άκρη του κόσμου από την οθόνη μας...

Σημασία έχει πως παρά την αδιαφορία του συστήματος για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και κατ' επέκταση των  ανθρώπων του πολιτισμού, ο κόσμος της τέχνης στηριζόμενος αποκλειστικά στις δικές του πλάτες  βρίσκει τρόπους ώστε να συντηρεί την επικοινωνία με το κοινό κρατώντας  παράλληλα την ελπίδα αναμμένη πως οι πόρτες του θα ανοίξουν σύντομα και θα  έχει παραμείνει όρθιος από το οικονομικό πλήγμα της πανδημίας.

Παρακάτω ακολουθούν έξι προτάσεις για να ταξιδέψουμε έστω και εικονικά σε γκαλερί από το Βερολίνο έως τη Νέα Υόρκη και να αναβιώσουμε τι σημαίνει να έρχεσαι σε επαφή με τη τέχνη...

 

ls.jpg

«Louise Bourgeois: Self-Portrait» – Hauser & Wirth

Η γκαλερί μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης Hauser & Wirth παρουσιάζει διαδικτυακά την έκθεση «Louise Bourgeois : Self-Portrait», αφιερωμένη στην εικαστικό Louise Bourgeois. Ο χαρακτήρας της έκθεσης είναι καθαρά αυτοβιογραφικός. Μέσα από τα σκίτσα της θα παρακολουθήσουμε τη συνολική της διαδρομή.

Σε εξέλιξη | Διαθέσιμη όλο το 24ωρο
Δωρεάν
Δείτε την έκθεση εδώ.

 

tbw.jpg

«The Black Woman is God» – SOMArts Cultural Center

Ο οργανισμός  SOMArts Cultural Center  μας δίνει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουμε διαδικτυακά με την ομαδική έκθεση «The Black Woman is God». Μία έκθεση- ωδή ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις που δεν άφηναν περιθώρια να διεκδικήσουν τη θέση τους οι  οι μαύρες καλλιτέχνιδες σε διάφορους κοινωνικούς χώρους. 

Σε εξέλιξη | Διαθέσιμη όλο το 24ωρο
Δωρεάν
Περιηγηθείτε στην έκθεση εδώ.

 

kfg.jpg

Kevin Francis Gray – Pace Gallery

Η Pace (γκαλερί μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης) μας αφήνει να δούμε διαδικτυακά, έργα του Ιρλανδού γλύπττη  Kevin Francis Gray, έως και τις 13 Φεβρουαρίου 2021. Νέα υλικά, διαφορετικά χρώματα, υφές και σχήματα και ένας αέρας ψυχολογικού ρεαλισμού είναι όλα χαρακτηριστικά των έργων του. 

Έως 13 Φεβρουαρίου 2021 | Διαθέσιμη όλο το 24ωρο
Δωρεάν
Δείτε την έκθεση εδώ.

 

pml.jpeg

«Punk Mona Lisa» – Galerie Montmartre

«Punk Mona Lisa» είναι ο τίτλος της έκθεσης του pop-street-art καλλιτέχνη Jisbar που θα δούμε στη γκαλερί Montmartre. Αφορμή της έκθεσης η συμπλήρωση 500 χρόνων από τον θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι το 2019. Ο Jisbar επιδιώκει να ανακατασκευάσει το έργο εντάσσοντάς το στη σύγχρονη τέχνη. Η δικιά του Μόνα Λίζα  « είναι παραβατική, επιθυμεί να υπερβεί τα όρια και να εμπνεύσει τους άλλους».

Σε εξέλιξη | Διαθέσιμη όλο το 24ωρό
Δωρεάν
Δείτε την έκθεση εδώ.

 

hah.jpg

«Hope Against Hope» – Simon Lee Gallery

«Hope Against Hope»  είναι ο τίτλος της online έκθεσης που θα δούμε στη γκαλερί τέχνης Simon Lee, η οποία θα είναι διαθέσιμη έως τις 16 Ιανουαρίου 2021. Ο Shaw θα επιχειρήσει να παρουσιάσει με ένα άκρως κυνικό τρόπο την σύγχρονη κουλτούρα της αμερικανικής ζωής αλλά δεν θα αφήσει ασχολίαστη και την ιστορική μνήμη...

Έως τις 16 Ιανουαρίου 2021 | Διαθέσιμη όλο το 24ωρο
Δωρεάν
Δείτε την έκθεση εδώ.

 

exf.jpg

«Exfreundin» – Barbara Thumm

Έως τις 31 Δεκεμβρίου θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε την «Exfreundin» του Martin Dammann. Θέμα της έκθεσης οι ερωτικοί σύντροφοι που πέρασαν από τη ζωή του καλλιτέχνη.  Ή όπως μας προετοιμάζει ο ίδιος για όσα θα παρακολουθήσουμε «παρασύρθηκε από έναν στρόβιλο φόβου, αμφιβολιών και αμηχανίας».

Έως 31 Δεκεμβρίου 2020 | Διαθέσιμη όλο το 24ωρο
Δωρεάν
Περιηγηθείτε στην έκθεση από εδώ.