Τα κοστούμια των σειρών The Queen’s Gambit και The Crown ζωντανεύουν στο μουσείο του Μπρούκλιν

Μία εικονική έκθεση σαν μηχανή χρόνου, σε πάει στην εποχή της Πριγκίπισσας Νταϊάνα

Κείμενο: Κατερίνα Ανδρομιδά

Εμπνευσμένοι από το The Queen’s Gambit και την προ των πυλών τέταρτη σεζόν του The Crown το Μουσείο του Μπρούκλιν σκαρφίστηκε σε συνεννόηση με το Netflix μία εικονική έκθεση από άλλη εποχή (κυριολεκτικά). Ηθικός αυτουργός της έκθεσης η Gabriele Binder η οποία σχεδίασε τα κοστούμια των δύο σειρών με τέτοια αισθητική ώστε να σε ταξιδεύουν αμέσως στη δεκαετία του 1960. Τότε που η Elizabeth Harmon, η πρωταγωνίστρια του The Queen’s Gambit,  στο από εκεί που πάλευε με εθισμούς, ξαφνικά έγινε άσος στο σκάκι.  

thc.jpg

 

bnbn.jpg

Να πούμε ότι αρκεί μία ματιά στην έκθεση, που μπορείτε να περιηγηθείτε online εδώ,  και θα καταλάβετε πόσο πειστά έχει αποδώσει τα κοστούμια των χαρακτήρων η Gabriele. Τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες όμως έβγαλε και η Amy Roberts η οποία είναι σχεδιάστρια κοστουμιών και έχει φροντίσει για τα ρούχα στο The Crown, τα οποία είναι σα να μπαίνουν κυριολεκτικά στη μηχανή του χρόνου. Επιρροές από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘, την Πριγκίπισσα Μαργαρίτα, την Πριγκίπισσα Νταϊάνα και την Μάργκαρετ Θάτσερ είναι όλες ορατές...

Στην έκθεση περιλαμβάνεται και εικονικό πάνελ με εκλεκτούς καλεσμένους τους Binder, Roberts και Yokobosky, οι οποίοι μας ξεναγούν στα παρασκήνια των δύο έργων κάνοντας spoiler για τη γκαρνταρόμπα τους. Συντονιστής του πάνελ ο βραβευμένος με Όσκαρ σχεδιαστής κοστουμιών Ruth E. Carter!

bnb.jpg

 

bna.jpg

 

xcdd.jpg

 

xc.jpg

 

crs.jpg

 

xod.jpg

 

xo.jpg