Όλα διαθέσιμα online και τα περισσότερα χωρίς εισιτήριο


Η πολυπόθητη στιγμή (αστειευόμαστε) του δεύτερου lockdown έφτασε και σήμερα είναι η μέρα που θα ευχόμασταν να είχε 30 ώρες και όχι 24 για να χωρέσουμε όλα όσα θέλουμε να κάνουμε και όσους θέλουμε να συναντήσουμε. Οι ανάσες διαφυγής από τη καθημερινότητα (σινεμά, μουσικές σκηνές, καφέ και μπαρ) κόπηκαν ήδη στις αρχές της βδομάδας και τώρα ετοιμαζόμαστε για την απόλυτη αυλαία. Προφανέστατα αν είχε συνώνυμο το 2020 μάλλον θα ταίριαζε ταμάμ η αναστολή.

Παρόλα αυτά, πολλές παραστάσεις καθώς και φεστιβάλ όπως το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός κι εννοούμε το  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν κανονικότατα, απλώς διαδικτυακά. Άλλο ένα μεγάλο γεγονός όμως στο χάρτη των πολιτιστικών είναι και η παράσταση του Αργύρη Πανταζάρα This is not Romeo & Juliet, η οποία έκανε πρεμιέρα στις 13 Οκτωβρίου, προχωρούσε με δυναμικά sold out και αυτή τη Κυριακή, 8 Νοεμβρίου στις 21.00,  θα έχουμε την ευκαιρία να τη δούμε και online σε πραγματικό χρόνο στη πλατφόρμα του Θεάτρου Πορεία.

Αξίζει ακόμη να δεις...

61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

giffth.gif

Το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιστρέφει online και παρουσιάζει 177 ταινίες από όλο τον κόσμο, ανατρεπτικούς δημιουργούς, συναρπαστικά αφιερώματα. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 5 έως την Κυριακή 15 Νοεμβρίου.
Παρασκευή 6/11, διαθέσιμο όλο το 24ωρο
Δείτε το Φεστιβάλ εδώ.

 

«Νέες σινεφιλίες: Το πνεύμα αντίστασης του άλλου ισπανικού κινηματογράφου»

tpn.jpg

To Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, την Πρεσβεία της Ισπανίας, το Φεστιβάλ της Σεβίλλης και το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας (FeCHA), παρουσιάζει τον κύκλο σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου «Νέες σινεφιλίες: Το πνεύμα αντίστασης του άλλου ισπανικού κινηματογράφου». Οι ταινίες του κύκλου προβάλλονται online κάθε Παρασκευή του Νοεμβρίου από τις 21:00 και θα είναι διαθέσιμες για 48 ώρες. Όλες οι ταινίες διαθέτουν ελληνικούς υπότιτλους. Από σήμερα και μέχρι την Κυριακή 8/11 προβάλλεται η ταινία «Νινιάτο» (2017), του Adrián Orr.
Παρασκευή 6/11 έως Κυριακή 8/11, 21.00
Δωρεάν
Δείτε την ταινία εδώ.

 

Art Athina Virtual: 55 γκαλερί εκθέτουν στην ίδια ψηφιακή πλατφόρμα

Τις διαδικτυακές της πύλες άνοιξε η Art Athina μέσω της πλατφόρμας Αrt Athina Virtual στις 15 Οκτωβρίου 2020 και υπόσχεται μια διαφορετική εμπειρία στο φιλότεχνο κοινό. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν online από τον υπολογιστή, την ταμπλέτα ή το έξυπνο τηλέφωνό τους δωρεάν σε περισσότερες από 55 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ακόμη, θα γνωρίσουν τους καλλιτέχνες και τα έργα που προτείνουν χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό. Η Αrt Athina Virtual θα είναι προσβάσιμη σε 24ώρη βάση επτά ημέρες την εβδομάδα έως τις 8 Νοεμβρίου λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας στην πλατφόρμα. Θα έχει διαφορετικό φωτισμό το πρωί και το βράδυ.
Παρασκευή 6/11, διαθέσιμη όλο το 24ωρο
Δωρεάν
Δείτε την πλατφόρμα εδώ.

 

This is not Romeo & Juliet  του Αργύρη Πανταζάρα

Το έργο

Δύο αιώνια έφηβοι ερωτεύονται σε ένα πάρτυ μεταμφιεσμένων. Ονειρεύονται, δραπετεύουν από τη ζωή, και συνομιλούν με τον θάνατο! Σε έκσταση, υπό την επήρεια του έρωτα. Εισβάλουν στο θέατρο. Έχουν για φυλαχτό το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και είναι «βαριά οπλισμένοι» με όλα τα καταδικασμένα ζευγάρια του Σαίξπηρ.

Ζευγάρια που έρχονται αντιμέτωπα με τον έρωτα, τον όρκο, την απόρριψη, και τον θάνατο.  Δυο παιδιά που ήθελαν να χτίσουν τον δικό τους κόσμο και να δραπετεύσουν από αυτόν! Δυο πρωταγωνιστές χωρίς τα δικά τους λόγια.  Δυο πρωταγωνιστές χωρίς το δικό τους έργο! Μια «πρόβα τζενεράλε» για τους ερωτευμένους!

Δείτε το έργο εδώ