Ένα close up αφιέρωμα στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής


Τον βρίσκει απολύτως σύμφωνο το μότο πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε το δικό μας προσωπικό φάρμακο (την αποθεραπεία από όσα μας βασανίζουν) και για τον Fabio Interra η δικιά του λύτρωση είναι η φωτογραφία ή αλλιώς όπως παραδέχεται ο ίδιος ''Μου είναι τόσο δύσκολο να μιλώ για εμένα, οπότε προτιμώ να το κάνω μέσα από τις φωτογραφίες μου''.

Ο ανθρώπινος συναιθηματικός πόνος, τα βαθύτερα ένστικτα και η ψυχή είναι μοτίβα με τα οποία καταπιάνεται μέσα από το φακό του. ''Ξεκίνησα φωτογραφίζοντας άλλους ανθρώπους δημιουργώντας χαρακτήρες για αυτούς σε μία προσπάθεια να δείξω την ομορφιά που αγννοούμε καθημερινά. Έτσι, γεννήθηκε η επιθυμία να αρχίσω να τραβάω τον εαυτό μου προβάλλοντας τον ανθρώπινο ψυχικό κόσμο αυτή τη φορά''.

Βλέποντας τη δουλειά του Fabio αναγνωρίζουμε διάφορες συναισθηματικές φάσεις με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι και είναι σαν να τις ενσαρκώνει μέσα από το τρόπο που στήνει το σκηνικό και τον εαυτό του. Αν ζητούσαμε σε πέντε ανθρώπους να μας περιγράψουν πώς θα απεικόνιζαν μία κρίση πανικού, τη κατάθλιψή τους ή τη σχιζοφρένεια θα έδιναν τελείως διαφορετικές εικόνες για τη κάθε κατάσταση. Ο Fabio αναπαριστά μέσω της τέχνης του το πιο πολύπλοκο ίσως πράγμα στο κόσμο, τη ψυχή και πραγματικά οι φωτογραφίες είναι αντιπροσωπευτικές διάφορων γνωστών σε κάποιους από εμάς διαταραχών...

st.jpg

 

dprk.jpg

 

drp.jpg

 

dpp.jpg

 

lp.jpg

 

dr.jpg

 

nn.jpg

 

mrk.jpg

 

av.jpg

 

dpr.jpg

 

eg.jpg

 

m.jpg

 

kgh.jpg

 

fab.jpg

 

strs.jpg

 

apg.jpg

 

x.jpg