Το'βαλε σκοπό να σκοτώσει όλα τα body shaming στερεότυπα


Κατηγορήθηκε πως σιγοντάρει μία ανθυγιεινή κουλτούρα που προωθεί το junk food και τις κακές συνήθειες. Από την άλλη, χειροκροτήθηκε για τη τολμηρότητά της να σχεδιάσει πριγκίπισσες της Disney που εμείς τις είχαμε συνηθίσει αψεγάδιαστες να φέρουν τις ιδανικές αναλογίες σώματος, ενώ εκείνη τις ζωγράφισε ως plus size τύπους.

Η Crystal Walter είναι καλλιτέχνις και το εγχείρημα που σκαρφίστηκε είναι κάτι παραπάνω από σπουδαίο.

Για πρώτη φορά, οι γυναικείες ηρωίδες που μάθαμε μέσα από παιδικές σειρές και παραμύθια, παρουσιάζονται να έχουν σωματικά χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα και όχι στη φαντασία.

body-positive-artist-disney-plus-size-characters-crystal-walter-51-5f475c596896c__700.jpg

Όπως δήλωσε η ίδια, σχετικά με τον πόλεμο που αρχικά δέχτηκε: «Δεν έχω πει ποτέ σε κανέναν να πάρει βάρος ή ότι το να είσαι υπέρβαρος είναι καλύτερο από το να είσαι αδύνατος. Απλώς ήθελα να πω ότι και οι άνθρωποι με αυτά τα σώματα αξίζουν ισάξια αντιμετώπιση. Ο τρόπος με τον οποίο έχει σχεδιαστεί η κουλτούρα μας είναι να παρέχει συνεχώς τα μέσα για να παίρνουμε βάρος, ενώ ταυτόχρονα ζούμε με τον φόβο για το αποτέλεσμα και καταλήγουμε να ντροπιάζουμε τους ανθρώπους που είναι βαρύτεροι από αυτό που θεωρείται φυσιολογικό».

Το εν λόγω πρότζεκτ προσπαθεί να καταρρίψει τη φιλοσοφία που συναντάται και στα παραμύθια σχετικά με το πρότυπο της ιδανικής γυναίκας. Η Crystal Walter πορεύτηκε με βάση αυτό το σκεπτικό: «Μεγαλώνοντας, δεν μπορούσα να βρω κανένα θετικό πρότυπο plus-size στα μέσα ενημέρωσης. Από το παρελθόν θυμάμαι, τα υπέρβαρα άτομα να χρησιμοποιούνται ως κωμικό φαινόμενο, ή να παρουσιάζονται λιγότερο έξυπνα από τα πιο αδύνατα άτομα. Αυτό αποτελεί πρόβλημα για ένα παιδί που βρίσκεται σε ανάπτυξη, όπως ακριβώς έκανε και σε εμένα, που με έκανε να μην αγαπώ καθόλου το σώμα μου. Δεν μπορούσα να ταυτιστώ φυσικά με τους χαρακτήρες που μου άρεσαν, όπως είναι οι πριγκίπισσες της Disney, που έχω ξανά ζωγραφίσει».

body-positive-artist-disney-plus-size-characters-crystal-walter-5f47639a16d16__700 (1).jpg

 

body-positive-artist-disney-plus-size-characters-crystal-walter-35-5f475c3f39ac9__700.jpg

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως η Crystal στη διάρκεια της εφηβείας της αντιμετώπισε διατροφικές διαταραχές λόγω της προσπάθειάς της να κατακτήσει το ιδανικό (για την εποχή και τα πρότυπα) βάρος και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπη με κατάθλιψη.

Τα λόγια της και τα σκίτσα της  ίσως πρέπει να ''ακουστούν'' σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, μήπως και πέσει επιτέλους αυλαία στη φιλοσοφία γύρω από τόσο συγκεκριμένα πρότυπα.

body-positive-artist-disney-plus-size-characters-crystal-walter-18-5f475c2415a76__700.jpg

 

 

«Μέσω της εμπειρίας μου, έχω διαπιστώσει ότι όσο βάρος κι αν έχεις την στιγμή που ζεις την πιο χαρούμενη και γεμάτη ζωή σου, είναι το βάρος που ήταν γραφτό να έχεις εκείνη την στιγμή».

body-positive-artist-disney-plus-size-characters-crystal-walter-24-5f475c2d84393__700.jpg

 

body-positive-artist-disney-plus-size-characters-crystal-walter-53-5f475c5c719a9__700.jpg

 

body-positive-artist-disney-plus-size-characters-crystal-walter-36-5f475c409ddc1__700.jpg

 

body-positive-artist-disney-plus-size-characters-crystal-walter-4-5f475c0bddad5__700.jpg

 

body-positive-artist-disney-plus-size-characters-crystal-walter-2-5f475c086fc50__700.jpg

 

body-positive-artist-disney-plus-size-characters-crystal-walter-7-5f475c105646f__700.jpg