Είσαι βιβλιοφάγος; Φιλοξένησε τα βιβλία σου στη βιβλιοθήκη που τους αξίζει!

Διάβασε ποιες επιλογές έχεις για να πετύχεις ένα όχι μόνο πρακτικό, αλλά και ξεχωριστό αποτέλεσμα. 

Κείμενο: Γεωργία Κοντού

Αν ένα από τα προσεχή project σου είναι να αγοράσεις καινούργια βιβλιοθήκη για να οργανώσεις σωστά τη συλλογή βιβλίων σου, διάβασε ποιες επιλογές έχεις για να πετύχεις ένα όχι μόνο πρακτικό, αλλά και ξεχωριστό αποτέλεσμα

Ειδική κατασκευή από τοίχο σε τοίχο: Η πιο λειτουργική λύση, καθώς δεν αφήνει ούτε εκατοστό ανεκμετάλλευτο. Ωστόσο σε περιορίζει σε μελλοντικές αλλαγές της διακόσμησης και κοστίζει περισσότερο, οπότε σου το προτείνω μόνο αν το σπίτι είναι ιδιόκτητο. 

Ανεξάρτητα ράφια: Μπορείς να παίξεις με τους συνδυασμούς τους και να συνδυάσεις π.χ. ράφια διαφορετικού μήκους ή χρώματος, τοποθετημένα σε διαφορετικά σημεία του τοίχου. Επίσης τα ράφια είναι μια τέλεια λύση για να μετατρέψεις σε αποθηκευτικό χώρο "ιδιότροπα" σημεία όπως μια εσοχή του τοίχου. Προσοχή: Τοποθέτησε τα ράφια με ατσάλινες γωνίες στήριξης και έλεγξε τις αντοχές τους, ζητώντας αν χρειαστεί τη συμβουλή ειδικού, προτού τα φορτώσεις με βιβλία.

Ανεξάρτητες βιβλιοθήκες: Κι εδώ μπορείς να παίξεις με τους συνδυασμούς επίπλων σε διαφορετικά μεγέθη, χρώματα, ακόμη και διαφορετικά στυλ! Το design έχει κάνει θαύματα τα τελευταία χρόνια στον σχεδιασμό βιβλιοθηκών. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τη βιβλιοθήκη και ως αποθηκευτικό έπιπλο γενικής χρήσης, π.χ. για σερβίτσια ή/και οικιακές συσκευές, μπορείς να επιλέξεις κάποιο που συνδυάζει ανοιχτά ράφια και ντουλάπια με ξύλινα φύλλα ή τζάμι αμμοβολής. 

Άλλα έπιπλα: Οποιοδήποτε έπιπλο με αποθηκευτικές δυνατότητες μπορείς να το μετατρέψεις σε βιβλιοθήκη, για παράδειγμα την κλασικού ύφους βιτρίνα της μαμάς σου, μια ντουλάπα (από την οποία θα αφαιρέσεις τα φύλλα), ένα κομοδίνο, ακόμη και... μια σκάλα ακουμπισμένη στον τοίχο (προσοχή στο βάρος των βιβλίων όταν πειραματίζεσαι με επιφάνειες).