4 smart tricks για να πάρεις πίσω τα δικαιώματα σου από το FaceApp!

για σένα που είδες τις εξελίξεις και ταράχθηκες

Κείμενο: Νίκος Κοντομήτρος

Δοκίμασες το FaceApp. Βήμα Πρώτο. Έκανες την πλάκα σου πολλές φορές. Βήμα Δεύτερο. Διάβασες ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνο από ότι πίστευες. Βήμα Τρίτο. Ψάχνεις τρόπο να το σβήσεις. Βήμα Τέταρτο. Έχεις πανικοβληθεί. Βήμα Πέμπτο.

Ας ξεκινήσουμε από το τέλος, μπας και γλιτώσεις από το… εγκεφαλικό (αστειευόμαστε πάντα).

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στους όρους χρήσης του FaceApp αναφέρεται ότι ο χρήστης παραχωρεί στην εταιρεία την άδεια για τη χρήση, αναπαραγωγή, τροποποίηση, προσαρμογή, δημοσίευση μετάφραση κ.λπ. του περιεχομένου χρήστη και οποιουδήποτε ονόματος ή ονόματος χρήστη παρέχεται σε σχέση με το εν λόγω περιεχόμενο, σε όλες τις μορφές media και όλα τα κανάλια που είναι ήδη γνωστά ή θα αναπτυχθούν στο μέλλον, χωρίς υποχρέωση αποζημίωσής του. Ουσιαστικά, η εταιρεία δεν αποκτά απλά πρόσβαση στα προσωπικά σου δεδομένα, αλλά έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία σου ακόμα και σε διαφημίσεις.

Όμως, εμείς, εδώ στο Platform, σου έχουμε 4 steps για να γλιτώσεις από το «βραχνά» του FaceApp. Κράτα σημειώσεις:

#1 Επιλέγεις τα Settings και στη συνέχεια πας στο Support και Report bug and send logs.

#2 Από εκεί, στέλνεις ένα αίτημα στην εφαρμογή για να διαγραφούν όλα τα δεδομένα σου απ’ τον server με τίτλο στο θέμα «Privacy». Θα σου απαντήσουν, κατά μέσο όρο, σε 12 ώρες.

#3 Από τις ρυθμίσεις του κινητού σου αφαιρείς το δικαίωμα πρόσβασης της εφαρμογής στις φωτογραφίες σου

#4 Διαγράφεις την εφαρμογή (αυτονόητο νομίζω)