Ο όρος ''body shaming'' έγινε ιδιαίτερα γνωστός τα τελευταία χρόνια στα social media και σχετίζεται με το αν νιώθουμε ντροπή για το ίδιο μας το σώμα.


Σε πρόσφατη έρευνα, ρωτήθηκαν 1000 γυναίκες για το πως νιώθουν για το ίδιο τους το σώμα αλλά και για το σώμα άλλων γυναικών. Οι απαντήσεις τους και το αποτέλεσμα της έρευνας δείχνουν ότι έχουμε περάσει πλέον σε μια άλλη γενιά και νοοτροπία. Φαίνεται πως οι millennials χάρη στα social media και τα ευαίσθητα θέματα που συζητούνται σε αυτά διαμορφώνουν και αλλάζουν απόψεις. Άλλες φορές τα αποτελέσματα είναι θετικά και άλλες όχι.
Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα κορίτσια ανέβαζαν φωτογραφίες στα media με περιγραφές και hashtags που δήλωναν υπερήφανες για το σώμα τους παρά τις ατέλειες του.

1000 γυναίκες ρωτήθηκαν για να πουν την άποψη τους για σώματα άλλων γυναικών και τα αποτελέσματα μας ξάφνιασαν.
Εκεί που νομίζαμε οτι θα υπάρχουν αρνητικά σχόλια ή ζήλιες, φάνηκε ότι οι περισσότερες γυναίκες ενθάρρυναν τις ατέλειες που είχαν άλλες γυναίκες και ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικές.
Βέβαια η έρευνα έδειξε οτι μια στις τέσσερις γυναίκες (1/4) έχει μεγάλη αμηχανία με το σώμα της και δεν νιώθει άνετα με αυτό.
Ας σταθούμε όμως στο γεγονός πως η πλειοψηφία των σχόλιων ήταν ενθαρρυντικά και υποστηρικτικά προς τι άλλες γυναίκες. Έρχεται ίσως σιγά σιγά η εποχή που το σώμα μιας γυναίκας θα αποκτά όλο και λιγότερα αρνητικά σχόλια; Τι λέτε;

BODYshamingnormal.jpg