Το εντυπωσιακό φαινόμενο που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου


Σαν ,απ’ ότι φαίνεται, να μοιάζει ως ο τέλειος κύκλος, η μάνα Γη για άλλη μια φορά μας εντυπωσιάζει.

Οι κάτοικοι του Westbrook στο Mane στην Αμερική, τις τελευταίες ημέρες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό μετεωρολογικό φαινόμενο. Έναν ολοστρόγγυλος δίσκος πάγου φαίνεται να περιστρέφεται στο φημισμένο Presumpscot River.

Ο βαρύς χειμώνας στο Mane είχε ως αποτέλεσμα να πέσει η θερμοκρασία αρκετά. Αφού χιόνισε στην περιοχή, πάγοι σχηματίστηκαν στον ποταμό. Με την θερμοκρασία να ανεβαίνει μερικές ημέρες μετά και πολλοί απ’ αυτούς τους πάγους να λιώνουν, δημιουργήθηκε και αυτό το απίστευτο θέαμα, τραβώντας την προσοχή των κατοίκων αλλά και των τοπικών καναλιών.

https://www.instagram.com/p/Bsqa6Efnufq/

Τελικά, όλο το διαδίκτυο έμαθε για τον δίσκο πάγου στο Mane, ειδικά μετά τα εντυπωσιακά βίντεο με drone που έχουν κυκλοφορήσει αυτές τις μέρες.

Οι δίσκοι πάγου σχηματίζονται όταν το νερό από τον ποταμό προκαλεί την δημιουργία λοφίσκων πάγου οι οποίοι τελικά διαλύονται. Λόγω της συνεχούς κίνησης του νερού, τα μικρότερα κομμάτια πάγου έλκονται μεταξύ τους, και καθώς περιστρέφονται και περικυκλώνονται από άλλους πάγους, σχηματίζουν τελικά έναν κύκλο.

Αν και περιστατικά σαν αυτά είναι σπάνια, δίσκοι πάγου σε αυτό το μέγεθος είναι ακόμη πιο σπάνιοι. Σύμφωνα, με το California Institute of Technology Physics, οι δίσκοι πάγου έχουν συνήθως περίμετρο 6-9 μέτρα. Ο εν λόγω δίσκος λοιπόν, ξεπερνάει τα 90 μέτρα.

«Μπορεί να είναι ένα μέγεθος που σπάει τα παγκόσμια ρεκόρ, αν κάποιος κρατάει λογαριασμό», δήλωσε ο καθηγητής Kenneth G. Libbrecht στο New York Times.

 Δες παρακάτω το καθηλωτικό θέαμα παρακάτω.

Κεντρική φωτό: Instagram @higginsbeach