Η Disney κυκλοφορεί το πιο κουλ gadget


H Disney έχει φτάσει την φαντασία της σε άλλο επίπεδο! Η εταιρία η οποία έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά fun parks στον κόσμο, τώρα μας εκπλήσσει με το τελευταίο της λανσάρισμα.

Η εταιρία η οποία έχει το δικό της τμήμα ερευνών και ανάπτυξης, συνεργάστηκε με το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό και… αρκετά κουλ, μηχάνημα!

Κατασκεύασαν λοιπόν, ένα αυτόνομο ιπτάμενο όχημα (aka drone) που φτιάχνει γκράφιτι, ψεκάζοντας χρώματα από ψηλά, πάνω σε τοίχους και άλλες επιφάνειες!

To εν λόγω μηχάνημα έχει το όνομα PaintCopter και ενώ βρίσκεται σε πρωταρχικό ακόμα στάδιο (δεν μπορεί να κάνει τρομερά σχέδια ακόμη), οι δημιουργοί του πιστεύουν ότι μπορούν να το εξελίσσουν τόσο ώστε να μπορεί να ζωγραφίζει γρήγορα και με ακρίβεια.

Πώς λειτουργεί;

Το PainCopter χρησιμοποιεί κάμερες για να βλέπει τι κάνει και να ψεκάζει στα σημεία που πρέπει. Μπορεί μάλιστα να δουλεύει για αρκετή ώρα, καθώς ανεφοδιάζεται με χρώματα μέσω ενός σωλήνα που το συνδέει με το έδαφος.

Η αρχική ιδέα της Disney, σύμφωνα με το BBC, ήταν να αντικαταστήσει τις ανάγκες για τεράστιες και πανάκριβες σκαλωσιές, όταν χρειάζεται να βαφτούν μεγάλες και ψηλές επιφάνειες.

Φωτό: Screenshot από το YouTube