Ε-Π-Ι-Τ-Ε-Λ-Ο-Υ-Σ!


To Instagram είναι τέλειο για πολλά πράγματα, όπως το να βρίσκεις αστεία βιντεάκια και memes, να βλέπεις τι κάνουν οι αγαπημένοι σου celebrities και φυσικά να πειραματιστείς με την φωτογραφία.

Παρόλα αυτά, δεν είναι και ό,τι καλύτερο όταν πρέπει να κατεβάσεις τις δικές σου φωτογραφίες και data. Αυτό φυσικά, αν δεν γνωρίζεις τα κόλπα της πλατφόρμας!

Ευτυχώς, όμως για εμάς τους πιο… ανίδεους με το σπορ, όλα πρόκειται να αλλάξουν, σύμφωνα με ένα νέο ευρωπαϊκό νόμο σχετικά με την ιδιωτικότητα των δεδομένων. Αυτός ο νόμος από εδώ και πέρα θα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν όλα τους τα data μονομιάς.

Αυτό μπορεί να σημαίνει μεγάλο όγκο δεδομένων, αλλά είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο από το να προσπαθήσεις να τα κατεβάσεις ένα-ένα.

Ο νόμος αυτός θα επιτρέπει στις τεχνολογικές εταιρίες να είναι πιο ευέλικτες με τα προσωπικά τους δεδομένα και να συλλέγουν περισσότερα (δεδομένα) από τους χρήστες.

Το feature του download θα είναι διαθέσιμο σε iPhone και Android χρήστες στα επερχόμενα updates.

Παρόλα αυτά, το feature δεν θα είναι γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Αφού κάνεις το request στην εφαρμογή για να κατεβάσεις τα δεδομένα σου, αυτά θα τα λαμβάνεις μέσω e-mail. Τα data θα καταφθάνουν στο inbox σου μέσω ενός link το οποίο θα πρέπει να πατήσεις για να τα κατεβάσεις όλα (φάση σαν το WeTransfer). Ο χρήστης θα έχει 48 ώρες για να τα κατεβάσει.

Μαζί με τις φωτογραφίες και τα προσωπικά στοιχεία, το Instagram θα μπορεί να σου στείλει όλα τα stories, likes, searches, τα προσωπικά μηνύματα που έχεις ανταλλάξει, το username σου, τους followers αλλά και αυτούς που κάνεις follow. To τι θα επιλέξεις να παραλάβεις είναι πάνω σου.

Φωτό: Pexels