Θα… χαίρεσαι να τρως!


Πιστεύω πάρα πολύ στην ισχύ που έχει η σωστή διατροφή στην ζωή μας. Ζούμε σε μια χώρα, που η Γη της παράγει πολύ καλές και θρεπτικές τροφές, τις οποίες ίσως να μην εκμεταλλευόμαστε όσο θα έπρεπε. Και αυτό, όχι μόνο γιατί κάνουν καλό στην υγεία μας, αλλά και γιατί ωφελούν γενικά το “wellbeing” μας. Από το δέρμα μας δηλαδή, μέχρι και την διάθεσή μας.

Πολλοί διατροφολόγοι και food lovers πιστεύουν πάρα πολύ στην δυναμική κάποιων τροφών που μας κάνουν μέχρι και πιο χαρούμενους! Και ισχύει αυτό. Όσο κι αν απολαμβάνεις ένα τρίπατο και ζουμερό μπέργκερ με τηγανητές πατάτες και λες «πω, πω αυτό είναι ευτυχία!», στην πραγματικότητα οι επεξεργασμένες τροφές όχι μόνο δεν κάνουν καλό στην υγεία σου, αλλά συμβάλλουν και αρνητικά στην διάθεσή σου.

Έρευνες έχουν αποδείξει επανειλημμένως ότι υπάρχουν υγιεινές τροφές μπορούν να μας φτιάξουν την διάθεση και συγκεκριμένα, τον τελευταίο καιρό υπάρχουν 3 οι οποίες αποτελούν και τάσεις στο φαγητό.

Ποιες είναι αυτές οι τάσεις λοιπόν, και πώς μας φτιάχνουν την διάθεση; Διάβασε παρακάτω!

#1. Ashwagandha aka Βιθάνια

Έχει γίνει χαμούλης τελευταία με αυτό το θαυματουργό βότανο μιας και έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Το αγαπημένο μας όμως είναι το γεγονός ότι καταφέρνει να μειώσει τα επίπεδα του στρες με αποτέλεσμα να είμαστε πιο ήρεμοι και χαρούμενοι.

#2. Κουρκουμάς

Υπάρχει ένα στοιχείο μέσα σε αυτό το μπαχαρικό το οποίο έρευνες έχουν αποδείξει ότι συνδέεται με την διάθεσή μας.

#3. Τριαντάφυλλο

Το τριαντάφυλλο έχει αποδειχτεί ότι έχει μια ποικιλία από οφέλη που αφορούν την νευρική διαταραχή, συμπεριλαμβανομένου του άγχους και της κατάθλιψης.