Ο πασίγνωστος chef Gordon Ramsay μίλησε! Μήπως να τον ακούσουμε;


Είναι ένας από τους μεγαλύτερους σεφ στον κόσμο. Ο λόγος για τον Gordon Ramsay ο οποίος ναι μεν, έχει λίγο απότομο τρόπο όταν μιλάει (θυμάσαι την εκπομπή του Hell’s Kitchen και πόσα... “f-bombs” έχει πετάξει σ’αυτή;;), αλλά αυτά που λέει δε, κάποιες φορές πρέπει να τ’ ακούμε με προσοχή.

Ο γνωστός σεφ λοιπόν, έδωσε μια συνέντευξη στο PopSugar και μίλησε για τις τάσεις στο φαγητό. Αν σκεφτείς ότι η γαστρονομία είναι σαν μία μίνι μορφή τέχνης, καταλαβαίνεις ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι «παίζει» σ’ αυτήν. Και ενώ οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται, όπως και στην μόδα, έτσι κι εδώ, υπάρχουν τρεις που ο Ramsay δεν θέλει να ξαναδεί στο πιάτο του!

Ποιες τάσεις λοιπόν, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πρέπει όλοι οι σεφ ανά τον κόσμο, να σταματήσουν να φτιάχνουν asap;

#1. Foams / Μοριακή γαστρονομία

«Πρόσφατα, δοκίμασα έναν αφρό από μεδούλι. Όταν σκέφτομαι το μεδούλι, σίγουρα δεν μου έρχεται στο μυαλό μου ο αφρός», δήλωσε. Παρόλα αυτά, σημειώνει ότι ο αφρός στα γλυκά «επιτρέπεται» να υπάρχει ακόμη… Ως εκεί όμως…

#2. Wagyu

Το επόμενο trend στην λίστα του; Το wagyu. Η φρενίτιδα και οι τεχνικές κοπής του μοσχαριού είναι κάτι που ο Rasmay έχει πια βαρεθεί να βλέπει παντού. «Πρέπει να αρχίσει να χρησιμοποιείται με σεβασμό», λέει ο Ramsay. «Όπου και αν πας υπάρχει ένα γ**νο πιάτο με κεφτέδες Wagyu», συνεχίζει. Να και το “f-bomb” που τόσο περιμέναμε.

#3. Λάδι τρούφας

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια όποιο site γαστρονομίας διαβάσεις ή σε όποιο καλό εστιατόριο κι αν πατήσεις, κάπου θα δεις γραμμένο το φημισμένο “truffle oil”. Το πολύ σπάνιο αυτό συστατικό υπάρχει πλέον παντού! Θα το βρεις σε μακαρόνια μέχρι και μπέργκερ! «Το χειρότερο για εμένα είναι το λάδι τρούφας. Πρέπει να το αφήσουμε κι αυτό. Όταν όλοι το χρησιμοποιούν όπως κάθε άλλο γ**νο λάδι και το βάζουν παντού γίνεται αναπόφευκτο. Το υλικό πρέπει να μπαίνει λίγο, λίγο». Άλλο ένα δικαιολογημένο “f-bomb”.