Οι φετινές φωτογραφίες για τον διαγωνισμό του National Geographic Nature Photographer θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό


Είναι πολύ εύκολο να μείνεις έκπληκτος στην όψη και το μεγαλείο της φύσης. Η ομορφιά του πλανήτη μας είναι από τα πράγματα που δεν σταματούν ποτέ να μας εντυπωσιάζουν κάθε φορά που τoν αντικρύζουμε.

Όταν βλέπουμε φωτογραφίες της Γης είναι εύκολο να νιώσεις κανείς «μικρός» και είναι αυτή μια πολύ καλή υπενθύμιση του πόσο πρέπει να προσέχουμε τον όμορφο πλανήτη μας!

Αν θέλεις πάντως να στο υπενθυμίσω, τότε μπορώ. Μια… τέτοια υπενθύμιση έκανα και η ίδια στον εαυτό μου, όταν είδα τις φωτογραφίες από τους φετινούς διαγωνιζόμενους του National Geographic Nature Photographer of the Year.

Ο ετήσιος διαγωνισμός προσφέρει για άλλη μια χρονιά μια συλλογή από εκπληκτικές φωτογραφίες που όχι μόνο θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό, αλλά θα σε κάνουν να πακετάρεις την βαλίτσα σου, να μπεις στο αεροπλάνο και να φύγεις.

ΟΙ φετινές φωτογραφίες περιλαμβάνουν τα πάντα: εικόνες από την άγρια ζωή, εναέριες φωτογραφίες, εντυπωσιακά τοπία, αλλά και υλικό από τον βυθό της θάλασσας.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα κερδίσει 10.000 δολάρια, οπότε καταλαβαίνουμε τον λόγο που έκαναν μια προσπάθεια παραπάνω για να παραδώσουν αυτές τις εικόνες που κόβουν την ανάσα.

8ofthisyearsnationalgeo_photo_contest_01.jpg

“I can see the sky from here”

8ofthisyearsnationalgeo_photo_contest_02.jpg

“Above the Polar Bear”

8ofthisyearsnationalgeo_photo_contest_03.jpg

“Infinite Road to Transylvania #6”

8ofthisyearsnationalgeo_photo_contest_04.jpg

“Enchanted”

8ofthisyearsnationalgeo_photo_contest_05.jpg

“A mother bear and a cub”

8ofthisyearsnationalgeo_photo_contest_06.jpg

“Iceflowers”

8ofthisyearsnationalgeo_photo_contest_07.jpg

“Kalsoy”

8ofthisyearsnationalgeo_photo_contest_08.jpg

“A thousand birds”

8ofthisyearsnationalgeo_photo_contest_09.jpg

“Sea and Salt”