Ο άνθρωπος πίσω από το @oneofakind.archive επιβεβαιώνει την cult πλευρά της Μόδας


Ο Gregory Chester είναι πολλά περισσότερα, από ένα διάσημος Instagrammer. Μπορεί το account του @oneofakind.archive να έχει τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών fashion experts, σχεδιαστών, editors, περιοδικών σαν το Dazed κλτ., παρόλα αυτά η σχέση του Chester με την Μόδα, μετράει πολλά χρόνια.

Ο Gregory κάνει fashion archiving. Είναι η δουλειά του να δουλεύει σαν «αρχειοφύλακας» της Mόδας, κάτι που σημαίνει ότι περιβάλλεται από εκατοντάδες “αρχεία” και έχει πάρα πολλές γνώσεις, όσον αφορά τον χώρο αυτό.

Όλα ξεκίνησαν πριν καιρό, όταν δημιούργησε το ατελιέ του, One of a Kind fashion archive στο Λονδίνο. Όλα αυτά τα «αρχεία», δημιουργίες ουσιαστικά, που έχει στον χώρο του, είναι όλα τώρα καταγεγραμμένα μέσα από ένα πλούσιο υλικό που αποτελεί τον λογαριασμό του στο Instagram. Από ιστορικά κομμάτια μέχρι και πιο avante-garde, «ψαγμένα», ο Gregory στον prive χώρο του έχει δημιουργήσει τον δικό του «μικρόκοσμο» και μια μοναδική σχέση με την Μόδα, που ξεπερνάει trends και microtrends.

Το έργο του είναι βαθιάς σημασίας, έχοντας συμβάλλει πολλές φορές σε σημαντικές εκθέσεις Μόδας, με τα «αρχεία» που έχει συλλέξει.

Τι περιλαμβάνει το αρχείο του; Από τον διάσημο κορσέ του John Galliano’s SS92, το glove suit των Comme des Garçons’ AW07, μέχρι και το φημισμένο cone-boob dress του Jean Paul Gaultier’s AW84.

https://www.instagram.com/p/BYLREwghqK-/?taken-by=oneofakind.archive

https://www.instagram.com/p/BX8BVfqBYlK/?taken-by=oneofakind.archive

«Ξεκίνησαν όλα σαν ένα μέρος, όπου μπορούσα να μοιράζομαι την συλλογή μας και ενδιαφέροντες εικόνες από το αρχείο μας τα οποία είναι πολύ επίκαιρα μέχρι και σήμερα και δείχνει μια νέα πλευρά στο vintage, χωρίς αυτά τα απαίσια στερεότυπα και στιλ που συνήθως συνδέονται με το vintage», δηλώνει σχετικά για το account που δημιούργησε στο Instagram, σε συνέντευξη που έδωσε για το dazeddigital.com.

O Chester έχει στο αρχείο του πάνω από 5.000 «κειμήλια» και σπάνια κομμάτια Μόδας. Τον χώρο του άνοιξε 23 χρόνια πριν, γι’ αυτό και όλοι οι insiders του χώρου είχαν την ευκαιρία από παλιά να τον γνωρίσουν, να εμπνευστούν από τον ίδιο αλλά και να τον συμβουλευτούν.

Με την δύναμη της τεχνολογίας, έχουμε τώρα και εμείς εν έτη 2017, να τον «γνωρίσουμε» μέσα από το Instagram και το αξιοπρόσεκτο φωτογραφικό του υλικό που ποστάρει. Αυτή είναι η μαγεία των social media λοιπόν.

https://www.instagram.com/p/Bar41yPhm8y/?taken-by=oneofakind.archive

https://www.instagram.com/p/Bard-8chAEq/?taken-by=oneofakind.archive

https://www.instagram.com/p/BaZ778ZBD6z/?taken-by=oneofakind.archive

https://www.instagram.com/p/BaPSsZfhtQJ/?taken-by=oneofakind.archive