«Σπάσε» τους κανόνες και βγάλε φωτογραφίες σαν σωστός pro


Πάνω από 150 εκατομμύρια κόσμος, είναι ενεργός σε καθημερινή βάση στο Instagram. Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές και influential πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της γενιάς μας.

Μέσα από μία «απλή» φωτογραφία, ένα post μπορεί κανείς να ασκήσει τεράστια επιρροή σε έναν άνθρωπο, σε μία κοινωνία, κοινότητα κ.ο.κ. Τέτοια δύναμη έχει πλέον το Instagram. Βέβαια, αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι οι αμέτρητες, ανούσιες selfies που μόνο σκοπό έχουν να «αντικειμενοποιήσουν» το γυναίκειο ή ανδρικό φύλο.

Αλλά πέρα, απ’ όλα αυτά τα… «βαθιά» μηνύματα, υπάρχει και η fun εκδοχή του! Αυτή που βοηθάει πολύ κόσμο να εκφραστεί μέσα από μια ωραία φωτογραφία. Αλλά πώς βγάζει κανείς μια ωραία φωτογραφία στο Instagram τελικά; Αν αναρωτιέσαι το ίδιο, no worries! Σου λέω παρακάτω τι πρέπει να προσέχεις για να είναι από εδώ και πέρα το υλικό σου, πάντα άψογο!

#1. Βγάζε φωτογραφίες μόνο από με την κάμερα του κινητού σου και όχι μέσω κάποιας άλλης εφαρμογής. Η ανάλυση και ποιότητα των φωτογραφιών θα είναι πολύ καλύτερη.

#2. Βγάζε σταθερές φωτογραφίες. Ειδικά, όταν βγάζεις φωτογραφίες το βράδυ. Φρόντισε να ακουμπάς κάπου τους αγκώνες σου πριν πατήσεις το «κλικ».

#3. Τσέκαρε το background σου. Είτε βγάζεις φωτογραφίες στον δρόμο, είτε στο σπίτι φρόντισε το background των φωτογραφιών σου να έχει ένα εικαστικό ενδιαφέρον ή τουλάχιστον να είναι κάπως… «συμμαζεμένο».

#4. Τράβα πολλές λήψεις. Την τέλεια φωτογραφία δεν θα την πετύχεις με την πρώτη. Τράβα πολλές ίδιες φωτογραφίες και επίλεξε την καλύτερη στο τέλος.

#5. Δοκίμασε νέα πράγματα. Νέα φίλτρα, νέα features, νέες γωνίες. Γενικά, «σπάσε» τους κανόνες.

#6. Ίσιωσε την! Πολύ σημαντικό να έχεις μια σωστά ευθυγραμμισμένη φωτογραφία. Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό!

#7. Πες «όχι» στο ζουμ. Τι παπαράτσι είσαι; Πήγαινε πιο κοντά αν θες να βγάλεις ωραία φωτογραφία! Απλά τα πράγματα.

#8. Κάνε focus. Κυριολεκτικά-μεταφορικά. Κυριολεκτικά, πατώντας πάνω στην οθόνη και κάνοντας focus σε αυτό που θέλεις να τραβήξεις. Μεταφορικά, ως προς το να εστιάσεις και να βρεις ένα ωραίο πλάνο για να απαθανατίσεις.

#9. Μην υπερβάλλεις με το editing. Μην το παρακάνεις με το editing και τα φίλτρα. Προσπάθησε να καταλήξεις με μία φωτογραφία που δεν απέχει πάρα πολύ από την αρχική που έβγαλες.

#10. Σπάσε τους κανόνες. Έβγαλες μια ωραία φωτογραφία. Βγάλε κι άλλες. Όχι απαραίτητα ίδιες. Πειραματίσου, δοκίμασε, παίξε, διασκέδασέ το. Αυτό είναι το όλο νόημα εξάλλου.