Για ένα πιο ευκολο-…. «σερφάριστο» blog!


Είμαι σίγουρη, ότι περνάς πολύ χρόνο για να γράφεις και να ξαναγράφεις κείμενα για το blog σου, και να βγάζεις και να ξαναβγάζεις φωτογραφίες γι’ αυτό. Λέξεις και φωτογραφίες που ελπίζεις ότι θα αυξήσουν το SEO του και που θα κάνουν βοηθήσουν το blog σου, να αποκτήσει μερικά clicks και views παραπάνω.

Και σε μία εποχή που όλα εξαρτώνται από την εικόνα, είναι εξαιρετικής σημασίας, να είναι καλές αυτές οι φωτογραφίες. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν –πέρα από το να βγάλεις καλές φωτογραφίες- για να κάνεις το υλικό σου πιο “visitors friendly”;

Κάνε resize στις φωτογραφίες σου

Συνήθως αυτές οι φωτογραφίες που βγάζεις με την φωτογραφική ή ακόμα και με το κινητό σου, έχουν μεγάλη διάσταση σε pixels (βλ. 3000x5000px). Συνήθως όμως το πλάτος που προσφέρουν οι πλατφόρμες για blogs έχουν πλάτος περίπου 650-1000px. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν αλλάζεις το πλάτος στις φωτογραφίες σου, και τις ανεβάζεις αυτούσιες, αυτές θα καθυστερούν να κάνουν load, άρα θα καθυστερεί και όλο σου το blog, κάνοντάς το πιο δύσκολο στο να το δει και να το διαβάσει κανείς.

Ονομάτισε τις φωτογραφίες σου

Προφανώς και το όνομα στις φωτογραφίες σου, παίζει ρόλο στο SEO! Αντί λοιπόν, να ανεβάζεις μια φωτογραφία με το όνομα IMG1282.jpg, χρησιμοποίησε μια ονομασία που να περιγράφει την φωτογραφία ή το θέμα το κειμένου. Έτσι, όταν κάποιος ψάχνει σχετικές πληροφορίες στο Google, ο ισότοπος μπορεί να «δει» τις φωτογραφίες σου περισσότερο.

Αlt Text

Άλλος ένας ακόμη τρόπος για να αυξήσεις περισσότερο το SEO είναι το alt text (alternative text). Αλλάζοντας το όνομα της φωτογραφίας σου με το alt text και ξαναπεριγράφοντας ακόμη καλύτερα την φωτογραφία, αυξάνεις τις πιθανότητες για να βρει κανείς την σελίδα του blog σου. Αντίστοιχα και με πριν, όταν κάποιος ψάχνει κάτι σχετικό με την φωτογραφία, έχοντας προσθέσει alt text σε αυτή, το Google θα την «βρει» πιο εύκολα.

Σε Wordpress, γίνεται κάπως έτσι:

3tipstooptimzephotos_01.jpg