5 αναπάντεχοι και οικονομικοί προορισμοί που θα λατρέψεις


Οκέι, τίποτα δεν συγκρίνεται με το ελληνικό καλοκαίρι. Ο θαυμάσιος αυτός τόπος στον οποίο ζούμε, έχει μερικούς από τους πιο καταπληκτικούς, καλοκαιρινούς προορισμούς. Αλλά τι να το κάνεις, όταν αυτή την περίοδο για να επισκεφθείς ένα από τα πανέμορφα νησιά μας, σου πάει ο… κούκος αηδόνι; Γιατί όταν πρέπει να πληρώσεις αμέσως-αμέσως 80 και 100 ευρώ μόνο για ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τι θα κάνεις στις υπόλοιπες ημέρες των διακοπών σου; Θα τρως παντεσπάνι;

Εγώ, πάντως λέω φέτος να την δεις αλλιώς. Ζώντας σε μια χώρα στην καρδιά της Ευρώπης, πλέον μου βγάζει πολύ περισσότερο νόημα να δώσω αυτά τα 100€ και κάτι παραπάνω, σε αεροπορικά εισιτήρια, για να ταξιδέψω στο εξωτερικό και να δω εξίσου μαγευτικούς τόπους που δεν έχω ξαναδεί. Και οκέι, μπορεί αυτοί οι προορισμοί να μην έχουν όλοι πρόσβαση σε κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά, αλλά έχουν άλλα εξίσου θαυμάσια αξιοθέατα τα οποία δεν θα σου κοστίζουν μια περιουσία για να απολαύσεις.

Οι παρακάτω προορισμοί έχουν (και) αυτό, σαν βασικό λόγο, για την θέση τους στην λίστα αυτή. Είναι μέρη οικονομικά και σίγουρα μέρη που δεν θα περίμενες ότι θα την … βγάλεις εκεί το καλοκαίρι! Αλλά ξέρεις, κάτι; Μια αλλαγή είναι πάντα ευχάριστη. Και αν είναι να θυσιάσεις το καθιερωμένο σου πρόγραμμα για έναν από τους 5 αυτούς πανέμορφους προορισμούς, ε, ας έχει.

Ρίγα, Λετονία

5cheap_summer_destinations_europe_01.jpg 

Είναι πολύ hot η Ρίγα τελευταία, οπότε πριν γίνει πολύ κοσμική ίσως πρέπει να πας. Μάλιστα πολλοί την αποκαλούν το Παρίσι του Βορρά. Μπορεί ένα μέρος της Ρίγας να είναι πιο οικονομικό για να περάσεις, αλλά σίγουρα όλη η πόλη είναι πλούσια σε πολιτιστική κληρονομιά. Η αρχιτεκτονική της πόλης αυτής είναι απλά, breathtaking.

Κίεβο, Ουκρανία

5cheap_summer_destinations_europe_02.jpg 

Η πιο εξευρωπαϊσμένη πόλη από όλες τις Σλαβικές πόλεις. Το Κίεβο είναι ο τέλειος «συμβιβασμός» αν ταξιδεύεις με συγκεκριμένο budget και δεν έχεις… χώρο για πολυτέλειες! Παρόλη την… περίεργη πολιτική κατάσταση της χώρας, το Κίεβο προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από εντυπωσιακά αξιοθέατα, πανέμορφες εκκλησίες, τέχνη και nightlife ακόμα και αν δεν έχεις πολλά να ξοδέψεις.

Σόφια, Βουλγαρία

5cheap_summer_destinations_europe_03.jpg 

Άλλος ένα προορισμός της Ανατολικής Ευρώπης, ο οποίος όμως θεωρείται και από τους πιο must. Είναι μια πολύ όμορφη και οικονομική πόλη, πλούσια σε τέχνες, ιστορία και παραδόσεις που την κάνουν τρομερά ιδιαίτερη.

Βαρσοβία, Πολωνία

5cheap_summer_destinations_europe_04.jpg 

Κρύβει πολλές εκπλήξεις η πρωτεύουσα της Πολωνίας που θα σε κάνουν να μην θέλεις να φύγεις από εκεί. Μπορεί να έχει περάσει πολλά αυτή η πόλη, όταν ολοσχερώς καταστράφηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά οι κάτοικοι δεν πτοήθηκαν! Την ξαναέχτισαν από το μηδέν και έχει γίνει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης, με εξαιρετικά μουσεία και αξιοθέατα!

Πόλη του Λουξεμβούργου, Λουξεμβούργο

5cheap_summer_destinations_europe_05.jpg 

Μικρή, αλλά αποτελεσματική! Το Λουξεμβούργο είναι μια μικρή πόλη, αλλά λέγεται ότι έχει τρομερή ποιότητα ζωής. Από τα μεσαιωνικά κάστρα, τον ποταμό Alzette και πολλά άλλα, πρόκειται για μια πόλη που θα σε εκπλήξει θετικά! Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη θα είναι το φαγητό που θα δοκιμάσεις, καθώς οι σεφ στο Λουξεμβούργο έχουν αναπτύξει πολύ τις γαστρονομικές τους επιρροές και ικανότητες.