Όλοι τους έχουν να πουν μια ιστορία για το πώς έφτασαν εδώ, μήπως είναι καιρός να πεις και τη δική σου;


αμόγελα, κέφι, χορός, γνωριμίες, συζητήσεις με καλή παρέα, κορμιά σε κίνηση, ανεβαστικά vibes, ιδρώτας, γεμάτα ποτήρια, διασκέδαση και δυνατά beats να δονούν το στήθος εκατοντάδων, ή και χιλιάδων -αναλόγως το event- νέων ανθρώπων, που διψούν για ζωή. Η ηλεκτρονική μουσική σαρώνει τους καταλόγους των επιτυχιών και τα views στο YouTube, το κοντέρ των ακροάσεων στα διάφορα streaming sites «γράφουν» ασταμάτητα, και η διασκέδαση καλά κρατεί, υπό τους ρυθμούς των χορευτικών hits. Μας έλεγε άνθρωπος που είναι στο τιμόνι δισκογραφικής, ότι ακόμα και στη «δύσκολη» δισκογραφικά Ελλάδα, με τις ιδιαιτερότητές της, η χορευτική μουσική κατέχει την πρωτιά μεταξύ των ειδών σε έσοδα από streaming και πωλήσεις.

Όσο για τους κορυφαίους Djs του κόσμου, αυτοί έχουν κερδίσει πλέον τον τίτλο του superstar, θεωρούνται celebrities όπου και αν βρεθούν, είναι οι προμηθευτές της θετικής ενέργειας, στα dancefloors ανά τον κόσμο: την εισπράττουν και τη μεταδίδουν ταυτόχρονα. Όλοι τους, όμως, δεν έφτασαν τυχαία στο status που τώρα έχουν. Πίστεψαν στον εαυτό τους, πριν φτάσουν να τη μεταδίδουν σε κοινό χιλιάδων νέων ανθρώπων, πίστεψαν ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε θετική ενέργεια και έδειξαν ότι το 'χουν. Έτσι ακριβώς σκέφτονταν οι πιο διάσημοι Djs του πλανήτη, όπως ο Martin Garrix, οι Dimitri Vegas & Like Mike, οι Yellow Claw και o Don Diablo, όταν ξεκινούσαν. Να κάνουν τον κόσμο να περάσει καλά και να απλώσουν μια αύρα ευτυχίας στις τάξεις των θαυμαστών τους. Και αν η νεότερη γενιά των Djs, όπως οι προαναφερθέντες, το πετυχαίνουν αυτό μέσω της EDM μουσικής, που έχει χαρακτηριστεί δικαίως ως η νέα ποπ, αυτό δεν αποτελεί μονόδρομο για μια βραδιά εκρηκτικής διασκέδασης.
 

Οι παλιές καραβάνες και οι «ενδιάμεσοι»

Γιατί δεν είναι μόνο η νέα σχολή του Djing ικανή να μοιράζει θετική ενέργεια, απλόχερα στο κοινό της. Παλιές καραβάνες όπως ο Armin Van Buren, o Tiesto και ο Paul Van Dyk εξακολουθούν να βρίσκονται στις λίστες με τους πιο περιζήτητους δισκοθέτες, με τον αψεγάδιαστο συνδυασμό από old school anthems και φρέσκιας κοπής επιτυχίες, ικανές να βάλουν φωτιά σε ένα clubbing χώρο.

Αυτή τη μίξη παλαιού και νέου, καινοτόμου και κλασικού, μαζικού και συνάμα αντισυμβατικού, πρεσβεύουν και οι Djs που «κάθονται» κάπου μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ομάδας καλλιτεχνών. Ο Skrillex, o Diplo, o Steve Aoki, o Deadmau5, o Eric Prydz, όλοι τους κατάφεραν με αδιάκοπη δουλειά, περίσσιο ταλέντο, αλλά και αποθέματα αισιοδοξίας και πίστης στον εαυτό τους, να μοιράζουν απλόχερα θετικά vibes σε χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά, γεμίζοντας μεγάλα συναυλιακά -και όχι μόνο- venue. 

Κανείς τους δεν τα κατάφερε εύκολα, όλοι με πολλή δουλειά και επιμονή. Ο Skrillex και ο Diplo συνεργάστηκαν τα τελευταία χρόνια με την μισή παγκόσμια δισκογραφία και με την υπόλοιπη μισή απλώς δεν έχουν προλάβει ακόμα...

 

Steve Aoki: «Πεινούσα για καλή μουσική και οργανώναμε διάφορα shows στο σαλόνι του σπιτιού μου!»

Όσο για τον Steve Aoki, εδώ στο Avopolis έχουμε μαζί παρακολουθήσει την πορεία, την εξέλιξη, τις διαρκείς αλλαγές, αλλά και όλα τα πράγματα με τα οποία καταπιάνεται κατά καιρούς, χωρίς να προείται από τις όποιες δυσκολίες. «Ξεκίνησα την εταιρία μου, την Dim Mak, σε ηλικία 18 χρονών», μας είχε πει ένας εξ αυτών, ο Steve Aoki, σε παλαιότερη συνεντευξη, συμπληρώνοντας: «Πεινούσα για καλή μουσική, οργανώναμε διάφορα shows στο σαλόνι του σπιτιού μου που είχαμε ονομάσει “The Pickle Patch”, στην Σάντα Μπάρμπαρα. Κάναμε πάνω από 400 shows, το χαλί καταστράφηκε». Με ρίζες στην punk και hardcore κουλτούρα, με αμέτρητα λάιβ που (κάποτε) μπλέκανε το indie με τη dance και τώρα αποτελούν πια την επιτομή ενός «essential EDM» σετ –με διάφορα τρικ όπως π.χ. το να πετάει τούρτες στους θεατές ή να μπαίνει σε φουσκωτές βάρκες και να διασχίζει τα πλήθη επάνω στα υψωμένα χέρια τους– με δική του δισκογραφική εταιρία (Dim Mak), μα και με θέσεις στη δεκάδα των top 100 DJs του DJ Mag, σήμερα θεωρείται super star, αλλά αυτό το έχτισε λιθαράκι-λιθαράκι. Δεν θα ξεχάσω πριν μερικά χρόνια σε φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής του εξωτερικού ότι την ώρα που εμφανιζόταν ο Αμερικανός όλες οι άλλες σκηνές θύμιζαν σκορποχώρι, ενόσω στο δικό του stage η έκφραση «γίνεται το αδιαχώρητο» αποκτούσε καινούργια ερμηνεία.

Όλοι οι μεγάλοι Djs του πλανήτη, προτού βρεθούν στη κορυφή του κόσμου, ακολούθησαν μια τακτική. Καθετί φρέσκο, νεανικό και γεμάτο ενέργεια οφείλει να αναζητήσει τον δρόμο προς την καταξίωση. Οι νέοι του σήμερα προσπαθούν να μιξάρουν, να γνωριστούν, να ξεχωρίσουν, να κάνουν αυτό που τους εκφράζει, με σκοπό να μοιάσουν στα είδωλά τους, όπως ο Calvin Harris, o David Guetta, o Avicii και οι νεοφερμένοι Chainsmokers. Και είναι φυσικό, μέσα σε αυτή την προσπάθεια, ανεξάρτητα αν ο στόχος είναι να φτάσεις στην κορυφή, ή απλά να κάνεις το hobby σου και να περάσεις καλά εσύ και οι γύρω σου, να πέφτεις. Να απογοητεύεσαι, ορισμένες φορές. Να τρομάζεις, κάποιες άλλες. Όμως, εκεί μπορεί να κάνεις τη διαφορά. Να βλέπεις τις προκλήσεις, να σηκώνεσαι όταν πέφτεις και να προσπαθείς πάλι. 
 

Ιστορίες Θετικής Ενέργειας

Ιστορίες σαν κι αυτές, των μεγάλων πλέον djs, υπάρχουν αρκετές και σκεφτόμαστε ότι κάθε μία από αυτές, αν αναλογιστούμε και όλα τα προηγούμενα, φέρνει πιο κοντά το «ποιος είσαι» με το «ποιος θέλεις να είσαι». Οι κορυφαίοι Djs του κόσμου κατάφεραν να το κάνουν πράξη μέσα από μια δύσκολη διαδρομή, όχι στρωμένη με ροδοπέταλα. Αλλά το κάνουν πράξη και στα ίδια τους τα set, είναι μια καθημερινή πρόκληση, να παίρνεις από το κοινό ενέργεια και να δίνεις. Να μην πτοείσαι και να προσπαθείς. Μπορεί να σου συμβεί, κάθε βραδιά, οποιαδήποτε στιγμή. Αυτή τη στάση (ζωής) την ενσωμάτωσαν σε αυτό που μεταδίδουν στις clubbing βραδιές εκατομμυρίων νέων ανά τον πλανήτη. Ψάχνουν στα dancefloor, υπό τους ήχους των μουσικών επιλογών τους να βρουν την χαρά, τον χορό, νέες παρέες, καινούργιους έρωτες και αυτή τη θετική ενέργεια. 

Είναι φανερό ότι όλοι τους έχουν μια ιστορία να πουν (ή και περισσότερες), για το πώς έφτασαν να είναι dance είδωλα. Ιστορίες, όμως, υπάρχουν και από ανθρώπους που κάνουν το hobby τους, ζουν το όνειρό τους (κι ας μην περιλαμβάνει status αναγνώρισης εκατομμυρίων) και περνούν καλά με τους φίλους τους. Θετική ενέργεια και επιμονή, υπάρχει τελικά σε όποιο πεδίο και όποια κλίμακα επιλέγει κανείς να κινηθεί. Αυτές τις ιστορίες, ιστορίες «Θετικής Ενέργειας», αναδεικνύει στη νέα της πλατφόρμα η Amita Motion που μας θυμίζει ότι η Θετική Ενέργεια, τελικά, βρίσκεται παντού. Βρίσκεται γύρω μας, βρίσκεται μέσα μας. Eμείς οι ίδιοι «είμαστε θετική ενέργεια». Αν καταφέρεις να το δεις έτσι, τότε #toxeis.

Όλοι μας αναγνωρίζουμε ότι η Amita Motion έχει ταυτιστεί όλα αυτά τα χρόνια με τη Θετική Ενέργεια, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, το Positive Feed, που παρακινεί τους νέους να δείξουν ότι το ‘χουν και τους δίνει την ευκαιρία να μοιραστούν τη δική τους ιστορία, στην οποία έπεσαν και σηκώθηκαν ξανά πιο δυνατοί.
 

Πιστεύεις κι εσύ ότι #toxeis; Απόδειξέ το! 

Μπες τώρα στη νέα πλατφόρμα της Amita Motion και δείξε σε όλους ότι #toxeis, με ένα απλό κλικ. 

1.    Ανέβασε το video σου με μουσική, χορό, gaming ή με ό,τι άλλο σε κάνει να το’χεις και κέρδισε positive points.
2.    Αύξησε τα Positive Points σου ανεβάζοντας νέα video, κάνοντας video response σε άλλους ή κέρδισέ τα όταν κάποιος κάνει video response σε εσένα.
3.    Επισκέψου το upgrade room και χρησιμοποίησε τα positive points που έχεις συγκεντρώσει. Εκεί μπορείς να κάνεις upgrade επιλέγοντας ανάμεσα από τα πιο θετικά gadgets και εμπειρίες.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστέψεις στον εαυτό σου, να πιστέψεις ότι είμαστε θετική ενέργεια και να δείξεις ότι #toxeis!