Γυναίκες και άντρες το αντιλαμβάνονται διαφορετικά!


Όταν τα δύο φύλα έχουν κάποια περιστασιακή σεξουαλική περιπέτεια της μιας νύχτας, δεν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο. Οι γυναίκες τείνουν να μετανιώσουν το one night stand, ενώ οι άνδρες μετανιώνουν που δεν το κάνουν συχνότερα! Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα μιας νέας νορβηγικής έρευνας, η οποία αποδίδει τις διαφορετικές αντιδράσεις των δύο φύλων σε διαφορετικό «προγραμματισμό» που έχουν από την πορεία της εξέλιξης.

 Η ερευνητική ομάδα του Τμήματος Ψυχολογίας του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, με επικεφαλής τον καθηγητή Leif Edward Ottesen Kennair, που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εξελικτικής ψυχολογίας Evolutionary Psychology, μελέτησε 263 άτομα ηλικίας 19 έως 37 ετών που κλήθηκαν να απαντήσουν σε μία σειρά ερωτήσεων σχετικά με το one night stand και πώς αισθάνθηκαν μετά από αυτήν την εμπειρία..

Όπως προέκυψε από τη μελέτη, μόνο μία στις τρεις γυναίκες δήλωσε ευχαριστημένη για τη σεξουαλική εμπειρία της, ενώ στους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνούσε το 50%. Από την άλλη, οκτώ στις δέκα γυναίκες δήλωσαν χαρούμενες που είχαν αρνηθεί μια εμπειρία περιστασιακού σεξ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες ήταν μόνο 43%. Κοινώς, οι περισσότεροι είχαν μετανιώσει που αρνήθηκαν στην ευκαιρία που τους παρουσιάσθηκε. «Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχουν άνδρες που μετανιώνουν για το περιστασιακό σεξ. Αλλά είναι πολύ συχνότερο να το μετανιώσει μια γυναίκα που είπε "ναι"» ανέφερε ο καθηγητής Kennair.

onenightstand750.png Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, οι άνδρες δείχνουν να ευχαριστιούνται περισσότερο το περιστασιακό σεξ από ό,τι οι γυναίκες. «Οι γυναίκες και οι άνδρες διαφέρουν ριζικά στη σεξουαλική ψυχολογία», σχολιάζει ο καθηγητής David Buss από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, ο οποίος συμμετείχε στη μελέτη. Όπως εξηγεί, η επιτυχία των ανδρών ιστορικά κρινόταν από την πρόσβασή τους στις γόνιμες γυναίκες και «αυτό, δημιούργησε ένα ανδρικό σεξουαλικό μυαλό που δίνει σημασία στις ευκαιρίες για σεξ». Αντιθέτως, οι γυναίκες είναι γενικά πιο διστακτικές να λάβουν μια αυθόρμητη απόφαση, ενώ αποφεύγουν πρωτοβουλίες που μπορεί να τις θέσουν σε κινδύνους. Ως αιτίες για τον δισταγμό τους, οι συμμετέχουσες στην έρευνα επεσήμαναν τον φόβο για τα αφροδίσια νοσήματα, την πιθανή εγκυμοσύνη, αλλά και την πιθανότητα να αποκτήσουν κακή φήμη, κάτι που επιβεβαιώνει τα κοινωνικά στερεότυπα που συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο ακόμη και στον τρόπο που κάποιος απολαμβάνει το σεξ.

 

Πηγή: Telegraph