Το κινητό μας τηλέφωνο μας εξυπηρετεί στην άμεση επικοινωνία με άλλους, μας διασκεδάζει και μας βοηθά να γλιτώνουμε χρόνο. Πλέον, μας βοηθά να γίνουμε πιο παραγωγικοί!


Τα smartphones έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια τόσο πολύ ώστε πλέον έχουν γίνει οι απόλυτοι βοηθοί στην καθημερινότητά μας. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, τα χρησιμοποιούμε πολύ περισσότερο από τους υπολογιστές μας! Είτε είμαστε φοιτητές, που σημαίνει ότι περνάμε αρκετό χρόνο εκτός σπιτιού, είτε λόγω εργασίας, τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν αναπτύξει άπειρες λειτουργίες για να μας εξοικονομούν χρόνο για την πληθώρα των εργασιών μας. Τώρα, μας βοηθούν να γίνουμε ακόμη πιο παραγωγικοί! Πώς; Οι τρόποι είναι ποικίλοι και εμείς επιλέξαμε τις καλύτερες εφαρμογές για iOS και Android και σας τις παρουσιάζουμε. Το καλύτερο: στην απλή τους έκδοση είναι δωρεάν!

 

1.Gyst: όλα σε ένα!

Όταν έχεις να κάνεις χιλιάδες πράγματα κάθε μέρα, το πιθανότερο είναι ότι κάτι θα ξεχάσεις. Το Gyst σε βοηθά να οργανωθείς καλύτερα, συνδυάζοντας επαφές, ημερολόγια, μηνύματα και λίστες με υποχρεώσεις, προκειμένου να μην μπερδεύεσαι στις πολλές εφαρμογές του κινητού σου. Κυρίως εάν το texting είναι ο βασικός σου τρόπος εργασίας και επικοινωνίας, το Gyst σου λύνει τα χέρια. Το επιπλέον θετικό είναι ότι οργανώνει συναντήσεις, τοποθετεί τα μηνύματα με την προτεραιότητα που θέλεις και σε κρατά σε επαφή με τους συνεργάτες σου για συναντήσεις και προθεσμίες παράδοσης εργασιών. Η απλή έκδοση είναι δωρεάν, εάν όμως επιθυμείς ακόμη περισσότερα, όπως να επισυνάπτεις το οποιοδήποτε αρχείο, να οργανώνεις από πριν την αποστολή των μηνυμάτων και να το συνδέσεις με το Dropbox, η τιμή ανέρχεται σε 0.99 δολάρια μηνιαίως.

2. Doodle: οργανώνοντας meetings!

Εάν θέλεις να οργανώσεις μια συνάντηση αποφεύγοντας να σπαταλήσεις τον χρόνο σου στα τηλέφωνα ή σε δεκάδες μηνύματα με τους συνεργάτες σου, το Doodle σε εξυπηρετεί με πολύ απλό τρόπο. Οργανώνεις τη συνάντηση και προτείνεις πιθανές ώρες στους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι εν συνεχεία επιλέγουν σύμφωνα με το πρόγραμμά τους (ακόμα κι αν δεν έχουν κάνει εγγραφή) και η εφαρμογή βρίσκει την πιο βολική στιγμή για όλους. Εάν θέλεις επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως να στέλνεις αυτόματες υπενθυμίσεις, να έχεις end-to-end SSL κρυπτογράφηση (αξιόπιστη για την προστασία απορρήτου) κ.α. το κόστος διαμορφώνεται ετησίως στα 29 δολάρια.

doodle750.png

 

3. Trello: για πλήρη οργάνωση!

Είναι ιδανικό για τη διαχείριση ελεύθερων επαγγελματιών ή για την οργάνωση διαδικτυακού περιεχομένου ή διαχείρισης πωλήσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεμονωμένα από τους χρήστες, ακόμη και από ομάδα συνεργατών. Τα συν του είναι πολλά και άκρως απαραίτητα: ο χρονικός προγραμματισμός, η ανάθεση καθηκόντων σε άτομα της ομάδας, ο χειρισμός προτεραιοτήτων, η χρήση από εφαρμογή ή web, το uploading αρχείων, η έγκαιρη ενημέρωση των μελών με e-mail και η συνεχής υποστήριξη από την ιστοσελίδα της εφαρμογής. Επίσης, είναι εντελώς δωρεάν!

4. Join.me: για διαδικτυακά meetings!

Πρόκειται για την πιο εύχρηστη εφαρμογή διαδικτυακής συνδιάσκεψης για κινητά, με εικόνα και ήχο, που σου επιτρέπει να διαχειρίζεσαι εν κινήσει τις επαγγελματικές σου υποθέσεις και, μάλιστα, διαδραστικά. Διαθέτει πίνακα σημειώσεων για να μπορείς να μοιράζεσαι ιδέες όσο διαρκεί η συνδιάσκεψη και παρέχει τη δυνατότητα ανταλλαγής και παρουσίασης αρχείων μεταξύ των συμμετεχόντων, μέσω της οθόνης οποιασδήποτε συσκευής. Καθώς είναι μια web-based εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε συσκευή. Η δωρεάν έκδοση προσφέρει μέχρι 10 συμμετέχοντες και 5 video feeds, ενώ η pro διατίθεται για 16.99 δολάρια το μήνα, καλύπτοντας 50 συμμετέχοντες και 10 video feeds.

joinme750.png

 

5. Slack: ιδανικό για ομάδες εργασίας και μεσαίες επιχειρήσεις!

Με το μότο «μην είσαι τόσο πολυάσχολος!», το Slack εξυπηρετεί στην άμεση και γρήγορη επικοινωνία με τους συνεργάτες σου. Διαθέτει ομαδικό chatting σε πραγματικό χρόνο και επιτρέπει το διαμοιρασμό αρχείων. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι οι υψηλές δυνατότητες αποθήκευσης και αρχειοθέτησης, για να μην χάσεις ούτε πρόταση. Επιπλέον, συνδέεται με πληθώρα εφαρμογών, όπως το Google Drive, το Dropbox και το Twitter. Η εφαρμογή προσφέρεται δωρεάν για έως 5GB χωρητικότητα και για chatting δύο ατόμων. Η standard έκδοση που υποστηρίζει -μεταξύ πολλών- group chat, προτεραιότητα εξυπηρέτησης από την εταιρεία και 10 GB ανά άτομο συνομιλίας είναι 8 δολάρια το μήνα.