Το Snapchat αλλάζει το όνομα του σε Snap και λανσάρει γυαλιά με κάμερα!


Γνωρίσαμε το Snapchat ως την εφαρμογή που έφερε στην αγορά τα μηνύματα που μετά από λίγο εξαφανίζονται. Έχει τη χάρη του το εφήμερο, όμως η ιδέα να μπορείς να διατηρήσεις σε βάθος χρόνου κάτι που θέλεις είναι πάντα πολύ γοητευτική. Κάπως έτσι σκέφτηκαν τα μεγάλα μυαλά της εταιρείας και, αφού μετονόμασαν την υπηρεσία Snap Inc., προχώρησαν στην ανακοίνωση της δημιουργίας ενός νέου gadget: πρόκειται για ένα ζευγάρι ειδικά γυαλιά που διαθέτουν κάμερα για να τραβάτε βίντεο και τα οποία μπορείτε να μοιραστείτε άμεσα χρησιμοποιώντας μια συνδεδεμένη φορητή συσκευή, πάντα μέσω της εφαρμογής Snapchat φυσικά.

Τα Spectacles θα κυκλοφορήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα και αναμένεται να έχουν μεγαλύτερη επιτυχία από τα Google Glasses που είχε λανσάρει η Google, καθώς αφενός θα είναι οικονομικότερα (σ.σ. τα Google Glasses είχαν τη γελοία τιμή των 1500 δολαρίων ενώ τα Spectacles θα κοστίζουν περίπου 130 δολάρια, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία), ενώ μην ξεχνάμε ότι πλέον ότι, με την πάροδο του χρόνου, ο κόσμος αισθάνεται σαφώς πιο άνετα με την εξέλιξη των οπτικοακουστικών μέσων και της χρήσης τους στα social media. Επίσης, τα Spectacles είναι ότι δεν έχουν σχεδιαστεί προς αντικατάσταση του smartphone. Η λειτουργία τους περιορίζεται σε βίντεο συνολικής καταγραφής 30 δευτερολέπτων και έρχονται σε μια λογική τιμή, με pop design και ένα μεγάλο εύρος χρωματικών επιλογών για να επιλέξει ο κάθε χρήστης αυτό που του ταιριάζει.

snapspecs750.jpg

 

Πώς, όμως, λειτουργούν;

Στο σκελετό τους υπάρχει ενσωματωμένη κάμερα με φακό fisheye, που σημαίνει ότι καταγράφει βίντεο σε γωνία 115 μοιρών, δηλαδή αρκετά κοντινή στη φυσική μας οπτική γωνία. Ο χρήστης, πατώντας το κουμπί που υπάρχει στον σκελετό, ξεκινά να καταγράφει σε βίντεο όσα βλέπει για τα επόμενα 10” ενώ αν το ξαναπατήσει μέσα σε αυτό το διάστημα, η κάμερα θα γράφει για άλλα 10” - συνολικά μπορεί να καταγράψει μέχρι 30 δευτερόλεπτα. Για λόγους.. προειδοποίησης, με το που πατηθεί το κουμπί ανάβει αυτόματα ένα φωτάκι στο σκελετό που υποδεικνύει στους γύρω μας πως η κάμερα έχει ξεκινήσει να γράφει.

Μόλις ο χρήστης τραβήξει το βίντεο που θέλει, τα Spectacles το αποθηκεύουν αυτόματα στην κατηγορία Memories του Snapchat, μέχρι να το στείλετε στο smartphone σας, είτε μέσω WiFi για Android, είτε μέσω Bluetooth για iOS. Είναι σημαντικό ότι τα βίντεο θα μπορούν να παίζουν σε οποιαδήποτε συσκευή. Τα προχωρημένα αυτά γυαλιά θα φορτίζονται όσο βρίσκονται μέσα στη θήκη τους, όπως τα AirPods. Ο φορτιστής αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα και θα δίνει αυτονομία μίας ημέρας, προσφέροντας τη δυνατότητα φόρτισης τόσο των γυαλιών όσο και της θήκης.

Η Snap Inc. ανακοίνωσε ότι θα είναι εγκρατής με τη διάθεση και την προώθησή τους, μέχρι να δει τις πρώτες αντιδράσεις των καταναλωτών, ιδίως των νέων που εύλογα αποτελούν και το κύριο target group του προϊόντος. Εάν είναι θετικές, τότε θα μιλάμε για το επόμενο και άκρως καινοτόμο gadget!