Μας μιλάει για την Finloup την πρώτη Buy Now, Pay Later υπηρεσία στην Ελλάδα.


Διαβάζω στο site τους. "....γιατί θέλουμε να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο του τοξικού χρέους.... Αποστολή της finloup είναι να σταματήσει τον αέναο κύκλο του μη βιώσιμου χρέους και να παρέχει πίστωση η οποία δεν θα σε βγάλει εκτός ελέγχου των οικονομικών σου. H finloup είναι μία Buy Now Pay Later υπηρεσία. Αποτελεί μία μέθοδο πληρωμής, η οποία προσφέρει στους καταναλωτές ασφαλή πλάνα άτοκων δόσεων, ώστε να μπορούν να αγοράζουν τα πράγματα που θέλουν και να πληρώνουν για αυτά σταδιακά. Προσφέρουμε τη δυνατότητα να χωρίσεις το ποσό της αγοράς σου σε 4 άτοκες δόσεις, πληρώνοντας την πρώτη δόση κατά το checkout και τις υπόλοιπες 3 δόσεις στους επόμενους 3 μήνες (1 δόση/μήνα). Δεν χρεώνουμε ποτέ τόκους ή επιβάρυνση καθυστέρησης πληρωμής – πληρώνεις ακριβώς αυτό που βλέπεις, ξέρεις ακριβώς πότε θα το πληρώσεις και πότε θα έχεις αποπληρώσει την αγορά σου". Ομολογώ ότι με κέντρισε το ενδιαφέρον, και ήθελα να μάθω περισσότερα για την εταιρεία. Για την Finloup μιλήσαμε με τον Αντώνη Πρέντζα. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.
 
 Εφαλτήριο για την ίδρυση της επιχείρησης και την ανάπτυξη της πρώτης Buy Now Pay Later υπηρεσίας στην Ελλάδα, ήταν η ανάγκη της ιδρυτικής ομάδας να εξαλείψουν το τοξικό χρέος που τόσο έντονα έχουμε βιώσει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Αυτό, σε συνδυασμό με την έλευση του Open Banking το οποίο έδωσε στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα τραπεζικά τους δεδομένα για να λάβουν επιπλέον υπηρεσίες, γέννησαν τη θέληση και την ευκαιρία για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου χρηματοδοτικού προϊόντος που ανατρέπει πλήρως την αγορά χρήματος που έχουμε συνηθίσει, αυτή των επιτοκίων, των κρυφών χρεώσεων, και του αλόγιστου δανεισμού.
 
Η finloup απευθύνεται στον καταναλωτή ο οποίος θέλει να αγοράσει κάτι που χρειάζεται τώρα και να πληρώσει σε δόσεις. Ο καταναλωτής δεν χρειάζεται να έχει πιστωτική κάρτα ή να πάρει δάνειο από τράπεζα - για πρώτη φορά, μπορεί να πληρώσει σε δόσεις μόνο με τη χρεωστική του. Συγκεκριμένα, το βασικό κοινό μας αποτελείται από ομάδες καταναλωτών στους οποίους δεν είναι εύκολο να χορηγηθεί πίστωση - όπως οι millennials και η Generation Z - καθώς συχνά δεν πληρούν τις παρωχημένες προϋποθέσεις των τραπεζών. Ο άξονας της υπηρεσίας μας είναι πάντα το όφελος του καταναλωτή, γι’ αυτό και δεν χρεώνουμε ποτέ τόκους ή άλλες επιβαρύνσεις. Οι πελάτες που αγοράζουν με finloup μπορούν να παίρνουν αυτό που χρειάζονται τώρα και να πληρώνουν αργότερα, χωρίς να επιβαρύνονται από επιπλέον χρέος, ενώ παράλληλα διατηρούν τον έλεγχο των οικονομικών τους. Ταυτόχρονα, η finloup απευθύνεται και σε εμπόρους λιανικής ή υπηρεσιών, που διαθέτουν είτε ηλεκτρονικό είτε φυσικό κατάστημα, προσφέροντας ένα εργαλείο που τους δίνει τη δυνατότητα να προσελκύσουν πελάτες και να αυξήσουν τις πωλήσεις και τα έσοδά τους. Οι συνεργάτες μας έχουν παρατηρήσει τα σημαντικά οφέλη που έχει το Buy Now Pay Later, καθώς ανοίγει το δρόμο για την απόκτηση νέων πελατών και παρέχει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα συγκριτικά με αντίστοιχα καταστήματα. Το σημαντικότερο; Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο για τους εμπόρους. Η χρήση της υπηρεσίας μας δεν έχει συνδρομή, ενώ αναλαμβάνουμε κάθε περίπτωση αθέτησης. Ο έμπορος λαμβάνει εγγυημένα τα χρήματά του.

product-screens-copy

 
Όραμά μας είναι να ανατρέψουμε όσα ξέρουμε για τον τομέα της πίστωσης, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράζουν τώρα και να πληρώνουν αργότερα χωρίς τόκους και έξοδα, ενώ παράλληλα διαχειρίζονται τα οικονομικά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάθε κίνηση της εταιρείας έχει ως γνώμονα την προώθηση της συνειδητής κατανάλωσης και του υπεύθυνου, άτοκου δανεισμού. Κάθε άνθρωπος που γίνεται μέλος της ομάδας μοιράζεται το πάθος μας για τη βελτίωση της ζωής των καταναλωτών που μας εμπιστεύονται!
 
Ο τρόπος δουλειάς, ιδιαίτερα μετά τον Covid-19, έχει αλλάξει δραματικά. Πλέον το remote working θεωρείται αυτονόητο, και το ζητούμενο είναι η βελτιστοποίηση των διαδικασιών ώστε να μεγιστοποιείται η παραγωγικότητα αλλά και η ικανοποίηση των εργαζομένων. Στη finloup, δίνουμε τη δυνατότητα εργασίας από το γραφείο αλλά ενθαρρύνουμε τα άτομα της ομάδας να δουλέψουν απ’ όπου θέλουν - συχνά το κάνουν σε άλλες πόλεις, νησιά, ή και χώρες!
 
Είναι κοινή γνώση ότι η Ελλάδα είναι δύσκαμπτη και μη φιλική σε πολλά πράγματα, όπως είναι οι υψηλοί φόροι και η γραφειοκρατία. Εν τούτοις, αρχίζουν να γίνονται ενέργειες με σκοπό την προώθηση των νεοφυών επιχειρήσεων, όπως η δημιουργία του Elevate Greece, του κρατικού μητρώου νεοφυών επιχειρήσεων, της παροχής φορολογικών κινήτρων σε Angel Investors, και την ψηφιοποίηση διαδικασιών που μέχρι τώρα στερούσαν πολύτιμο χρόνο στους, εκ φύσεως, περιορισμένους πόρους μιας νεοφυούς επιχείρησης.
 
Μία σημαντική πρόκληση για τις επιχειρήσεις είναι η δημιουργία εταιρικής κουλτούρας που ξεπερνάει το παραδοσιακό - και παρωχημένο πολλές φορές - κατεστημένο, μέσα από νέες διαδικασίες που προτάσσουν τις πραγματικές επιθυμίες των εργαζομένων, ενώ παράλληλα έχουν την ευελιξία να ενσωματώνουν κοινωνικές τάσεις και αλλαγές ώστε να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους πελάτες της επιχείρησης. Η εταιρική κουλτούρα πλέον αποτελεί σημαντικό κριτήριο για την επιλογή εργασίας και μια επιχείρηση μπορεί να διαφοροποιηθεί σημαντικά μέσα από αυτή.
 
Θα ήθελα από πιο μικρή ηλικία να διασφαλίζω ότι οι όλες οι σημαντικές αποφάσεις απαντάνε καταφατικά στην ερώτηση: ο δρόμος που διαλέγω, με πάει πιο κοντά στους στόχους που θέλω να πετύχω;
Σε 5 χρόνια από τώρα βλέπω τη finloup να είναι μια εταιρεία μεγαλύτερη των 100 ατόμων που θα διευκολύνει την οικονομική ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων παγκοσμίως!
 
Η κρίση έκανε όλους μας να γίνουμε πιο αποφασιστικοί, αποτελεσματικοί, και ουσιαστικοί, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε σε ένα εχθρικό πολλές φορές εργασιακό και επιχειρησιακό περιβάλλον. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και προβληματισμού για έναν νέο ή νέα που μπαίνει στην αγορά εργασίας: εάν έχεις πάθος και όρεξη γι’ αυτό που κάνεις, είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρεις!

https://finloup.com 

finloup-copy