Μας μιλάει για το poudouleveis, την πλατφόρμα που αναζητάς πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον εργασίας, την εταιρική νοοτροπία και τις αποδοχές.


Πρόσφατα μιλούσα με έναν φίλο που μετά από 15 χρόνια δουλειάς και μετά από μια εθελουσία, ξαναβγήκε στην αγορά εργασίας. Μου έλεγε ότι είχε κανονίσει να πάει σε μερικές εταιρείες για συνέντευξη, αλλά δεν ήξερε τίποτα για αυτές πέρα από ένα όνομα (και εάν υπήρχε και αυτό). Θα ήθελε να ήξερε αρκετές πληροφορίες πριν πάει για τις συνεντεύξεις, όπως το περιβάλλον εργασίας, παροχές κτλ. To κενό αυτό, έρχεται να το καλύψει το Poudouleveis.gr που έχει ως αποστολή την δημιουργία διαφάνειας στην εργασία. Για το Poudouleveis.gr μιλήσαμε με τον Costin Tudor. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Παρατηρήσαμε ότι υπάρχει αδιαφάνεια στην αγορά εργασίας ως προς τις πληροφορίες σχετικά με τους εργοδότες, κυρίως κατά την αναζήτηση εργασίας. Οι υποψήφιοι προς εργασία φυσικά αναζητούν πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον εργασίας, την εταιρική νοοτροπία και τις αποδοχές. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα με σκοπό να υπάρχει περισσότερη διαφάνεια στην αγορά εργασίας και καταλήξαμε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν οι υπάλληλοι βαθμολογούν ανώνυμα τις εταιρείες στις οποίες εργάζονται. Οι προσδοκίες μας ξεκίνησαν από την ιδέα ενός πραγματικά χρήσιμου διαδικτυακού εργαλείου για υποψηφίους προς αναζήτηση εργασίας. Η τρέχουσα αποστολή μας στον ιστότοπο Poudouleveis.gr είναι η δημιουργία διαφάνειας στην εργασία.
 
Απευθυνόμαστε και σε εργαζομένους και σε εργοδότες. Για τους εργαζομένους παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, είτε κάνουν τα πρώτα βήματα είτε έχουν περισσότερη εμπειρία. Για τους εργοδότες παρέχουμε σύγχρονα εργαλεία για καλύτερη προσέγγιση ανθρώπινου δυναμικού και πιο αποτελεσματικές προσλήψεις.

 

Poudouleveis2.jpg
 
Αποστολή μας είναι η δημιουργία διαφάνειας στην εργασία και στοχεύουμε να αφήσουμε το στίγμα μας στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή.
 
Επί του παρόντος δραστηριοποιούμαστε σε πέντε χώρες (Ρουμανία, Ελλάδα, Τσεχία, Μολδαβία, Ουγγαρία) με 14 υπαλλήλους. Ως διεθνής επιχείρηση, επιτυγχάνουμε την οργάνωσή της μέσω διασύνδεσης διαφορετικών τμημάτων: διοίκηση, μάρκετινγκ, πωλήσεις και έρευνα και ανάπτυξη. Στο παρελθόν, επικεντρωνόμασταν μόνο σε μία χώρα οπότε αναπτύσσαμε προϊόντα μόνο για εκείνη τη χώρα. Τώρα νοιώθουμε την ανάγκη να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας και να προσαρμόσουμε κάθε λύση που αναπτύσσουμε• για αυτόν τον λόγο εμπλέκουμε όλα τα τμήματα.
 
Πιστεύω στα αλήθεια ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία μπορεί να έχει πολλούς επιτυχημένους επιχειρηματίες και όλοι πρέπει να δημιουργήσουμε το κατάλληλο κλίμα προς επίτευξη αυτού. Στην περίπτωσή μας, προσελκύσαμε εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου για να μας βοηθήσει στην επιτάχυνση της επιχείρησης στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.
 
Η σύγχρονη πρόκληση είναι ο συναγωνισμός με τις μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και να γνωρίζεις πραγματικά πότε και πώς πρέπει να προσαρμόζεσαι ή να αλλάζεις.
 
Αν μπορούσα να γυρίσω πίσω στον χρόνο, η αρχική ιδέα θα αναπτυσσόταν πιο γρήγορα αν τη μοιραζόμασταν σε ένα δίκτυο με περισσότερη γνώση πάνω στις επιχειρήσεις. Είναι πολύ σημαντικό να μοιράζεσαι την ιδέα σου με ανθρώπους που μπορούν τελικά να σε βοηθήσουν να την αναπτύξεις γρηγορότερα. Επειδή μία επιχείρηση διαδικτυακά είναι πάντα δυναμική, η γρήγορη δράση είναι υψίστης σημασίας. Επίσης, θα έψαχνα νωρίτερα για συμμετοχή επενδυτών στην επιχείρηση. Σίγουρα θα θέλαμε σε πέντε χρόνια να είμαστε μία δυνατή πλατφόρμα στην περιοχή, ένα brand με απήχηση που εμπνέει εμπιστοσύνη.
 
Εννοείται πως η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες. Είναι σημαντικό να διαχωρίζεις και να διακρίνεις τη διαφορά μεταξύ ευκαιρίας και κινδύνου. Εννοείται πως υπάρχει κίνδυνος, αλλά χρειάζεται συγκεκριμένο πλάνο για να προχωρήσεις και πρέπει να σκέφτεσαι τα πάντα. Για να πετύχεις τους στόχους σου πρέπει να κάνεις αυτό που σου αρέσει και να πιστεύεις πραγματικά σε αυτό, να περιβάλλεσαι από ανθρώπους με γνώσεις (κάθε δικτύωση μετρά), να έχεις σχέδιο και να το ακολουθείς και να αξιολογείς κατά διαστήματα τα αποτελέσματα για να προσαρμόζεσαι αναλόγως (να έχεις ευελιξία). Όλα αυτά επιτυγχάνονται με υπομονή. Στο Poudouleveis.gr θέλουμε να διευρύνουμε την ομάδα μας και ψάχνουμε για άτομα που τους εμπνέει η αποστολή μας: διαφάνεια στην εργασία.

www.poudouleveis.gr

Poudouleveis3.jpg