Μας μιλάνε για το Π100-Πλανήτη Τεχνόπολη, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 & 22 Σεπτεμβρίου 2019, στην Τεχνόπολη.


Αντί για εισαγωγή, αντιγράφω από το Δελτίο Τύπου σχετικά με τον Πλανήτη 100 που πραγματοποιήθηκε το 2018. «Περισσότερες από 20… διαστημικές ώρες περάσαμε αυτό το Σαββατοκύριακο στον αγαπημένο πλανήτη των παιδιών, τον Π100-Πλανήτη Τεχνόπολη, το φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων φέτος, με μεγάλο χορηγό την COSMOTE, και κατάφερε να προσεδαφίσει σε… άλλο πλανήτη περισσότερους από 6.000 μικρούς και μεγάλους επισκέπτες! Από το Σάββατο το πρωί μέχρι και την Κυριακή το βράδυ, ολόκληρη η Τεχνόπολη γέμισε με παιδικές φωνές, γέλια, σαπουνόφουσκες, χαρά, μουσική, ρυθμό και πολλή-πολλή φαντασία!» Ένα χρόνο μετά, το Π100-Πλανήτη Τεχνόπολη, έρχεται ανανεωμένο, με περισσότερες εκπαιδευτικές δράσεις, περισσότερες δραστηριότητες, και όπως μας λένε στην συνέντευξη που μας παραχώρησαν οι Ελένη Μιχαλάκη- Φένη Μπένου (Communications Managers της Τεχνόπολης) το λιγότερο που μπορούν να υποσχεθούν  είναι ενα (ακόμα) διήμερο που θα θυμόμαστε όλοι για καιρό! Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπαν στον Παναγιώτη Λουκά.

 

p1002019c.jpg

Ο Π100 είναι ο πλανήτης στον οποίο ταξιδεύουμε μικροί και μεγάλοι κάθε Σεπτέμβριο για να ζήσουμε ένα αναπάντεχα διασκεδαστικό διήμερο! Η αρχική έμπνευση ήρθε από τον μαγικό πλανήτη Β612 του «Μικρού Πρίγκιπα» και, καθώς η Τεχνόπολη (που η ακριβής της τοποθεσία είναι Πειραιώς 100) εδώ και πολλά χρόνια είναι ίσως ο πιο αγαπημένος χώρος όλης της οικογένειας, αποφασίσαμε να «συμπυκνώσουμε» όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώνουμε καθημερινά στον Π100, σε ένα διήμερο δηλαδή στο οποίο όλα τα παιδιά, από 0 έως 100, θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με τις τέχνες, τη γνώση, τον πολιτισμό, να παίζουν και να διασκεδάζουν χωρίς σταματημό!Κι έτσι κι έγινε! Ως προς το πρόγραμμα τώρα, συνολικής διάρκειας 20 ωρών, αυτό περιλαμβάνει 60 ώρες αθλητικής δράσης και περιπέτειας, 15 ώρες μαγειρικής, 55 εργαστήρια δημιουργικής μάθησης, 8 μουσικοθεατρικά προγράμματα, 12 ταξίδια στα αστέρια, 12 θεατρικές παραστάσεις, 6 ξεχωριστές ξεναγήσεις, 2 διαδραστικές εκθέσεις, 2 «πράσινα» λούνα παρκ, 1 έκθεση παιδικού βιβλίου, 12 βιβλιοπαρουσιάσεις, 2 ομιλίες για νέους γονείς, 1 θρυλική  μουσικοθεατρική παράσταση, 1 συναυλία από… άλλο πλανήτη, babyroom για τους πολύ μικρούς, τσίρκο, bubbleshow, facepainting, μαγικά, χορό, κρουστά, κυνήγια θησαυρού, FoodMarketμα και πολλές-πολλές εκπλήξεις… Και φυσικά, όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατόν να γίνουν πράξη χωρίς τη συμμετοχή των συνεργατών μας, και πιο συγκεκριμένα 60 αναγνωρισμένων φορέων, έμπειρων εκπαιδευτικών και πολύ ταλαντούχων καλλιτεχνών και ομάδων.

 Αυτό που θέλαμε πέρυσι και μπορούμε να πούμε ότι μάλλον το καταφέραμε είναι να γίνει ο Π100 το πιο αγαπημένο φεστιβάλ της πόλης για όλη την οικογένεια, για τους μικρούς αλλά και για τους μεγάλους. Φυσικά, όταν διοργανώνουμε κάτι για πρώτη φορά, το άγχος είναι μεγαλύτερο (έτσι έγινε και πέρυσι με τον Π100), ωστόσο αφενός η πολύ μεγάλη προσέλευση που αποδεικνύεται από τους αριθμούς -6.000 ήταν πέρυσι οι άποικοι του πλανήτη μας-, και αφετέρου ο έκδηλος ενθουσιασμός που έδειχναν όλοι, όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι γονείς, η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, τα τόσο θετικά σχόλια που ακούσαμε, τα γέλια αλλά και τα κλάματα (!) όταν τελείωνε ένα πρόγραμμα ή όταν πια ερχόταν η ώρα της αναχώρησης, μας έκαναν να αγαπήσουμε λίγο περισσότερο τον Π100.

 

p1002019b.jpg


Όπως λέμε (και το πιστεύουμε πολύ!) υπάρχουν περισσότεροι από 100 ξεχωριστοί λόγοι για να έρθει κάποιος στον Π100! Αν πρέπει να διαλέξουμε πέντε, όμως, αυτοί μάλλον είναι οι εξής:

1. Φέτος ο Π100 …στρέφεται γύρω από το περιβάλλον. Θεωρούμε ότι το θέμα του δεν θα μπορούσε να είναι κανένα άλλο καθώς μας αφορά όλους περισσότερο από ποτέ, γι’ αυτό και φροντίσαμε ο Πλανήτης Τεχνόπολη να είναι πιο «πράσινος» από ποτέ!

2. Και μιας και η Τεχνόπολη, στο μυαλό των περισσότερων, είναι συνυφασμένη με τη μουσική, ένα από τα highlights του φετινού προγράμματος είναι μια πολύ-πολύ ξεχωριστή συναυλία… από άλλο πλανήτη! Σ’ αυτήν, θα τραγουδήσουν ο Σπύρος Γραμμένος, η Σαββέρια Μαργιολά και μαζί τους ως γκεστ η Βιολέτα Ίκαρη. Οι εξαιρετικοί μουσικοί που θα τους συνοδεύουν θα βρίσκονται κάτω από την καθοδήγηση του Χρίστου Θεοδώρου, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Αλέξανδρος Καραμαλίκης. Μην τη χάσετε! Έρχεται το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 19.30. Και σίγουρα όλοι θα θέλουμε ανκόρ!

3. Στον Π100, προσφέρονται περισσότερες από 60 δράσεις ανά ημέρα με πολύ χαμηλό αντίτιμο.

4. Θα είναι σίγουρα ό,τι πιο πολύχρωμο, κεφάτο και… διαστημικό μπορεί να κάνει μια οικογένεια αυτό το Σαββατοκύριακο!

5. Και… ακόμα πιο σίγουρα, θα είναι το μέρος που θα δεις τα περισσότερα χαρούμενα πρόσωπα και τα περισσότερα παιδικά χαμόγελα! Μπορείς να σκεφτείς κάτι καλύτερο απ’ αυτό;!

 p1002019d.jpg

Η Τεχνόπολη, αναμφίβολα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους χώρους πολιτισμού της πόλης που, από τότε που δημιουργήθηκε το 1999, έχει διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό, αν όχι ολοκληρωτικά, την εξέλιξη του Γκαζιού και της γύρω περιοχής. Είναι ένας χώρος ανοιχτός, ένας χώρος όπου συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν μερικά από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά events που έχει να θυμηθεί η Αθήνα: το τόσο αγαπημένο (20 ετών πια) Athens Technopolis Jazz Festival, το φεστιβάλ κόμικς της Βαβέλ, το Video Art Festival, πρόσφατα το Plissken, αλλά και τόσες και τόσες άλλες αγαπημένες συναυλίες. Δεν μπορεί, λοιπόν, να πει κανείς ότι ένας τέτοιος χώρος δεν είναι (τουλάχιστον) απαραίτητος να υπάρχει σε αυτή την πόλη.
Ως προς τις πρώτες μας «εμφανίσεις» εδώ, η Ελένη θυμάται ένα παλιό Jazz Festival –σίγουρα πολύ διαφορετικό από τα τελευταία- κάπου στο (μακρινό) 2005 ή 2006, αλλά και την πρώτη Biennale στην Αθήνα, Destroy Athens, ενώ η Φένη μπορεί να μη θυμάται αλλά νιώθει σαν να πήγαινε εκεί από πάντα… Άλλωστε, την επισκεπτόταν συχνά-πυκνά ήδη από πριν να γίνει μέλος της ομάδας επικοινωνίας. Μάλλον και οι δύο έφευγαν κάθε φορά με τις καλύτερες εντυπώσεις, γι’ αυτό και κατέληξαν να είναι #KatheMeraTexnopoli!
Ραντεβού λοιπόν και αυτό το Σαββατοκύριακο στην Τεχνόπολη και στον Π100, εκεί που όλα όσα μπορούμε να φανταστούμε μπορούν να συμβούν! Σας περιμένουμε!


Πότε: Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρες: 11.00 – 21.00
Πού: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Εισιτήρια:
Προπώληση:
Ημερήσιο: 7 ευρώ/άτομο
Διημέρου: 12 ευρώ/άτομο
Ομαδικό (>8 άτομα): 6 ευρώ
Ταμείο:
Ημερήσιο: 9 ευρώ/άτομο
Πολυτέκνων – Τρίτεκνων: 6 ευρώ/άτομο*
Ανέργων – ΑμεΑ: 5 ευρώ/άτομο*
*Με την επίδειξη κάρτας
https://p100.gr
**Προπώληση εισιτηρίων στο δίκτυο της Viva Wallet και στα Viva Spots