Μας μιλάει για την BookingClinic, που στόχος τους είναι να βοηθήσουν τον ασθενή να βρει την κατάλληλη κλινική για τη θεραπεία που χρειάζεται να κάνει.


Με την Βασιλεία Χατζηστεργίου γνωριστήκαμε στο Bootcamp που περάσαμε για την προετοιμασία του Disrupt Greece. Εκεί, έκανε την παρουσίαση της BookingClinic και εάν μπορούσε να την περιγράψει με μια πρόταση, θα ήταν ως ο συνήθης τρόπος που επιλέγει ο ασθενής ώστε να κάνει κράτηση της θεραπείας του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Καθώς η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και καλό θα είναι να ενημερωνόμαστε με ότι σχετικό μπορεί στο μέλλον να μας βοηθήσει, της ζήτησα να κάνουμε την συνέντευξη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε η Βασιλεία Χατζηστεργίου για την στον BookingClinic στον Παναγιώτη Λουκά.

Η ιδέα της BookingClinic γεννήθηκε το 2016 μέσα από μια προσωπική εμπειρία. Όταν ένας αγαπημένος συγγενής έπρεπε να νοσηλευτεί για μια σοβαρή και ακριβή επέμβαση συνειδητοποιήσαμε ότι δεν μπορούμε να βρούμε online πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η αναζήτηση πληροφοριών αλλά και η αγορά προϊόντων και υπηρεσιών εύκολα και γρήγορα από τον υπολογιστή ή το κινητό μας είναι κάτι που πλέον θεωρούμε δεδομένο. Κάτι που ωστόσο δεν ισχύει για τις υπηρεσίες θεραπείας ή νοσηλείας σε Κλινικές και Ιατρικά Κέντρα. Οι υπηρεσίες υγείας, λοιπόν, ήταν κάτι που δεν μπορούσε να λείπει.
Εντοπίζοντας αυτή την σημαντική ανάγκη για τον ασθενή και αυτό το κενό της αγοράς από τη μεριά των Κλινικών, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω στην ιδέα της BookingClinic, ιδρύσαμε την εταιρεία το 2017 και η πλατφόρμα ετοιμάσθηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία της σε beta phase μέσα στο 2018. Η BookingClinic.com στοχεύει να εξυπηρετήσει τον ασθενή που χρειάζεται να προχωρήσει σε μια θεραπεία, βελτιώνοντας την ποιότητα των πληροφοριών με αξιοπιστία και διαφάνεια, δίνοντάς του εύκολη απευθείας πρόσβαση 24Χ7 μέσα από την οθόνη του υπολογιστή του σε υψηλού επιπέδου Κλινικές και Ιατρικά Κέντρα, έτσι ώστε να πάρει την καλύτερη απόφαση για τον ίδιο ή τους αγαπημένους. Παράλληλα, η BookingClinic.com εξελίξει και ψηφιοποιεί τη σημερινή αγορά της υγείας, δίνοντας στις Κλινικές νέα κανάλια online προσέλκυσης ασθενών, αλλά και εύκολης προβολής και πρόσβασης στο τεράστιο δυναμικό του ιατρικού τουρισμού.

BookingClinic2.jpg

 
Η πλατφόρμα της BookingClinic απευθύνεται σε χρήστες οι οποίοι πρέπει νοσηλευτούν για κάποια επέμβαση, να κάνουν κάποια βραχύχρονη θεραπεία χωρίς νοσηλεία ή να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα αποκατάστασης. Οι ασθενείς και οι συγγενείς τους θα μπορούν πλέον να βρίσκουν όλες τις πληροφορίες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες ιδιωτικών Κλινικών σε Ελλάδα και εξωτερικό, για τους συνεργαζόμενους γιατρούς με στοιχεία για το βιογραφικό και την εμπειρία τους αλλά και το συνολικό κόστος κάθε πακέτου.
Επίσης, μπορούν να κάνουν απευθείας, εύκολα και γρήγορα κράτηση της θεραπείας που επιθυμούν, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα και εξασφαλίζοντας μέσω της BookingClinic την καλύτερη τιμή από τις Κλινικές. Για τη νέα αυτή καινοτόμο υπηρεσία, απευθυνόμαστε σε ιδιωτικές Κλινικές που πρωτοπορούν και επιθυμούν να μπουν ενεργά στο e-market, να προσελκύσουν ασθενείς από όλον τον κόσμο, κερδίζοντας μια θέση στην αγορά του Ιατρικού Τουρισμού, να αναδείξουν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και κατ’ επέκταση να αυξήσουν τα έσοδά τους.

BookingClinic3.jpg


Στόχος μας να δώσουμε στους ασθενείς εύκολη και άμεση πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας και να εντάξουμε τις Κλινικές στο e-market συνδέοντάς τες με την παγκόσμια αγορά του Ιατρικού Τουρισμού. Όραμά μας να διευκολύνουμε τον ασθενή σε μια σημαντική απόφαση για την υγεία του και να γίνουμε ο συνήθης τρόπος που επιλέγει ώστε να κάνει κράτηση της θεραπείας του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η ανάγκη της φυσικής παρουσίας για να λειτουργήσει μια ομάδα είναι κάτι που είναι όλο και λιγότερο αναγκαίο καθώς πλέον το γραφείο του καθενός είναι ο υπολογιστής και η πρόσβαση στο διαδίκτυο. Είμαστε μια ομάδα επτά ατόμων με επιπλέον εξωτερικούς συνεργάτες, που καταφέρνουμε να συνεργαστούμε εξ ’αποστάσεως πραγματοποιώντας meeting σε σταθερή βάση μέσω διαδικτύου. Έτσι κερδίζουμε χρόνο και τον αξιοποιούμε επενδύοντας στο project μας. Η φυσική παρουσία είναι προτιμότερη, χωρίς να είναι όμως αναγκαία, κυρίως σε περιπτώσεις νέων συνεργασιών αλλά και επαφών με Κλινικές.

BookingClinic4.jpg 

Οι συνθήκες στην Ελλάδα δυστυχώς είναι αντίξοες για τους νέους επιχειρηματίες. Η γραφειοκρατία και ακόμα περισσότερο η φορολογία όχι μόνο δε δημιουργούν φιλικό και ευνοϊκό περιβάλλον, αλλά αποτρέπουν τους νέους με όρεξη και ιδέες να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα και να πραγματοποιήσουν το όραμά τους. Όταν δημιουργήσαμε την επιχείρησή μας οι προκλήσεις ήταν πολλές και φυσικά δεν έλλειψαν οι στιγμές απογοήτευσης. Ωστόσο, πιστεύουμε πολύ στην BookingClinic, είμαστε μια ομάδα της οποίας τα μέλη συνδυάζουν τον νεανικό ενθουσιασμό με τη μακρά επιχειρηματική εμπειρία και φυσικά η θέληση και η όρεξή μας είναι ισχυρότερες από τα εμπόδια που μπορεί να προκύπτουν κατά τη διάρκεια της προσπάθειας.
 
Οι επιχειρήσεις σήμερα είναι απαραίτητο να μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα στην αλλαγή και στην εξέλιξη της αγοράς καθώς ο χρήστης/πελάτης είναι πολύ ενημερωμένος και συνεπώς πολύ απαιτητικότερος συγκριτικά με το παρελθόν. Ακόμα, είναι αναγκαία η έγκαιρη και σύγχρονη προσαρμογή των εταιριών στο Internet όπως και η ένταξή τους στην νέα ψηφιακή εποχή και οικονομία.

Η BookingClinic είναι μία πολύ νέα εταιρία και βρισκόμαστε ακόμα στα πρώτα μας βήματα. Ωστόσο, πάντα εντοπίζουμε μικρά λάθη που γίνονται σε οργανωτικό επίπεδο και προσέχουμε να μην επαναλαμβάνονται. Παρόλο που βρισκόμαστε στον χώρο μόλις 1 χρόνο,η BookingClinic έχει βραβευτεί ως μια από τις 25 καλύτερες startups στον τομέα της Υγείας από το European Institute of Innovation & Technology (EIT Health) το 2018, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Innostars Awards, ενώ στο προσφάτο διαγωνισμό του Disrupt Greece βρισκόμασταν ανάμεσα στους 10 φιναλίστ του διαγωνισμού. Στα επόμενα πέντε χρόνια ευελπιστούμε να έχουμε εδραιωθεί στο χώρο της ηλεκτρονική αγοράς υγείας, να έχουμε εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες χώρες τις Ευρώπης σύμφωνα με το επιχειρηματικό μας πλάνο και να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε και να βελτιώνουμε την εταιρία μας καθώς οι ευκαιρίες που προκύπτουν είναι συνεχείς.

BookingClinic5.jpg


Η κρίση γεννάει ιδέες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από τις 25 καλύτερες start-up στον τομέα της υγείας από το European Institute of Innovation and Technology (EIT), Innostars Awards, οι 5 εταιρίες είχαν δημιουργηθεί από ελληνικές ομάδες. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα νέα άτομα, με ικανότητες και δυνατότητες, όρεξη και επιμονή που καταφέρνουν να προχωρήσουν και να καινοτομήσουν σε ένα περιβάλλον που είναι αντίξοο. Αυτό που πιστεύω πως πρέπει να έχει κάποιος νέος στην αγορά εργασίας, όπως άλλωστε είμαι και εγώ, είναι η επιμονή και η αντοχή στις δυσκολίες και τα εμπόδια που σίγουρα θα προκύψουν αλλά κυρίως η δέσμευση και η πίστη πως αυτό που κάνει έχει αξία έτσι ώστε να το υποστηρίζει εκατό τοις εκατό. Αλλά και για τις εταιρείες η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες. Ευκαιρίες εξορθολογισμού, αλλαγής, εξέλιξης, προσαρμογής στα νέα δεδομένα της αγοράς, βελτίωσης των υπηρεσιών τους, ένταξης στις νέες υπηρεσίες του διαδικτύου.

www.bookingclinic.com