Μας μιλάει για τα "παιδιά στην κουζίνα", τα εργαστήρια μαγειρικής και καλής διατροφής για παιδιά.


Τα "παιδιά στην κουζίνα" με την Ασπασία Πρόβου είναι εργαστήρια μαγειρικής και καλής διατροφής για παιδιά, σχεδιασμένα από μια ομάδα παιδαγωγών και επιστημόνων. Είναι διαθεματικά και πραγματοποιούνται συνήθως τακτικά σε σχολεία, αλλά και με τη μορφή σεμιναρίων, καθοδηγούμενα από την Ασπασία. Χρησιμοποιώντας ως όχημα τη διασκέδαση της μαγειρικής, τα παιδιά μαθαίνουν τις αρχές της καλής διατροφής. Για τα "παιδιά στην κουζίνα" μιλήσαμε με την Ασπασία Πρόβου. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Η δράση “παιδιά στην κουζίνα!” γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη της δικής μου οικογένειας: μια νέα οικογένεια, με μόνο στοιχειώδεις γνώσεις μαγειρικής και καλής διατροφής, που απέκτησε δύο παιδάκια με αλλεργίες από τις πρώτες μέρες της ζωής τους. Αυτό μου έδωσε ένα απύθμενο κίνητρο για ενημέρωση και επιμόρφωση! Και κατάφερα να το ανατρέψω! Αρχικός στόχος μου ήταν να μάθουν όλα τα παιδιά τι σημαίνει καλή διατροφή μέσα από τη διασκέδαση της μαγειρικής, στα διαθεματικά μας εργαστήρια. Παίζοντας και χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις τους, τα παιδιά μαθαίνουν βιωματικά ενώ, παίρνοντας τις βάσεις της καλής διατροφής, μέσω της δημιουργίας, ενισχύουν σημαντικά και την αυτοπεποίθησή τους.

Σήμερα, έχουμε και προγράμματα για γονείς, πέρα από τα εργαστήρια μαγειρικής και καλής διατροφής για παιδιά. Απευθύνονται σε γονείς που επιθυμούν να βελτιώσουν τη θρέψη της οικογένειάς τους, που θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους για την υγεία τους ώστε να νιώθουν καλύτερα, άρα να είναι οι ίδιοι πιο πλήρεις για να μπορούν αποτελούν καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά τους. Το να τρέφεται μια οικογένεια θρεπτικά και υγιεινά είναι επένδυση για ένα καλό παρόν και μέλλον! Σημαίνει καλύτερη υγεία, καλύτερη ζωή, λιγότερες αρρώστιες -από την απλή ίωση μέχρι τις σοβαρότερες ασθένειες- άρα περισσότερη ζωή, χαρά και... οικονομία!

paidiastinkouzina2.jpg

 

Το όραμά μου είναι να βελτιωθεί η υγεία των κατοίκων της Ελλάδας, μιας χώρας προικισμένης με θαυμαστή μαγειρική παράδοση και εξαιρετικές πρώτες ύλες. Στόχος μου είναι τα προγράμματά μας να φτάσουν σε όλες τις οικογένειες και φέρουν αλλαγές στους δείκτες υγείας της χώρας!

paidiastinkouzina3.jpg

 

Ο τρόπος εργασίας αλλάζει ραγδαία: η ανάγκη για αποτελεσματικότητα μας οδηγεί στο να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία όλο και περισσότερο, να την εκμεταλλευόμαστε για οικονομία χρημάτων, χρόνου, μετακινήσεων κλπ. αλλά και στο αντικείμενο της εργασίας μας, παρακάμπτοντας υπηρεσίες που στο παρελθόν θεωρούνταν απαραίτητες.

Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα είναι για γερά στομάχια, το ξέρουμε όλοι, το περιβάλλον δεν είναι ευνοϊκό. Πιστεύω όμως ότι ακόμα και μέσα στις αντικειμενικά αντίξοες αυτές συνθήκες υπάρχει ο τρόπος για επιτυχία.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα της κρίσης συνεχώς προκαλεί την πίστη, το όραμα, την ποιότητα και την ηθική. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που βλέπω ότι αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα σήμερα.

Τιμώ και σέβομαι το χρόνο, την εργασία και το ταξίδι μου μέχρι το σημείο που τώρα βρίσκομαι επαγγελματικά. Μαθαίνω απ' τα λάθη μου και ξέρω πως χωρίς αυτά δεν θα ήμουν εδώ σήμερα. Μεσοπρόθεσμα, ελπίζω να έχω πετύχει τους στόχους μου και να έχω βάλει πλώρη για τη γεωγραφικά διευρυμένη τους εκδοχή.

Οι ευκαιρίες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, η μόνη τους διαφορά είναι ότι εξελίσσονται, όπως και όλα γύρω μας. Αρά, η προσαρμοστικότητα, η εγρήγορση, η πίστη και η επιμονή είναι κατά τη γνώμη μου συστατικά της επιτυχίας -ή και της σχεδόν απαραίτητης αποτυχίας μέχρι την επιτυχία!

www.paidiastinkouzina.gr

 
{youtube}BwIHqmnU9XI{/youtube}