Μας μιλάει για το Olwyc, το app που σου επιτρέπει να βρεις τι παίζει αυτή τη στιγμή στην πόλη για το nightlife.


Συνήθως στην εισαγωγή προσπαθώ να γράψω κάτι σχετικά με την startup που θα παρουσιάσω. Διαβάζοντας την περιγραφή της Olwyc, μου άρεσε ο τρόπος που την παρουσιάζουν, για αυτό το αντιγράφω, δίχως να αλλάξω κάτι. « Η Ελλάδα εκτός από σουβλάκι και μουσακά, έχει και τρομερό nightlife. Μιλάμε οτι παίζουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πάρτυ κάθε βράδυ. Το πρόβλημα είναι οτι εσύ δεν έχεις πάρει χαμπάρι. Δεν ξέρεις που είναι, ποιοι τα διοργανώνουν, ποιες μέρες και ώρες παίζουν, κτλ. Κάπου εδώ σκάει μύτη η Olwyc. Δουλειά μας είναι να βρούμε όοολα αυτά τα γαμάτα πάρτυ, να στα φορτώσουμε στην εφαρμογή μας και επειδή μας αγαπάνε οι hosts, σου έχουμε και τσάμπα ποτάκια ή μπουκαλάκια με έκπτωση». Για το Olwyc, μιλήσαμε με τον Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Η Olwyc προέκυψε όταν μετά από πολλές νύχτες διασκέδασης περνώντας τέλεια με φίλους και μη θέλοντας να τελειώσει η βραδιά, ψάχναμε να βρούμε που θα συνεχίσουμε το πάρτυ, παρατηρήσαμε ότι το κομμάτι του Nightlife στην Ελλάδα είναι πρακτικά αχαρτογράφητο. Η αρχική ιδέα λοιπόν ήταν αυτή, ένα rocket fast app που να μπορείς να βρεις τι παίζει αυτή τη στιγμή στην πόλη at a glance.
 
Η Olwyc απευθύνεται τόσο στους users, στους οποίους πέρα από το discoverability (hop on/off σε parties) & το booking, παρέχουμε offers & freebies, όσο και στους hosts για τους οποίους η Olwyc είναι ένα ultimate tool για booking, seating, placement. Επίσης δίνουμε τη δυνατότητα στους hosts να προβληθούν με έναν διαφορετικό τρόπο από τους συνηθισμένους.

olwyc2.jpg
 
Στόχος μας είναι να γίνουμε το μεγαλύτερο Nightlife App όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.
 
Αυτή τη στιγμή η ομάδα αποτελείται από 10 άτομα. Δεν είναι δύσκολο να συντονιστούμε όταν υπάρχουν διακριτοί ρόλοι και αρμοδιότητες. Σε σχέση με το παρελθόν τα πράγματα είναι καλύτερα όσον αφορά το περιβάλλον μιας και το οικοσύστημα των start ups βασίζεται σε μια διαφορετικού τύπου ηθική από τη συνηθισμένη επιχειρηματική νόρμα. Αλλά όσον αφορά τον όγκο της δουλειάς και τις εργατοώρες, μιλάμε για πολλά ξενύχτια, πολύ άγχος, μιλάμε για όλο μας το είναι σε κάτι που σε όλους τους υπόλοιπους τριγύρω μοιάζει με longshot.

olwyc3.jpg

 
Δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω συγκριτικά με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες (και δε μιλάμε για τα μεγάλα κράτη, άλλα για κράτη εφάμιλλα με εμάς όπως η Πολωνία, η Τσεχία, κτλ) στο κομμάτι των Start Up. Παρ’όλα αυτά υπάρχουν φορείς που βοηθούν πραγματικά, όπως είναι και το Athens Center of Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του οποίου είμαστε περήφανο μέλος. Επουδενί δε σκεφτήκαμε να τα παρατήσουμε λόγω γραφειοκρατίας, ίσα ίσα οι δυσκολίες μας ατσάλωσαν στην πορεία.
 
Το κομμάτι της καινοτομίας πάντα θα παίζει το μεγαλύτερο ρόλο για τις επιχειρήσεις. Εάν δεν κάνεις κάτι που δεν κάνει κανένας άλλος, τουλάχιστον τελειοποίησε τη μέθοδολογια σε ότι κάνεις. Σε αυτό θα μπορούσε να διακριθεί η Ελλάδα, μια χώρα που δεν έχει βαριά βιομηχανία όπως οι παραδοσιακές Ευρωπαϊκές δυνάμεις.
 
Μέχρι τώρα τα πράγματα πάνε αρκετά καλά για εμάς, οπότε δε νομίζω οτι θα αλλαζαμε κάτι εαν μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Τουλάχιστον όχι κάτι σημαντικό. Ιδανικά σε 5 χρόνια θα έχουμε κάνει τέτοιο growth σε revenue που θα είμαστε αυτόνομοι και αυτάρκεις.
 
Ναι, η κρίση δημιουγεί ευκαιρίες, αρκεί να έχεις οργάνωση και πλάνο. Τίποτα δε χαρίζεται εκεί έξω. Μια συμβουλή που την τηρούμε και εμείς ευλαβικά είναι η γνώση πως πρέπει πάντα να προσπαθούμε λίγο παραπάνω από αυτό που μπορούμε, να ξεπερνάμε με λιγα λόγια τα όρια μας. Ανεξάρτητα από την πρακτική ανταμοιβή της προσπάθειας, η γνώση οτι ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας, μας βοηθάει να κοιμόμαστε καλύτερα τα βράδια. Στην ουσία αυτό είναι και το απόσταγμα του να δημιουργείς μια Start Up, η βελτίωση της ζωής.

http://olwyc.com

olwyc4.jpg