Εφαρμογή και περιοδικό τέχνης μαζί: αυτό είναι το KROMA Magazine.


Εφαρμογή και περιοδικό τέχνης μαζί: αυτό είναι το KROMA Magazine, το μοναδικό διεθνές μηνιαίο περιοδικό τέχνης στη χώρα μας που έχει σχεδιαστεί για φορητές συσκευές με λειτουργικό iOS/Android και το οποίο μπορεί να διαβαστεί και offline στο κινητό ή στο tablet σας. Κάθε μηνιαίο τεύχος φιλοξενεί 10 καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα, παρουσιάζοντας ένα σύντομο βιογραφικό, πληροφορίες για τη καλλιτεχνική τους πορεία, καθώς και αντιπροσωπευτικά δείγματα του έργου τους, ενώ ταυτόχρονα δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για περαιτέρω αναζήτηση της δουλειάς τους. Γιατί KROMA; Διότι κάθε χρώμα είναι ένα υπέροχο εργαλείο έκφρασης, επηρεάζει τα συναισθήματά μας, τη στάση και τις επιλογές μας. Αντανακλά την ανάγκη για προοπτική, αισιοδοξία, μεταβολή. Συμπυκνώνει πολλά και διαφορετικά νοήματα, που ο καθένας μας μπορεί να ερμηνεύσει με τον δικό του τρόπο.  

 

KROMA Magazine1 .jpg

 

Πλήρως διαδραστικό, το KROMA Magazine ακολουθεί όλες τις σύγχρονες τάσεις στο σχεδιασμό και στην αλληλεπίδραση που απαιτείται από ένα ψηφιακό περιοδικό, στοχεύοντας στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης και καινοτόμου πρότασης στο χώρο των ηλεκτρονικών εκδόσεων. 

 

KROMA Magazine2 .jpg

 

Την υλοποίηση της εφαρμογής, το περιεχόμενο, την υποστήριξη και το σχεδιασμό της έκδοσης έχει αναλάβει η PiKA Tablet . Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή μέσω του AppStore ή του Google Play. 

AppStore (iPhone & iPad): itunes.apple.com/gb/app/kroma-magazine/id1088200074?mt=8

Google Play (Android) play.google.com/store/apps/details?id=com.pikatablet.kroma&hl=el

kromamagazine.com

www.facebook.com/Kroma.

www.instagram.com/kroma_magazine

 

KROMA Magazine3 .jpg

Ο Εκδότης και Designer Γιάννης Σπανούδης, τα τελευταία 16 χρόνια, έχει συνδέσει το όνομά του με κορυφαίες συνεργασίες και διακρίσεις στην υλοποίηση και τον σχεδιασμό ψηφιακών εκδόσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, για brands όπως Cool Greece, LiFO, τη βραβευμένη με DIME 2015 (Digital Media Award) Deasy, ΡΟΜΑΝΤΣΟ, και τα τελευταία δύο χρόνια την αμερικάνικη έκδοση Studio Live Design.

Το τελευταίο δημιούργημά του είναι το περιοδικό τέχνης για κινητά KROMA magazine, το οποίο έχει ήδη ξεχωρίσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Γιάννης Σπανούδης δεν είναι, άλλωστε, ένας τυπικός εκδότης, αφού κατάφερε να συνδυάσει το Digital Publishing με την τέχνη και την δημιουργικότητα. Το KROMA magazine είναι το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό τέχνης στη χώρα μας σχεδιασμένο για όλες τις συσκευές με λειτουργικό iOS/ Android και μόλις εγκατασταθεί λειτουργεί εντελώς offline έχοντας το μαζί σας όλη την ώρα στο κινητό ή το tablet σας.


Πριν από 2 περίπου χρόνια είχαμε παρουσιάσει τον Γιάννη Σπανούδη στο platform.gr. Μας είχε πει τότε «…η PiKA Tablet είναι η πρώτη εταιρία με εξειδίκευση στις ψηφιακές εκδόσεις για mobile συσκευές στην Ελλάδα (iPad, iPhone, Android Tablets & Smartphones),… η φιλοδοξία της είναι να εδραιωθεί σε αυτή την αγορά, κάνοντας ανοίγματα και στο εξωτερικό με τη πρόσφατη διεθνή συνεργασία με τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο Penton και την υλοποίηση του περιοδικού Studio Live Design»

 

KROMA Magazine4 .jpg


Σχετικά με τη δημιουργία του KROMA magazine δήλωσε : «Λατρεύω τα περιοδικά. Πάντα έφτιαχνα και διάβαζα περιοδικά. Από παιδί ήξερα ότι αυτό θέλω να κάνω. Πλέον, στη σημερινή ψηφιακή εποχή, είναι ευκολότερο από ποτέ να βγάλεις το περιοδικό σου. Ειδικά αν συνδυάσεις το design με το content, τότε μπορείς κάλλιστα να φτιάξεις ένα fanzine που να συναγωνίζεται άνετα τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις διεθνώς. Παρατηρώ τους ανθρώπους και βλέπω ότι λείπει η ανάγνωση από τις επιλογές τους. Υπάρχουν εφαρμογές που είναι παιχνίδια, social media, μουσικές. Εκεί ερχόμαστε εμείς. Να διαθέσουμε στο κοινό υλικό για ανάγνωση. Το KROMA θέλει να προβάλει τους Έλληνες καλλιτέχνες σε όλο τον πλανήτη. Επειδή μπορεί. Και αξίζει. Κατέβασε το, μοιράσου το και αξιολόγησέ το. Μας δίνει τεράστια δύναμη!

*Photo of Γιάννη Σπανούδη by Βάσω Παράσχη.