"H σύγχρονη πρόκληση για τις επιχειρήσεις είναι η εξωστρέφεια", μας λέει...


Η ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ ιδρύθηκε το 2006, στην Αθήνα, με βασικούς εταίρους τους Γιάννη Λαδά, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Η/Υ και Πέτρο Βασιλόπουλο, Οικονομολόγο με σκοπό την παροχή υπηρεσιών πληροφορικής και συμβουλευτικής σε φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι δραστηριότητες της εταιρίας εκτείνονται παράλληλα σε δύο τομείς, της πληροφορικής και της οικονομικής διαχείρισης. Στο πρώτο τομέα το βάρος δίνεται στην ανάπτυξη πολυμεσικών, διαδραστικών και διαδικτυακών εφαρμογών ενώ ιδιαίτερη εμπειρία υπάρχει και στην ανάπτυξη εξειδικευμένων (custom) εφαρμογών διαχείρισης δεδομένων. Η Διάδρασις παρέχει επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες που αφορούν κυρίως την εκπόνηση μουσειολογικών μελετών, μελετών αξιοποίησης ψηφιακών τεχνολογιών αλλά και υποστήριξη ιδιωτικών και δημόσιων φορέων στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων. Για την ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ μιλήσαμε με τον Γιάννη Λαδά. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.
 
Το ερέθισμα για την ίδρυση της επιχείρησης ήταν ότι έχοντας δουλέψει αρκετά χρόνια ως υπάλληλος σε άλλες εταιρίες, το βασικό κίνητρο για να στήσω την δική μου επιχείρηση ήταν να μπορώ να αποφασίζω μόνος  μου και να επικεντρώνω σε δραστηριότητες και αντικείμενα που με ενδιέφεραν.  


Μέχρι σήμερα απευθυνόμαστε κυρίως σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που έχουν ανάγκη από εξειδικευμένες – custom εφαρμογές πληροφορικής. Τα οφέλη; Πέρα από τα καθαρά μετρήσιμα, όπως βελτίωση αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας, το ότι αποκτούν μαζί μας μια σχέση συνεργασία που συνήθως είναι μακρόπνοη.

 

Οι στόχοι και  το όραμα της επιχείρησης είναι:

- Να εξερευνήσουμε νέους και πρωτότυπους τρόπους αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών στον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τις δραστηριότητες που έχουν στο κέντρο τους τον άνθρωπο. Ένα παράδειγμα είναι η e-chronomichani που προήλθε από την ανάγκη του σημερινού ανθρώπου να αποκτήσει μια εικόνα για το παρελθόν σε πραγματικό χώρο και χρόνο. Η οθόνη του κινητού τηλεφώνου ή του tablet γίνεται ένα παράθυρο στο παρελθόν και ο περιηγητής μπορεί να δει τα μνημεία και τους χώρους στην αρχική τους μορφή μέσω διαδραστικών και πολυμεσικών εφαρμογών  αξιοποιώντας όλο το διαθέσιμο επιστημονικό υλικό.

 

diadrasis1.jpg


Η e-chromomichani προσφέρει τις εξής βασικές δυνατότητες:
 
 •    Πλοήγηση και αλληλεπίδραση σε τρισδιάστατες ρεαλιστικές αναπαραστάσεις σε πραγματικό χρόνο:
 •    Πλοήγηση στην εποχή που αναπαρίσταται το μνημείο ή ο χώρος.
 •    Δημουργία κοντινών και απομακρυσμένων περιηγήσεων σε μνημεία με δυνατότητα πλοήγησης από διάφορες    οπτικές γωνίες, σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.
 •    Εμπλουτισμός των σημείων ενδιαφέροντος με πολυμεσικό υλικό όπως κείμενα, φωτογραφίες, αφηγήσεις, γραφικά, video.

 

diadrasis2.jpg


-Να παρέχουμε καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα που θα μπορούν να ανταγωνιστούν στις διεθνείς αγορές.

 

diadrasis3.jpg


-Να εκφράζουν οι συνεργάτες μας ελεύθερα τη δημιουργικότητά τους και να αναπτύσσουν δεξιότητες που θα τους κάνουν ουσιαστικούς συμμέτοχους στην εξέλιξη της εταιρίας.


-Να αναπτύσσουμε με τους πελάτες μας σχέσης μακροχρόνιας, και όχι ευκαιριακής, συνεργασίας και εμπιστοσύνης .
 

diadrasis4.jpg

 

Ο τρόπος δουλειάς δεν έχει αλλάξει σχετικά με το παρελθόν, απλώς αυτή την περίοδο έχουμε περισσότερους συνεργάτες και δουλειά! Τη στιγμή αυτή εργάζονται 11 μόνιμοι υπάλληλοι και περίπου άλλοι τόσοι εξωτερικοί συνεργάτες με πολύ συχνή συνεργασία, όλοι εντός Ελλάδας. Ο συντονισμός δεν είναι πάντα εύκολος, τελικά καταλαβαίνω ότι το τηλέφωνο, το  mail και το skype βοηθούν πολύ αλλά δεν αντικαθιστούν  την πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία. Υπάρχουν και εξαιρέσεις: με κάποιους από τους πιο αξιόπιστους συνεργάτες μου δεν είχαμε συναντηθεί ποτέ, για χρόνια ολόκληρα, ούτε τη φωτογραφία τους δεν είχα δει, αλλά ή αμοιβαία εμπιστοσύνη ήταν πλήρης. 
 

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι χώρα για νέους επιχειρηματίες,  είναι μια χώρα που έχει σχεδιασθεί και φτιαχτεί για δημόσιους υπαλλήλους που το όνειρό τους είναι να πάρουν σύνταξη στα 50…  Το μόνο καλό της κρίσης των τελευταίων χρόνων είναι ότι αυτό το μοντέλο «μας τελείωσε», ελπίζω να το καταλάβουμε γρήγορα!!!

 
Οι σύγχρονες προσκλήσεις για τις επιχειρήσεις είναι η εξωστρέφεια και να μπορούν να συναγωνιστούν  επιχειρήσεις από τις προηγμένες τεχνολογικά και κοινωνικά χώρες. 
 
Ναι, προφανώς υπάρχουν αρκετά πράγματα που θα έκανα διαφορετικά εάν μπορούσα να γυρίσω πίσω το χρόνο, αλλά αυτό είναι και η γοητεία της εμπειρίας που αποκτούμε! Με εκφράζει κάτι που είπε  πρόσφατα ένας συνεργάτης μου,  «…δεν  μετανιώνω για πράγματα που έκανα, αλλά μόνο για πράγματα που δεν έκανα…»


Ευκαιρίες υπάρχουν πάντα. Και μέσα στην κρίση συμβαίνει το ίδιο, αλλά μη γελιόμαστε, περισσότερες ευκαιρίες υπάρχουν σε κοινωνίες που ακμάζουν και δημιουργούν. Η συμβουλή που δίνω σε όλους ανεξαιρέτως είναι η εξής:  προσπάθησε να κάνεις αυτό που αγαπάς, αν πετύχεις θα είσαι ευτυχισμένος, αν αποτύχεις, θα έχεις τουλάχιστον την παρηγοριά  ότι  το πάλεψες… Έτσι και αλλιώς στη ζωή δεν υπάρχουν βεβαιότητες, “you only live once”!
 
http://www.diadrasis.gr

 
{youtube}BmK5AEndRzE{/youtube}