Η Ελλάδα δεν δίνει κίνητρα στους νέους επιχειρηματίες, αυτό είναι αναμφισβήτητο και κακό, όμως δεν αποτέλεσε φόβητρο για μας ούτε και τροχοπέδη.


Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος κάλυπτε τις ανάγκες του με τις ανταλλαγές προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ το ανταλλακτικό εμπόριο αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των πρώτων κοιτίδων πολιτισμού. Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης μετρητών, η ανταλλαγή αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον αφού παρέχει την δυνατότητα σε ιδιώτες και επιχειρήσεις να αποκτήσουν προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς χρήση μετρητών! Αναγνωρίζοντας τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει, ο  Γιάννης  Δεληγιάννης με την ομάδα του , δημιουργήσανε την πρώτη αυτοματοποιημένη διαδικτυακή πλατφόρμα ανταλλαγής προϊόντων, υπηρεσιών και ακινήτων – tradenow: Μία διαδικτυακή αγορά ανταλλαγών για ιδιώτες και επιχειρήσεις που εκσυγχρονίζει την ανταλλαγή και την κάνει πιο εύκολη από ποτέ!

 
Τέσσερεις φίλοι από το χώρο των επιχειρήσεων, πολυεθνικών και μη, σκεφθήκαμε ότι αφού το επιχειρείν στην εποχή μας είναι προσιτό σε όλους, υπό την έννοια ότι η τεχνολογία το ευνοεί και διευκολύνει την πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά, δεν έχουμε πλέον καμία δικαιολογία να μην προσπαθήσουμε να κάνουμε τις ιδέες μας πράξη. Θεωρήσαμε ότι υπάρχει μία πραγματική ευκαιρία, ένα κενό που μπορεί να καλυφθεί με την Tradenow και την «μεταφορά» της ανταλλακτικής οικονομίας στον 21ο αιώνα με τη χρήση του διαδικτύου. Γνωρίζαμε εξαρχής ότι θα έπρεπε να δημιουργήσουμε πρωτογενή ζήτηση για την υπηρεσία μας και ότι αυτό θα ήταν δύσκολο, οπότε ξεκινήσαμε με πολύ ρεαλιστικές προσδοκίες, όμως το κοινό και ειδικά οι νέοι αποδείχθηκαν πολύ πιο έτοιμοι και μας υποδέχθηκαν πολύ πιο ζεστά απ’ όσο περιμέναμε.

 

tradenow1.jpg


 
Η Tradenow απευθύνεται τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επιχειρήσεις. Τα οφέλη και για τους μεν και για τις δε είναι απτά και σημαντικά: προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών χωρίς μετρητά, ανταλλαγή αντικειμένων που δεν είναι πλέον χρήσιμα, σωστή περιβαλλοντική στάση, εναλλακτικό κανάλι διανομής και προβολής για την επιχείρηση.

tradenow2.jpg

 


Έχουμε ένα όραμα και δεν θα ησυχάσουμε αν δεν το πετύχουμε: θέλουμε η Tradenow να γίνει ο παγκόσμιος μοχλός για την προαγωγή της σύγχρονης ανταλλακτικής οικονομίας. Έχουμε ενδιάμεσους στόχους προς την ολοκλήρωση αυτού του οράματος που σχετίζονται με την επέκταση της πλατφόρμας αρχικά στην Ευρώπη και αργότερα εκτός, και με την συνεχή βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη στην πλατφόρμα ώστε να αναιρέσουμε κάθε επιφύλαξη που μπορεί να έχει κάποιος για να δοκιμάσει την  Tradenow και να κάνει την ανταλλαγή μέρος της ζωής του και των καταναλωτικών του συνηθειών.
 
H διαδικτυακή επανάσταση που βιώνουμε δρα καταλυτικά, τόσο στον τρόπο εργασίας όσο και στο συντονισμό της. Στην Tradenow έχουμε ένα λιτό και ευέλικτο σχήμα, το οποίο διευκολύνεται από την τεχνολογία και προσπαθούμε να καινοτομήσουμε και σ’ αυτό τον τομέα, έχοντας συνεργάτες και εκτός γραφείου και εκτός Ελλάδος όπως είπατε. Τηλεδιασκέψεις, ένα πολύ σύγχρονο δίκτυο και νέοι άνθρωποι οι οποίοι είναι «ζυμωμένοι» με την τεχνολογία μας επιτρέπουν να λειτουργήσουμε με τον τρόπο αυτό, ο οποίος ικανοποιεί τους συνεργάτες μας διατηρώντας παράλληλα και την απαραίτητη λειτουργικότητα.
 
Η Ελλάδα δεν δίνει κίνητρα στους νέους επιχειρηματίες, αυτό είναι αναμφισβήτητο και κακό, όμως δεν αποτέλεσε φόβητρο για μας ούτε και τροχοπέδη. Είχαμε κάποια εμπειρία ως συναλλασσόμενοι με το δημόσιο και περιμέναμε ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις και εμπόδια, αλλά ούτε μία στιγμή δε σκεφτήκαμε να τα παρατήσουμε. Θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι έχουμε μία πραγματικά καινοτόμο ιδέα που είναι χρήσιμη για την κοινωνία, οπότε τραβήξαμε μπροστά και είδαμε τις προκλήσεις και τις καθυστερήσεις ως διαχειρίσιμα μεγέθη και η μέχρι στιγμής πορεία μας δικαίωσε.
 

tradenow0.jpg


Δυστυχώς η παρούσα οικονομική κρίση μας έχει φορτώσει με όλες τις παραδοσιακές προκλήσεις, ενώ στη γωνία παραμονεύουν και οι σύγχρονες στις οποίες αναφερθήκατε. Αρχικώς λοιπόν οι επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν θέματα χρηματοδότησης, φορολόγησης, πολυνομίας και γραφειοκρατίας, ενώ παράλληλα καλούνται να σκεφθούν παγκόσμια και «ψηφιακά».
 
Προτιμώ να κοιτάω μπροστά αντί να μεμψιμοιρώ για πράξεις και παραλείψεις του παρελθόντος. Κάνουμε την αυτοκριτική μας μέσα στα πλαίσια της ανάδρασης στρατηγικών και λειτουργικών διαδικασιών και προχωρούμε βελτιώνοντας ό,τι χρήζει βελτίωσης. Σε 5 χρόνια από σήμερα, χρονική διάρκεια που είναι μεγάλη δεδομένης της ταχύτητας των τεχνολογικών εξελίξεων, ελπίζω ότι το όνομα της Tradenow θα είναι γνωστό σε όλες τις μεγάλες αγορές και η πλατφόρμα μας θα αποτελεί μία από τις βασικές επιλογές για την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών για όλο τον κόσμο.
 
 Ναι, η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες γιατί διευκολύνει την αναδιανομή της πίτας στην αγορά, οπότε νέες εταιρείες έχουν την δυνατότητα να μπουν δυναμικά στην αγορά και να διαπρέψουν. Μία συμβουλή έχω για τους νέους και μάλιστα χωρίς καμία διάθεση να τους πατρονάρω αφού κι εγώ είμαι και νιώθω νέος: Κυνηγήστε τα όνειρα σας! Μη φοβάστε να δοκιμάσετε και να αποτύχετε. Επιχειρήστε και πιστέψτε στις δυνατότητες σας και σ’ αυτές των συνεργατών σας. Η παγκόσμια οικονομία, το παγκόσμιο αγοραστικό κοινό διψάει για νέες ιδέες!

www.tradenow.gr

tradenow3.jpg