Προσφέρουμε εξατομικευμένη μάθηση, με πραγματικούς εκπαιδευτικούς, και περιεχόμενο και τρόπο εφαρμογής που στηρίζεται σε αλγόριθμους.


Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Η eLearning πλατφόρμα της, MyeTutor.org, διαθέτει τεχνολογία αιχμής την οποία χρησιμοποιούν προσεκτικά επιλεγμένοι εκπαιδευτικοί για να προσφέρουν εξατομικευμένες, προσαρμοστικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων. O "κόπος" τους έχει αρχίσει να αποφέρει καρπούς , καθώς πρόσφατα κέρδισαν το 1ο βραβείο στους διαγωνισμούς Creative Business Cup και Social Media Awards. Αλλά φυσικά δεν σταματάνε μόνο σε αυτά! Για θέματα εκπαίδευσης, επιχειρηματικότητας κτλ διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε ο Αθανάσιος Λαδόπουλος (Founder/CEO) στον Παναγιώτη Λουκά.

 

myetutor1.jpg

 

Η eLearning Industries και η eLearning πλατφόρμα της εταιρείας δημιουργήθηκε για να διευκολύνει το πέρασμα στην εκπαίδευση του 21ου αιώνα. Η εφαρμογή των εκπαιδευτικών συστημάτων έχει μείνει σχεδόν απαράλλακτη από τις αρχές του αιώνα, καθώς υπήρξε κατά βάση το προϊόν της βιομηχανικής επανάστασης. Όλοι μας, ως μαθητές στο άμεσο ή μακρινό παρελθόν, αισθανθήκαμε την ανάγκη να έχουμε μια πιο εξατομικευμένη εκπαίδευση. Αυτό σημαίνει ότι η εκπαίδευση θα έπρεπε να προσφέρεται με τρόπο που να ανταποκρίνεται στο ατομικό μαθησιακό στιλ των μαθητών και να μην υπάρχει μόνο μία γενική και για όλους εκπαιδευτική προσέγγιση, επειδή και η ίδια η ζωή μας ξεχωρίζει από την ατομικότητα του καθενός και όχι από την πανομοιοτυπία. 

 

Η eLearning Industries ltd είναι μια εταιρεία Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας η οποία αναπτύσσει την πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης MyeTutor.org και λειτουργεί συνδρομητικά. Η MyeTutor.org δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων να παρακολουθήσουν μαθήματα μετά το σχολείο οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε στιγμή και με οποιαδήποτε συσκευή, τους βοηθά να μαθαίνουν αποτελεσματικότερα και πιο γρήγορα από ότι στη συμβατική τάξη και έτσι να επιτυγχάνουν στις εξετάσεις τους χρησιμοποιώντας μια εξατομικευμένη εκπαιδευτική μέθοδο ‘χτισμένη’ αποκλειστικά γύρω και πάνω στο δικό τους μαθησιακό προφίλ και με διδακτικό υλικό προσαρμοσμένο στο δικό τους ρυθμό προόδου σε πραγματικό χρόνο. Η MyeTutor.org απαλλάσσει τους γονείς από επιπλέον έγνοιες όπως π.χ. η μεταφορά των παιδιών τους σε φροντιστηριακές τάξεις και προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων από την ασφάλεια και την άνεση του σπιτιού τους, στις διακοπές ή όταν επισκέπτονται τους παππούδες, ακόμη και ταξιδεύοντας με αεροπλάνο. Οι εκπαιδευτικοί έχουν επιλεγεί με πολύ αυστηρά κριτήρια και με βάση τις ικανότητες και το χαρακτήρα τους ενώ έχουν αναπτυχθεί ειδικοί αλγόριθμοι που παρακολουθούν και συντάσσουν τις εκθέσεις προόδου των μαθητών ενώ προτείνουν και το κατάλληλο –κατά περίπτωση- διδακτικό υλικό.
Η πλατφόρμα προσφέρει άνεση και ευκολία και στους εκπαιδευτικούς καθώς μπορούν να εργαστούν από όπου θέλουν, εκμηδενίζοντας τα κόστη μετακίνησης αφού δε χρειάζεται να μετακινούνται. Ακόμη, μπορούν να είναι ήσυχοι ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη ‘δεξαμενή’ μαθητών στους οποίους έχουν εύκολη πρόσβαση. Κατά συνέπεια, δίνεται στους εκπαιδευτικούς η δυνατότητα να πολλαπλασιάσουν το εισόδημά τους αρκετές φορές σε σχέση με το μέσο εισόδημα ενός εκπαιδευτικού ιδιαιτέρων μαθημάτων στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Η.Π.Α.  

 

Η ομάδα μας αποτελείται από 12 μέλη και 6 συμβούλους. Η ομάδα μας αποτελείται από μηχανικούς software και τεχνολόγους (6) και ειδικούς στα μαθηματικά, το eLearning και την εκπαιδευτική ψυχολογία (6). Η επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη γίνεται κυρίως μέσω skype και βασίζεται στα παραδοτέα. Στις μέρες μας τα γραφεία δεν είναι τόσο απαραίτητα όσο στο παρελθόν και σκοπεύουμε να έχουμε κάποιο γραφείο ως βάση διατηρώντας όμως τη δυνατότητα εργασίας από οποιοδήποτε μέρος και σε οποιοδήποτε χρόνο. 

 

myetutor2.jpg

 

Το όραμά μας και το «γιατί» ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια μπορούν να συνοψισθούν στην πεποίθησή μας ότι καλύτερη εκπαίδευση σημαίνει καλύτερη κοινωνία. Η αποστολή μας συνίσταται στο «πως» θα παρέχουμε εξατομικευμένη, προσαρμοστική εκπαίδευση σε κάθε μαθητή/τρια σε ένα λογικό κόστος και ενώ το «τι» είδους εκπαιδευτικό προϊόν θα προσφέρεται εξαρτάται από μια eLearning, εξελιγμένη πλατφόρμα που σχεδιάστηκε με τεχνολογία αιχμής. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους μαθητές να μαθαίνουν με το σωστό τρόπο και να επιτυγχάνουν στην ακαδημαϊκή τους ζωή.

 

Προσπαθήσαμε, και πιστεύω οτι το πετύχαμε να διαφοροποιηθούμε απο τον ανταγωνισμό. Οι περισσότερες εταιρείες Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας εστιάζουν στην «επέκταση» της σχολικής τάξης. Οι περισσότεροι ανταγωνιστές μας αναπτύσσουν διαδραστική, μη εξατομικευμένη μάθηση αλλά εμείς πιστεύουμε ότι αυτό θα αλλάξει τα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Επίσης, εστιάζουν στους εκπαιδευτικούς και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα παρά στους μαθητές και γι’ αυτό αναπτύσσουν λύσεις που απλά ενδυναμώνουν την εμπειρία της συμβατικής τάξης αλλά δε βελτιώνουν απαραίτητα το γνωστικό επίπεδο του κάθε μαθητή ξεχωριστά.  
Οι off-line ανταγωνιστές είναι κυρίως εταιρείες franchise και εκ των πραγμάτων «παγιδευμένες» σε ένα συμβατικό, μη εξελικτικό επιχειρηματικό μοντέλο καθώς δεν μπορούν να γίνουν online εξαιτίας γεωγραφικών περιορισμών και των φραγμών που επιβάλλουν τα franchise συμβόλαια. 
Ένα ακόμη αξιοσημείωτο εξελικτικό εμπόδιο που οι υπάρχουσες online eLearning εταιρείες αντιμετωπίζουν είναι τα τεράστια χρηματικά ποσά που επενδύονται σε διαδραστικό περιεχόμενο, κάτι που καθιστά την μετατροπή  τους σε εξατομικευμένα μοντέλα μάθησης οικονομικά απαγορευτική. Εξάλλου, το περιεχόμενο πρέπει να αποδομηθεί και να αναπτυχθεί εκ νέου, κάτι που το κάνει λιγότερο ελκυστικό για αυτές .    

 

Συνοπτικά, εμείς διαφοροποιούμαστε προσφέροντας εξατομικευμένη, όχι απλά, διαδραστική μάθηση, με πραγματικούς εκπαιδευτικούς, και περιεχόμενο και τρόπο εφαρμογής που στηρίζεται σε αλγόριθμους. Οι αλγόριθμοι αξιολογούν τους μαθητές συνεχώς, παρακολουθούν τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους και παράγουν απόλυτα προσαρμοστικό μαθησιακό περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο. Η εκτεταμένη χρήση νοημοσύνης Big Data ανάλογα προσαρμοσμένη στο μαθησιακό και ψυχολογικό προφίλ του μαθητή, στις πνευματικές του ικανότητες, τη δυνατότητα συγκέντρωσης, μνήμης και τρόπων μάθησης εξατομικεύουν περαιτέρω τη μαθησιακή εμπειρία.

 

Εμπόδια στην είσοδό μας σε αυτή την αγορά αποτελούν τα Πνευματικά Δικαιώματα (IP) και το κόστος της μετατροπής του διαδραστικού σε εξατομικευμένο περιεχόμενο και οι μέθοδοι διδασκαλίας και μάθησης. Οι κυριότεροι συνεργάτες μας περιλαμβάνουν εκδοτικούς οίκους και εταιρείες που σχεδιάζουν προσαρμοστικό, εκπαιδευτικό software.  

Εαν θέλουμε να συνοψίσουμε τα πλεονεκτήματα μας θα αναφέραμε :

 

  • Εξατομικευμένο στο μαθησιακό προφίλ του κάθε μαθητή υλικό, ΟΧΙ απλά διαδραστικό.
  • Παρακολούθηση της επίδοσης και προσαρμογή του περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο και ΟΧΙ αξιολόγηση και τεστ μετά το μάθημα.
  • Δυνατότητα πρόγνωσης των μαθησιακών αναγκών.
  • Εστίαση εκεί που υπάρχει η ανάγκη – στους Μαθητές ΟΧΙ τους εκπαιδευτικούς, την τάξη, το εκπαιδευτικό ίδρυμα κ.τ.λ.

 

Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα για να στηρίξει νέους επιχειρηματίες αν και χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι είναι το μέλλον της χώρας. Αυτοί που ονειρεύονται το καινούριο και το διαφορετικό θέλουν να το κάνουν πράξη, είναι αυτοί που δε δέχονται το «όχι» για απάντηση και αγωνίζονται για την αριστεία στο χώρο τους, είναι αυτοί που υποκινούνται από το πάθος τους και την  επιθυμία να κάνουν τη διαφορά. Κοιτάξτε το Ισραήλ, το Βερολίνο και γρήγορα θα αντιληφθείτε ότι η Ελλάδα μπορεί να στηρίξει ένα ζωντανό επιχειρηματικό περιβάλλον. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον που στρέφεται ξανά στην Ελλάδα, και κάποιες καθιερωμένες πρωτοβουλίες όπως η www.fi.co (η μεγαλύτερη start up accelerator στον κόσμο), η OrangeGrove της Ολλανδικής Πρεσβείας, η ID-GC (Industry Disruptors Game Changers) και πολλές άλλες αρχίζουν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Τώρα, η κυβέρνηση πρέπει να παίξει το δικό της ρόλο προσφέροντας, για παράδειγμα, φορολογικές διευκολύνσεις στο αρχικό επενδυτικό στάδιο σε φυσικά πρόσωπα που επενδύουν σε νεοφυείς επιχειρήσεις, ενισχύοντας το κύμα νέων επενδυτών και στηρίζοντας το venture capital και άλλα επενδυτικά σχήματα με επιπλέον χρηματοδότηση.

 

Οι σύγχρόνες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις είναι πολλές. Πρέπει να τρέχεις για να μένεις σταθερός. Ας αρχίσουμε από τον ιδρυτή. Ο επιχειρηματίας δεν έχει πρόγραμμα ούτε «δουλειά» με τη συμβατική έννοια. Τρως, αναπνέεις, κοιμάσαι, μιλάς και περπατάς πάντα με το πάθος σου, που είναι αυτό ακριβώς που προσπαθείς να κάνεις – το όνειρό σου πραγματικότητα. Γι’ αυτό και η πρόκληση ξεκινά από μέσα σου. Πόσο το θέλεις και τι είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις για να το πετύχεις. Χρειάζεται εξωστρέφεια για να προσελκύσεις τη σωστή ομάδα ανθρώπων ενώ είναι αδύνατον να προσφέρεις υψηλούς μισθούς, γι’ αυτό πρέπει να εμπνέεις και να βγάζεις ό,τι καλύτερο έχουν οι άνθρωποι που εργάζονται μαζί σου. Οι ικανότητες των ανθρώπων είναι πολύ σημαντικό στοιχείο ενώ υπάρχει πλήθος άλλων αναγκών που προκύπτουν κάθε στιγμή. Πρέπει να έχουμε υπόψη ένα πράγμα. Το προϊόν ή η υπηρεσία που παράγουμε πρέπει να ανακουφίζει τον πόνο, να λύνει κάποιο πρόβλημα, να γεφυρώνει κενά ή να χρειάζεται να κάνει ένα συνδυασμό των παραπάνω: να είναι καλύτερα, φθηνότερα, ασφαλέστερα, ακριβέστερα από οποιαδήποτε  άλλα και ταυτόχρονα να απευθύνονται σε ένα μεγάλο κοινό που είναι διατεθειμένο να πληρώσει για τη λύση ή το προϊόν.

 

Πάντα μαθαίνεις και προχωράς. Μαθαίνεις από τα λάθη σου. Δε θα άλλαζα τίποτε, ούτε και τα λάθη μου αφού, πρώτον, δε θα είχα κερδίσει το πολύτιμο μάθημα που σου διδάσκει το λάθος και, δεύτερον, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ένα εναλλακτικό αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο. Δε μετανιώνω για αυτά που έχω κάνει. Απλά μαθαίνω και προχωρώ. Πέντε χρόνια από τώρα….θα εστίαζα την απάντησή μου στην eLearning Industries και την MyeTutor.org. Θα προσφέρουμε υπηρεσίες σε παγκόσμιο επίπεδο και σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες και πιθανώς και αλλού. Θα υπάρχει μια επιτυχημένη επιχείρηση που δημιουργήθηκε από Έλληνες και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για άλλους νέους επιχειρηματίες.    


Θα συμβούλευα έναν νέο επιχειρηματία τα εξής: κάνε το βήμα στο άγνωστο, πάρε το ρίσκο, τόλμησε να βγεις προς τα έξω, και κάνε τους ανθρώπους να μάθουν για τα μελλοντικά σου σχέδια. Μην περιμένεις για απαντήσεις αλλά έχε την πρόνοια να ακούς προσεκτικά και να διαμορφώνεις μια εμπεριστατωμένη άποψη. Πίστευε στον εαυτό σου και έχε γύρω σου ανθρώπους που ευχαρίστως θέλουν να ακούσουν αυτά που έχεις να πεις. Τώρα που διαβάζεις αυτό το κείμενο, σήκω και κάνε το πρώτο βήμα.

 

{youtube}11Gl3d0iJwg{/youtube}

 

{youtube}GZxqNOJBCVU{/youtube}

 

Από το 2014 και με έδρα το Λονδίνο, η eLearning Industries είναι μια εταιρεία Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας. Η eLearning πλατφόρμα της, MyeTutor.org, διαθέτει τεχνολογία αιχμής την οποία χρησιμοποιούν προσεκτικά επιλεγμένοι εκπαιδευτικοί για να προσφέρουν εξατομικευμένες, προσαρμοστικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων στο γνωστικό αντικείμενο των  μαθηματικών. Η MyeTutor.org απευθύνεται σε μια αγορά εβδομήντα και πλέον εκατομμυρίων μαθητών, στην οποία ξοδεύονται σχεδόν 30δις ευρώ σε ιδιαίτερα μαθήματα σε Ευρώπη και Η.Π.Α. Η εταιρεία έχει ως βασικό στόχο να εμπλέξει τους μαθητές σε μια μαθησιακή διαδικασία που θα τους προσφέρει καλύτερη εκπαίδευση, μάθηση με το σωστό τρόπο και επιτυχία στις εξετάσεις. 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την eLearning Industries και την  MyeTutor.org, επικοινωνήστε στο email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας,  www.myetutor.org