"Αν είσαι ένας νέος μαθητής/τρια, σου αρέσει η τεχνολογία, έχεις φιλοδοξίες, έλα να εργαστείς μαζί μας!"


Έλληνες 16 ετών με ταλέντο και όρεξη για να εργαστούν στην Αεροδιαστημική Τεχνολογία ζητούνται από την Arianespace.

Είναι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στη βιομηχανία της αεροδιαστημικής τεχνολογίας στον κόσμο. Ο λόγος για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Arianespace και εκτελεστικό αντιπρόεδρο της ArianeGroup, Στεφάν Ισραέλ.

Το κύριο ερώτημα προς τον κ. Ισραέλ ήταν: Μπορεί η Ελλάδα; Μπορούν οι νέοι Έλληνες επιστήμονες που ενδιαφέρονται για το Διάστημα να έχουν θέση σε μια παγκόσμια αγορά που, σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά της Goldman Sachs, το 2040 θα φτάσει το 1 τρισ. ευρώ σε τζίρο;

Η απάντηση του Γάλλου οραματιστή του Διαστήματος στο ΑΠΕ ήταν σαφής: "Αν είσαι ένας νέος μαθητής/τρια, αν είσαι Έλληνας/ίδα 16 ετών, σου αρέσει η τεχνολογία, έχεις φιλοδοξίες, σου αρέσει να ονειρεύεσαι, σου αρέσει η Ευρώπη, έλα να εργαστείς μαζί μας! Έχουμε πολλές δυνατότητες θέσεων εργασίας, ο τομέας μεγαλώνει διαρκώς και έτσι, ναι, έχουμε πολλές ευκαιρίες για απασχόληση", κατέληξε ο κ. Ίσραελ, ο άνθρωπος που γυρίζει την "επόμενη σελίδα" για την Arianespace και έτσι και για όλη την ευρωπαϊκή βιομηχανία διαστημικών εκτοξευτήρων και όχι μόνο.

"Είμαστε ικανοί να κατασκευάσουμε κάθε είδους δορυφόρους, τηλεπικοινωνιών, επιστημονικούς, παρακολούθησης της Γης και σίγουρα η Ευρώπη έχει έναν ρόλο-κλειδί στο Διάστημα, είναι πολύ καλά τοποθετημένη στην αγορά του Διαστήματος σε ό,τι έχει να κάνει με τους δορυφόρους, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τους εκτοξευτήρες" απάντησε, ερωτηθείς για τον ανταγωνισμό που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στον χώρο, ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Άλλωστε, συμπλήρωσε, από τη μια μπορείς να πάρεις το Διάστημα ως μια βιομηχανία που είναι υπερυψηλής τεχνολογίας και από την άλλη να εκτιμήσεις αυτό που συμβαίνει στον χώρο από γεωπολιτικής πλευράς, αφού είναι προσπάθεια ευρωπαϊκή και έτσι είναι μέρος του DNA μας, "όπως επίσης μπορείς να σκεφτείς πως σε τελική ανάλυση οι αποστολές δορυφόρων στο διάστημα έχουν να κάνουν με το να συνδέεις τους ανθρώπους, με το να δίνεις ένα μέλλον στη Γη μας -αφού οι δορυφόροι και τα διαστημικά προγράμματα σχετίζονται και με την επίβλεψη του κλίματος, την προστασία της ζωής των πολιτών αλλά και την εξερεύνηση ολόκληρου του Σύμπαντος".