103 εκ. δολάρια πουλήθηκε η startup του Κώστα Τζούμα

Εξαγοράστηκε από την Alibaba.

Κείμενο: Λένα Αλεξανδράκη

Τη startup που συνίδρυσε ο Κώστας Τζούμας με τον Stephan Ewen εξαγόρασε η Alibaba.

Πρόκειται για την Data Artisans, για την οποία δόθηκαν 103 εκατ. δολάρια!

Η startup, που έχει έδρα το Βερολίνο, παρέχει data streaming υπηρεσίες σε επιχειρήσεις. 

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 από την ομάδα που ανάπτυξε το «Apache Flink» μια ανοιχτή πλατφόρμα για αξιοποίηση δεδομένων. H startup προσφέρει τη δική της πλατφόρμα και έχει πελάτες όπως η Netflix, η ING, η Uber και φυσικά η Alibaba.

Η πλατφόρμα δίνει λύση για επιχειρήσεις, καθώς τις βοηθάει να χειρίζονται live data applications, ώστε να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία και να παίρνουν γρηγορότερες αποφάσεις σε θέματα όπως real time analytics, machine learning, search και content ranking.

Οι δύο εταιρείες δουλεύουν μαζί από το 2016 και η εξέλιξη της συνεργασίας τους δημιουργεί νέα δεδομένα για τα open source big data.

«Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η στρατηγική συνεργασία θα ενισχύσει την ανάπτυξη της πλατφόρμας Apache Flink, θα επιταχύνει τις τεχνολογίες σχετικά με την επεξεργασία των Big Data και θα βοηθήσει στο να δημιουργηθεί ένα ανοιχτό και εποικοδομητικό περιβάλλον για τους developers παγκοσμίως, που είναι παθιασμένοι με τη δουλειά τους και αναπτύσσουν εφαρμογές για μοντέρνες επιχειρήσεις» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Alibaba Jingren Zhou.

Η Data Artisans είχε προηγουμένως συγκεντρώσει σε δύο γύρους χρηματοδότησης 6,5 εκατ. δολάρια (τα 5 εκατ. δολάρια από την εταιρεία Intel).