Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ολοήμερο συνέδριο που διοργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΜΙΤ Enterprise Forum Greece.


Το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, στο Deree - The American College of Greece, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΜΙΤ Enterprise Forum Greece, συμπληρώνοντας τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του στην Ελλάδα, διοργάνωσε το ολοήμερο συνέδριο StartSmart Greece. Στόχος του συνεδρίου ήταν να εμπνεύσει, να διασυνδέσει, να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει σχετικά με τις διεθνείς εξελίξεις την ελληνική τεχνολογική επιχειρηματική κοινότητα προκειμένου να συμβάλει άμεσα και ουσιαστικά στην ανάπτυξής της.

Μέσα από τις ομιλίες και παρουσιάσεις των 4 ομιλητών, της Dr. Leslie Dewan, Co-founder & CEO, Transatomic Power, του Yori Nelken, General Partner, OurCrowd First, του Sonny Vu, President & CTO of Connected Devices, Fossil Group, Inc. και του Eran Wagner, General Partner, Gemini Israel Ventures, οι συμμετέχοντες έλαβαν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις προοπτικές που δημιουργούνται σε διάφορους κλάδους της τεχνολογίας και των επιστημών. Η ανάλυση αξιόλογων case studies και η ανοιχτή μεταξύ τους συζήτηση με συντονίστρια την Marina Hatsopoulos, Entrepreneur & Angel Investor, εστίασε στις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις, τις επιχειρηματικές τάσεις της διεθνούς αγοράς και τις καλές πρακτικές εγκαθίδρυσης, ανάπτυξης και προώθησης της επιχείρησής τους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν 2 διαδραστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, που ανέλυσαν διεξοδικά ζητήματα όπως: α) Business Model Innovation & Design, και β) 9 Lessons Learned From Product to Startup. Επίσης πραγματοποιήθηκε και 1 ανοιχτή συζήτηση μεταξύ του Αρίστου Δοξιάδη και του Eran Wagner σχετικά με τις ομοιότητες και τις διαφορές του Ισραηλινού οικοσυστήματος με το αντίστοιχο Ελληνικό, ενώ δόθηκε η ευκαιρία σε νεαρά άτομα από το κοινό να παρουσιάσουν εν συντομία την ιδέα τους (live pitch) και να λάβουν χρήσιμα σχόλια και συμβουλές από το πάνελ των ομιλητών της ημέρας.

statsmart2s.jpg

 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος του συνεδρίου, οι 3 νικητές του περσινού διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition 2016 (Yodiwo, InSyBio Ltd. και Sentio Solutions - Feel), παρουσίασαν στο κοινό τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους ενώ περιέγραψαν την εξελικτική πορεία των εταιριών τους μετά τη λήξη του διαγωνισμού. Επιπλέον 10 ομάδες του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition 2016 (Apicallity Limited – PlantIT, Contadd, EventReception, Hopwave, InSyBio Ltd., Sentio Solutions – Feel, StreamOwl, VesselBot, Workathlon και Yodiwo) έλαβαν μέρος στην Startup Expo, προκειμένου να προσελκύσουν συνεργάτες και να δικτυωθούν με τους επενδυτές και την τεχνολογική κοινότητα γενικότερα.

Την προσπάθεια του MIT Enterprise Forum στην Ελλάδα καθώς και την πραγματοποίηση του συνεδρίου υποστήριξαν δωρητές, χορηγοί και στρατηγικοί συνεργάτες καθώς και χορηγοί επικοινωνίας. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συμμετέχει ως Ιδρυτικός Δωρητής ενώ το The Hellenic Initiative είναι ο ετήσιος υποστηρικτής του οργανισμού. Υποστηρικτής του συνεδρίου ήταν η εταιρία ReaCapital Advisors. Χορηγός φιλοξενίας είναι το Athenaeum Intercontinental Hotel και το Deree – The American College of Greece. To συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα. Επίσης, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Mindspace, NTUA Entrepreneurship Club και οι εταιρίες Septem και Starbucks, συμμετείχαν ως υποστηρικτές της εκδήλωσης. Διεθνής χορηγός επικοινωνίας του MITEF Greece είναι το ΜΙΤ Technology Review.  Τοπικοί χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου ήταν οι ακόλουθοι: Businessnews.gr, Direction Business Network, cnn.gr, startup.gr, YouthPlatform.gr, insider.gr, gazzetta.gr, emea.gr, epixeiro.gr, fortunegreece.com, Η Καθημερινή, Όμιλος Economia – Εκδόσεις Κέρκυρα Α.Ε., reporter.gr, Startupper.gr και το PC Magazine. Στρατηγικοί συνεργάτες στις προσπάθειες του οργανισμού είναι οι εταιρίες POTAMITISVEKRIS, ΕΥ, Korn Ferry|HayGroup και η V+O.