Διαβάστε το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δείτε τους νέους υπευθύνους.


Η Ολλανδική Πρεσβεία αποφάσισε να παραδώσει τα ηνία της ηγεσίας του Orange Grove στο μη-κερδοσκοπικό φορέα «Αθηναϊκό Εργαστήριο Νεοφυούς επιχειρηματικότητας» που ήταν μαζί της σε αυτό το εγχείρημα από την αρχή αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Το «Αθηναϊκό Εργαστήριο Νεοφυούς επιχειρηματικότητας» ανήκει στο Παναγιώτη Ζαμάνη και στο Δημήτρη Κατσούρη.


Σημειώνεται ότι τo Orange Grove είναι μια πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα και των Ολλανδών και Ελλήνων εταίρων της που έχει στόχο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκαλεί η αιμορραγία ανθρώπινου δυναμικού και η ανεργία των νέων στην Ελλάδα.
Η Πρεσβεία συνεργάζεται με μια μεγάλη ομάδα ολλανδικών και ελληνικών επιχειρήσεων και πανεπιστημίων όπως η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η Philips, η INTERAMERICAN, Coco-Mat, KLM, το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, το Delft University of Technology και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το Orange Grove προσφέρει ευέλικτους χώρους εργασίας εξοπλισμένους με αίθουσα συνεδριάσεων, χώρων εργασίας, γραφεία και Wi-Fi. Η Ολλανδική Πρεσβεία αναφέρει ότι «το διάστημα 17-22 Σεπτέμβρη θα γιορτάσουμε αυτήν την σημαντική αλλαγή στο καθεστώς του Orange Grove με σειρά εκδηλώσεων, έχοντας κοντά μας και τον εμπνευστή της όλης ιδέας τον κύριο Jan Versteeg, πρώην Πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα, ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα ειδικά για αυτόν τον λόγο.»


Ως δημόσιος φορέας κάποιες φορές η Πρεσβεία ενεργεί ανασταλτικά στην περαιτέρω εξέλιξη του Orange Grove, το οποίο χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία και πρόσβαση στην χρηματοδότηση εάν θέλει να αναπτυχθεί περαιτέρω και να επεκταθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, προσθέτει.

Το Orange Grove παραμένει το αγαπημένο δημιούργημα της Ολλανδικής Πρεσβείας που διατηρεί θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του και συνεχίζει να το στηρίζει, τονίζει η Πρεσβεία.
Το Orange Grove έχει τρία χρόνια προσφοράς στον χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων, στηρίζοντας 106 συνολικά startups.

 

OrangeGrove2.jpg