Από αύριο οι αιτήσεις


 

Από αύριο οι αιτήσεις

 

Ξεκινούν αύριο 27 Αυγούστου οι αιτήσεις για όσους ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν μια θέση στα ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού. Η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων είναι η 15η Σεπτεμβρίου. Οι αιτήσεις κατατίθενται όλες τις εργάσιμες μέρες από τις 9.30 έως και τις 15.00 στις Γραμματείες των Μονάδων Κατάρτισης  είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου.

 

Διάρκεια φοίτησης:

 

Η συνολική διάρκεια φοίτησης στα ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού είναι 5 εξάμηνα εκ των οποίων τα 4 είναι θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και το 1 εξάμηνο αφορά την πρακτική άσκηση.

 

Δικαιολογητικά:

 

1.Μηχανογραφημένη αίτηση

 

2.Απολυτήριο Λυκείου

 

3.Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατήριο

 

4. Δυο πρόσφατες φωτογραφίες

 

Επίσης ο υποψήφιος υποβάλλει κατά περίπτωση τα δικαιολογητικά που ορίζονται στη σχετική προκήρυξη εισαγωγής και θα αφορούν:

 

α) Στην πιστοποίηση της γνώσης ξένων γλωσσών για μία από τις γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ρώσικα.

 

β) Στη τριτεκνία ή την πολυτεκνία.

 

γ) Στην προϋπηρεσία του υποψηφίου σε τουριστικό επάγγελμα.

 

δ) Στην ύπαρξη τουριστικής επιχείρησης του γονέα ή του ιδίου.

 

Μοριοδότηση

 

Το σύνολο των μορίων κάθε υποψήφιου καταρτιζομένου προκύπτει από τα παρακάτω κριτήρια όπως

αυτά θα ορίζονται για κάθε ειδικότητα στην προκήρυξη εισαγωγής:

 

α) Ο βαθμός του τίτλου σπουδών ο οποίος απαιτείται για την εισαγωγή στα Ι.Ε.Κ.

 

Τα μόρια που δίνει ο τίτλος είναι τόσα, όσα ο γενικός βαθμός, με μετατροπή του κλασματικού μέρους σε δεκαδικό. Σε περίπτωση που ο βαθμός του τίτλου σπουδών είναι εκφρασμένος σε διαφορετική από την εικοσαβάθμια κλίμακα, θα γίνεται αναγωγή του σε εικοσαβάθμια κλίμακα.

 

β) Η προϋπηρεσία στην ειδικότητα είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

 

 Για κάθε 200 ημερομίσθια, στρογγυλοποιούμενα στην πλησιέστερη 200άδα ή ανά ένα έτος υπηρεσίας στρογγυλοποιούμενο στο πλησιέστερο ακέραιο έτος, 3 μόρια με ανώτατο όριο τα 12.

 

γ) Η ηλικία του υποψηφίου.

 

Δύο 2 μόρια ανά έτος μετά το 18ο μέχρι το 21ο, με ανώτατο όριο τα (6) έξι μόρια. Ως αφετηρία λογίζεται η 1η Ιανουαρίου του έτους γεννήσεως.

 

δ) Η ιδιότητα του πολύτεκνου γονέα ή του τέκνου πολύτεκνης οικογένειας, και η ιδιότητα γονέα ή τέκνου οικογένειας με τρία παιδιά (4) τέσσερα μόρια.

 

ε) Η πιστοποιημένη γνώση πρώτης ξένης γλώσσας (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά) με ανώτατο όριο μορίων είκοσι (20) για την άριστη γνώση επιπέδου C2, δεκαπέντε (15) για την πολύ καλή γνώση επιπέδου C1, δέκα (10) για την καλή γνώση επιπέδου Β2, αντίστοιχα.

 

στ) Η πιστοποιημένη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά) με ανώτατο όριο μορίων δέκα (10) για την άριστη γνώση επιπέδου C2, οκτώ (8) για την πολύ καλή γνώση επιπέδου C1, πέντε (5) για την καλή γνώση επιπέδου Β2,αντίστοιχα.

 

ζ) Η ύπαρξη οικογενειακής τουριστικής επιχείρηση του γονέα ή του υποψηφίου τέσσερα (4) μόρια.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην προκήρυξη.