Πρόγραμμα για επαγγελματίες που θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν σε εταιρίες όπως η IBM, η Coca-Cola κ.α. Και με πληρωμένα τα έξοδα διαβίωσης!


Ένα νέο πρόγραμμα, υπό τον τίτλο Fellowship for a New Economy, ανακοινώθηκε από την The Hellenic Initiative (Η Ελληνική Πρωτοβουλία). Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, τόσο νέοι, όσο και έμπειροι επαγγελματίες της χώρας μας, θα έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν για ένα χρόνο σε κορυφαίες εταιρίες των Ηνωμένων Πολιτειών και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους. 

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι πολυεθνικές, όπως η IBM, η Coca-Cola, η Dow Chemical, o Όμιλος Libra, καθώς και κορυφαίες εταιρείες των Η.Π.Α., όπως η Hostess, η Pabst, η Huffington Post κ.α. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κάλυψη χρηματική της τάξης των 40.000 δολαρίων, για τα έξοδά τους εκεί, αλλά και ασφάλεια υγείας, στήριξη στα έξοδα μετακίνησης και έκδοσης Visa τύπου J-1 (βίζα επ’ ανταλλαγής επισκέπτη).

Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει μέσα στον Ιούλιο και η εργασία στις Η.Π.Α. (για τους τυχερούς) θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο που μας έρχεται.

Το πρόγραμμα παρέχει δύο ειδών υποτροφίες:

Α. Υποτροφία επιπέδου Intern: Αφορά τους φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ή τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου που έχουν αποφοιτήσει έως έξι μήνες πριν την κατάθεση της αίτησής τους στο πρόγραμμα.

Β. Υποτροφία επιπέδου Trainee: Αφορά τους αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που διαθέτουν τουλάχιστον ένα χρόνο προϋπηρεσία ή τους προπτυχιακούς φοιτητές με πενταετή εργασιακή εμπειρία. Ειδικά για τους υποψήφιους που διαθέτουν τουλάχιστον πέντε χρόνια προϋπηρεσία, το πτυχίο που κατέχουν δεν είναι απαραίτητο να σχετίζεται με την τρέχουσα επαγγελματική τους θέση.

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές ως τις 7 Μαϊου, στη διεύθυνση www.thehellenicinitiative.com/fellowship.