Επίσημος Χορηγός του φετινού Athens Startup Weekend University για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της καμπάνιας “Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο”.


Επίσημος Χορηγός του φετινού Athens Startup Weekend University για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της καμπάνιας “Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο”.

Η Coca-Cola, αναγνωρίζοντας το ρόλο της νεανικής επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην ανάκαμψη της Ελλάδας, ήταν ο επίσημος χορηγός του 2ου Athens Startup Weekend University, που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως και τις 20 Οκτωβρίου στο HUB Events. Μέρος του θεσμού του Startup Weekend, ενός παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών, το 2ο Athens Startup Weekend University έδωσε την ευκαιρία σε 120 φοιτητές από όλη την Ελλάδα να συνεργαστούν με στόχο να μετατρέψουν επιχειρηματικές ιδέες σε πράξη.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι συμμετέχοντες σχημάτισαν ομάδες με άτομα που μόλις είχαν γνωρίσει, έχοντας έναν κοινό σκοπό: να αναπτύξουν ένα πετυχημένο επιχειρηματικό πλάνο, υπό την καθοδήγηση ειδικών από το χώρο των επιχειρήσεων, του marketing και της πληροφορικής. Ανάμεσα σε αυτούς, βρέθηκαν και εκπρόσωποι της Coca-Cola, οι οποίοι ανέδειξαν το ρόλο της καινοτομίας στην 127-ετή ιστορία της εταιρείας και μετέφεραν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, ενώ συζήτησαν μαζί τους και απάντησαν στις ερωτήσεις τους. Όλες οι ομάδες παρουσίασαν την ιδέα τους στο κοινό αλλά και σε ειδική κριτική επιτροπή.

Η Coca-Cola βρέθηκε στο πλευρό της διοργάνωσης, καθώς πιστεύει πως οι νέοι και καινοτόμοι επιχειρηματίες μπορούν να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στην ανάκαμψη και πρόοδο της Ελλάδας. Κατα τη διάρκεια αυτών των τριών ημερών, 120 νεαροί Έλληνες, γεμάτοι φρέσκιες και δυναμικές ιδέες, ταλέντο και ενθουσιασμό, καθώς και θέληση να δουλέψουν μαζί για την επιτυχία, απέδειξαν όχι μόνο ότι το νεανικό ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο είναι γεγονός, αλλά και πως πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν σεμικρό χρονικό διάστημα και με περιορισμένους πόρους.

H Coca-Cola πιστεύει στη σημασία της νεανικής επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων ιδεών και θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τους νέους της Ελλάδας να εξελίσσουν τις ικανότητες και να αναπτύσσουν τις ιδέες τους, ώστε να βελτιώνουν τον κόσμο γύρω τους και να δίνουν σε όλους μας ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.