Σκοπός και στόχος μας στο ΚΕΑΚ είναι η δημιουργία σχέσης στρατηγικού συνεταιρισμού με τα μέλη μας.


Τον τελευταίο χρόνο έχω βρεθεί σε αρκετά σεμινάρια που διοργανώνονται στο Innovathens. Έχω δει σεμινάρια με αρκετό κόσμο, με λιγότερο κόσμο, αλλά ποτέ δεν είχα δει μέχρι τώρα τους φύλακες να παίρνουν και την τελευταία ελεύθερη καρέκλα που υπήρχε στον χώρο για να καλύψουν την ζήτηση για τα σεμινάρια. Το ΚΕΑΚ (Κέντρο Επιχειρηματικότητας Ανάπτυξης & καινοτομίας) απευθύνονται σε όλο τον κόσμο που πιστεύει στη Δια Βίου Μάθηση. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα βασίζονται σε σεμινάρια και εργαστήρια (workshops), σύγχρονα και διαφορετικά σχεδιασμένα από εκείνα που μέχρι τώρα παρουσιάζονται στην αγορά. Σκοπός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων (μέσα από μια σειρά συμπυκνωμένων πρακτικών σεμιναρίων και εργαστηρίων) είναι η αύξηση της αποτελεσματικότητας σε βασικές εργασίες - κλειδιά των σημερινών επαγγελματιών. Για το ΚΕΑΚ μιλήσαμε με τον Γεράσιμο Τζαμαρέλο. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.


 
Σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης, παρουσιάζονται ευκαιρίες που εάν τις αξιολογήσουμε σωστά τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε. Η ομάδα μας αποτελείται από επαγγελματίες σε κάθε τομέα δραστηριότητας που συνδυάζουν πολλά χρόνια πρακτικής & ακαδημαικής εμπειρίας κυρίως σε μεγάλες πολυεθνικές & Ελληνικές επιχειρήσεις. Επιπλέον συνεργαζόμαστε με ειδικούς συνεργάτες και καθηγητές από το εξωτερικό που προσφέρουν τις τελευταίες εξελίξεις και τα λεγόμενα best practices, σε κάθε τομέα δραστηριότητας όπως εφαρμόζονται πλέον στις πιο ανεπτυγμένες ώριμες αγορές. Η δουλειά μας είναι η βελτίωση της απόδοσης και ανταγωνιστικότητας των πελατών μας, καθώς και η εκπαίδευση του κοινού.

 
Οι υπηρεσίες του ΚΕΑΚ (Κέντρο Επιχειρηματικότητας Ανάπτυξης & καινοτομίας) απευθύνονται σε όλο τον κόσμο που πιστεύει στη Δια Βίου Μάθηση. Από στελέχη επιχειρήσεων, φοιτητές, επιχειρηματίες έως και ιδιώτες που θέλουν να βρίσκονται στην καρδιά των γεγονότων. Σαν επιχείρηση επικεντρωνόμαστε σε 5 πυλώνες δράσεις:
I. Ενίσχυση της Επιχειρηματικής Δραστηριότητας με την ανεύρεση νέων πηγών χρηματοδότησης και τη δημιουργία διαγνωστικού εργαστηρίου επιχειρηματικής ικανότητας και καινοτομίας, για την απλούστευση της δημιουργίας επιχειρήσεων (one-stopshop), για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση της απασχόλησης.
II. Λέσχη Νεανικής Επιχειρηματικότητας: Ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας για άτομα 21-33 ετών, που φιλοδοξούν να ιδρύσουν και να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση.
III. Ακαδημία Ανάπτυξης Γυναικείας Επιχειρηματικότητας: Προώθηση και ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, μέσα από την παροχή της απαιτούμενης εκπαίδευσης, κατάρτισης και τεχνογνωσίας.
IV. VIP Club Business Success: Μία εναλλακτική μορφή σύγχρονης δικτύωσης, που παρέχει ευκαιρίες για επικερδείς συνεργασίες και συνέργιες, επαγγελματική καταξίωση και προσωπική ευημερία.
V. Σχέδιο «ΝΕΟ ΙΙΙ»: Ενίσχυση της διαχρονικής επαγγελματικής αποκατάστασης, κυρίως για τους νέους, τις γυναίκες και τους νέους πτυχιούχους, μέσα από την παροχή βραχείας «έξυπνης» εξειδίκευσης.

 

KEAK1.jpg

 
Σκοπός και στόχος μας στο ΚΕΑΚ είναι η δημιουργία σχέσης στρατηγικού συνεταιρισμού με τα μέλη μας, συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην επιχειρηματική & την επαγγελματική τους επιτυχία.  
Όραμα μας είναι να στοχεύουμε στη συνεχή πρόοδο, να σεβόμαστε τον άνθρωπο και το περιβάλλον και να έχουμε ως πρεσβευτές ικανοποιημένα Μέλη ώστε να αποτελούμε πρότυπο επιχειρηματικότητας.

 

KEAK2.jpg



Πολύ διαφορετικός και πιο δύσκολος είναι ο τρόπος δουλειάς σε σχέση με το παρελθόν. Όλες οι εταιρίες πλέον προσπαθούν, ή τουλάχιστον αυτό δείχνουν να έχουν ή να θέλουν να έχουν έμπειρα στελέχη. Ο ανταγωνισμός είναι αυξημένος σε κάθε περίπτωση, που αυτό δεν είναι πάντα κακό γιατί βελτιωνόμαστε μέσα από τη διαδικασία, οπότε σε σχέση με το παρελθόν ο τρόπος εργασίας είναι διαφορετικός και με περισσότερες προκλήσεις καθημερινά. Το να μπορέσει κανείς να συντονίσει διαφορετικές φιλοσοφίες ανθρώπων είναι δύσκολο και για αυτό απαιτούνται γνώσεις σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και όχι μόνο. Επιπλέον με τη σωστή κατάρτιση και εκπαίδευση όλοι μπορούν να συντονιστούν. Το κίνητρο, το όραμα και σαφώς η προσωπικότητα του καθενός είναι σημαντική για την ομαλή λειτουργία και την επίτευξη των στόχων μας.
 

Δυστυχώς η Ελλάδα της τελευταίας 5ετιας δεν δίνει πραγματικά κίνητρα για τους νέους επιχειρηματίες . Κίνητρο είναι να έχεις απόδοση και κέρδος όταν ασχολείσαι με κάτι. Η γραφειοκρατία είναι ότι χειρότερο και δεν βλέπουμε σημάδια βελτίωσης. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει και να μας πάει πίσω. Όλοι και όσοι θέλουν να επιχειρήσουν πρέπει να έχουν γερό στομάχι, υπομονή και επιμονή με τις διαδικασίες της ίδρυσης.

 
Ως σύγχρονες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις  θα έλεγα ότι είναι το digital κομμάτι που σίγουρα είναι και το μέλλον. Από εκεί και πέρα το ανθρώπινο δυναμικό και η σωστή τοποθέτηση του προιόντος ή της υπηρεσίας στην αγορά.
 

Εάν μπορούσα να γυρίσω πίσω στο χρόνο θα έκανα ακριβώς τα ίδια, με τη μοναδική διαφορά ότι κάτι μπορεί να έκανα εξαρχής καλύτερα. Ξέρετε η εμπειρία είναι κάτι που δεν διδάσκεται αλλά αποκτάτε. Θα έκανα πάντως τα ίδια, με περισσότερη εμπειρία και αποφεύγοντας ίσως κάποια λάθη που έγιναν.

 
Αυτό που θα μπορούσε να πει κανείς είναι ότι οι κρίσεις δημιουργούν ευκαιρίες. Επίσης μπορούμε να πούμε και να συμβουλεύσουμε πολλά. Τα κυριότερα όμως είναι η σωστή Ιδέα,  η καλή αξιολόγησή της ,δηλαδή εάν είναι εφαρμόσιμη και υλοποιήσημη και ασφαλώς το κεφάλαιο κίνησης και η διαχείρισή του. Απαιτείται καλή έρευνα στο ευρύτερο περιβάλλον του κλάδου που θα ενταχθεί η επιχείρηση, στο εξωτερικό περιβάλλον της δηλαδή στο Πολιτικό και Κοινωνικό σύνολο και ασφαλώς μια ξεκάθαρη εικόνα στο ρίσκο που θα πάρει ο νέος επιχειρηματίας. Το ρίσκο έτσι κι αλλιώς είναι δεδομένο, απλά με σωστή διαχείριση, καταγραφή και βήμα-βήμα υλοποίηση της Ιδέας, θεωρώ ότι μειώνετε αισθητά.

 

www.keak.gr
 

KEAK3.jpg